Kutyaürülék kezelése minél "ökobb" módon?
Csinálj tölcsért újságpapírból. Otthon lehet komposztálni a zöld hulladékkal együtt. Zöldségek alá nem igazán, de bokrok, fák alá teljesen jól használható.
Illetve van aki lehúzza a wc-n... de az sem igazán környezetbarát.
Nálunk megy a zöldhulladékba, aka "komposztba".
Lakásban élőként nem tudom hogy oldanám meg, mivel eleve a zacsival kell felszedni. Szerintem vennék alternatívát, lebomló zacskót.
Ha kertesben laksz, akkor 1-2 naponta összeszeded, ásol egy lyukat, betemeted. Nálunk a kert végében van ilyen rész.
Én komposztban azért nem tenném, mert mi a zöldségekhez, gyümölcsökhöz is használjuk, kutyaszaros földet nem szívesen használnék.
Van lebomló zacsi is, de elvileg az csak ipari környezetben bomlik le normálisan. Tehát csak menő meg drága. Jól hangzik, de nem lesz jobb az, hogyha te abban gyűjtöd és utána ugyanúgy a sima szemétbe megy.
8-as ez szomorú, hogy csak szemfényvesztés :( mondjuk kézbe véve én sem értettem hogy bomlana le...
Szerencsére a mi "komposztunk" nem hasonlít arra, amiből lett, igaz, nem is veteményesbe kerül a szupi humusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!