Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy új kiskutyám. Hol...

Van egy új kiskutyám. Hol legyen a helye? Szeretném minél hamarabb, ha lenne egy adott hely, ami az övé és ahova mennie kell a "helyedre" utasításra.

Figyelt kérdés

A kutya 2 éves, talált (utcán fogták meg). Bár volt (van) chip-je, azon semmi adat nem volt ("nem regisztrált"). Bántalmazott kutya teljesen egyértelműen, a férfiaktól nagyon fél. Nőktől, gyerekektől nem. Kutyáktól sem. Sok hirtelen hangtól megriad séta közben (pl. rálépek egy száraz falevélre vagy ágra vagy megcsúszik a cipőm egy kis kavicson).

Borzasztó okos, nagyon jól tud figyelni, ügyesen sétál, szót fogad.

Egyetlen kérdésem (per pillanat), hogy nem tudom, hogy a helyét hogyan jelöljem ki. Az előszobában, konyhában egyszerűen nincs hely neki. (Nagyon kicsik, zsúfoltak.) Az én szobámban van helye, természetesen, ott alszik az első naptól kezdve. (Az első nap random lefeküdt valahova, a második nap felmászott az ágyra, amit én letiltottam, soha többé meg sem próbálta, a harmadik nap óta egy neki letett takarón alszik).

Az a probléma, hogy a lakásban télen a hideg miatt, nyáron a meleg miatt az ajtókat nyitni-csukni kell, nem is egyet, hanem többet. Az én szobámba csak egy gardrób helyiségen keresztül lehet bejutni. Ráadásul napközben én nem a szobámban vagyok legtöbbet, hanem egy dolgozószobában, aminek ismét csak a gardróbból nyílik az ajtaja.

Mi legyen a helye így? Mit tudok neki kijelölni? (A gardrób sem jön szóba, kb. 1 méter széles és ott közlekedünk a fürdőszobába, wc-be és a két fent említett szobába ill. az előszobába.)(Tehát a gardróbból 5, azaz öt ajtó nyílik.)

2022. szept. 11. 17:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

A neki leteritett takaro is lehet a helye, azt meg oda teszed le, ahova akarod. Ossze fogja kotni a takarot a helyedre paranccsal (ha ugy tanitod) es nem az fog szamitani, hogy az most a furdoben vagy a konyhaban van-e, hanem maga a takaro. De lehet ez kosar, szobakennel, akarmi.

Nalunk amugy 2 helye is van, van egy kosara es van egy szobbakennelunk.

A kosarat igazabol utazasnal hasznaljuk, ha valahol ott alszunk, es tokmindegy hova rakom, ha azt mondom, hogy helyedre, oda megy bele. Otthon meg a szobakennelbe megy.

2022. szept. 11. 17:18
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a dolgozószobát javasolnám, ha leginkább ott vagy napközben, és azt tanítanám neki, hogy oda menjen a "helyedre" parancsszóra. Ha kimész a konyhába pl. majd eldönti, hogy utánad megy-e. A hálóban lehet az alvóhelye, gondolom oda úgyis megy veled magától, ha mész aludni, nem?

De pl. a miénknek 2 "helye" van, egy a nappaliban és egy az előszobában, mindkettőt tudja értelmezni a "helyedre" parancsra, viszonylag logikusan - tehát kimegy a benti helyéről a kinti "helyére", amikor a szobában van és aludni vagy elmegyünk (ilyenkor a nappalit lezárjuk egy bébiráccsal), és bemegy a benti helyére, ha pl. takarítok kint és a helyére küldöm, amikor a kinti helyén alszik, szóval őt nem zavarta meg ez sem. :D

2022. szept. 11. 17:25
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutyámnak a szobámban van a fő helye ahol alszom, meg ő is. Szabadon járkál a lakásban, az ajtók csukva, ő megkaparja az ajtót ha be vagy ki akar menni és nyitom neki. 😊 Nem albérlet , saját lakás. Albérletben ezt így nem lehetne.

Életmódottó függ, mert ha sokat vagy otthon, otthonról dolgozol szerintem követni fog ahová mész és ott fog lefeküdni, azért jobb ha van több helye. Egy a dolgozó szobában, egy ahol alszotok. Ennyire nem akarok beleszólni, ti dolgotok. Szerintem idővel kifog alakulni, hogy a legjobb nektek. Ne aggódj ezen.

2022. szept. 11. 17:26
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne görcsölj rá, majd ahol jól érzi magát, az a lényeg, van szerető kis gazdija!
2022. szept. 11. 17:29
 5/16 A kérdező kommentje:

Igen, értelek titeket és nagyon szépen köszönöm, csak annyi a probléma, hogy a fűtés miatt nálunk az ajtókat csukni KELL. (Ez nem újkeletű dolog, semmi köze a mostani dolgokhoz, mindig is így volt. Nagyon hideg a lakás, nincs jól szigetelve, stb.) Tehát ha mondjuk egyik helyiségből átmegyek a másikba (bárhonnan bárhova, tehát wc, fürdő, konyha, előszoba, egyik szoba, másik szoba), akkor nekem az ajtókat nyitni és csukni kell. Ja, még a folyosóra is kimegyek cigizni.

Ilyen esetben ő mindig jön velem? Vagy hogy oldjam meg? (A folyosóra nem jöhet ki.)

2022. szept. 11. 17:31
 6/16 A kérdező kommentje:
Igazából megmondom, hogy ez a része engem nagyon nem érint kellemesen, hogy folyamatosan jön utánam. Értem persze, hogy kutya és neki ez így természetes és szoktatom magam a gondolathoz, de nekem régen kinti kutyám volt (csak kinti, mert nagy és vastag bundája volt télen, egyébként nagy hidegben természetesen beengedtük, akkor egy ilyen 25-30 nm-es előszoba+nappali+étkező egyben szobában töltötte az időt) és ez az egész probléma egyáltalán fel sem merült.
2022. szept. 11. 17:35
 7/16 anonim válasza:
87%
Röviden és tömören: Ahol jól érzi magát.
2022. szept. 11. 17:39
 8/16 anonim ***** válasza:
63%
Az ágyad. Kényelmes, érzi a szagodat.
2022. szept. 11. 17:44
 9/16 A kérdező kommentje:

7

Nem megoldható. Van egy barátnőm, aki baromira fél a kutyáktól pl. Illetve BÁRMIKOR történhet olyan, hogy a helyére kell küldenem. Én még akkor láttam kutyát nevelni, amikor 18 éves voltam és az egyik osztálytársnőm nővére a kutyáit nevelte. Ő azóta nagyon nagyon jónevű és nagyon jó kutyás szakember lett.

A kutyának rendre és fegyelemre van szüksége. Nem fogom hagyni, hogy azért ne jöjjön be a barátnőm a lakásba (a konyhába, ott szoktunk ülni), mert a kutya ott érzi éppen jól magát.

2022. szept. 11. 17:46
 10/16 A kérdező kommentje:

8

Nyilván szó sem lehet róla.

2022. szept. 11. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!