Borzalmas állapotban kaptunk kutyát egy menhelytől.. Ez szerintetek normális?
Üdv!
Tegnap hoztunk el tőlük egy kutyát, a nevet nem szeretném közzé tenni. Alap felszerelést ígért az egyesület, ehhez képest este úgy hozták el, hogy még nyakörv sem volt szegény állaton. A sötét csomagtartóból vették ki egy utazó dobozban. Maga alá pisilt a kutyus.
Utolsó pillanatban futottam be vele a Fresnapfba, ahol nagyon készséges volt a drága eladó hölgy még egyszer köszönet, de ő is megjegyezte, hogy szegény kutya teljesen ki van, borzalmasan van. Iszonyú szag áradt belőle, sárga volt a fehér szőre.
Amint hazaértünk lefürdettük, majd 3(!) méretes kullancsot szedtünk ki belőle, mert már nem volt állatorvosi ügyelet..
Jelentem, akkora volt az egyik a buksiján, mint kisujjamon a köröm. Simán látható/érezhető volt rajta.
Felhívtam a felelőst, hogy egyáltalán féreghajtva volt-e az eb, mert egyedül egy oltást láttam beírva a könyvébe. Mentegetőzött, hogy persze, csak "nincs külön beleírva" és hogy "be lett cseppentve" a kutya, nem érti hogy lehetett kullancs, meg hogy az ki fog esni magától.
Egy ekkora giganagy kullancs szerintem nem 2 napja volt szegény állatban, és élt mikor kiszedtük.
Nem álltam le velük, de kicsit felhúztam magam. Aki jártas ilyesmiben/fogad/fogadott kutyát ilyen helyről, ez így normális? Hogy ilyen állapotban hozzák és adják át?
Eléggé eltűntem kutyázni, vegyesek a kommentek látom, ki ért hozzá és ki nem.
Igen, azoknak igazat adok, akik szerint nem volt említve a kérdésben és utólag tisztáztam. Ez így igaz. Ebből adódóan azonban ismételten mondom: a sztori 100%-ban igaz sajnos. Akármennyire nehéz elhinni.
Azt is szeretném leszegezni, ahogy kedves 15-ös is írta későbbi válaszában: igen, dolgoztunk már együtt ezzel a társasággal, mindig a leírtak szerint be lett ez tartva. És igen a leírtak(!) szerint, ugyanis ez feketén-fehéren szerződésbe van foglalva az ideiglenesek számára. Szóval aki pedig azzal jött, hogy miért várnánk el, nos ezért. Akármilyen helyzetben van egy menhely, köteles volna a leírtakat betartani, vagy legalább előre értesíteni a leendő befogadót az esetleges változásra. Nem annyira kóser úgy átvenni este egy állatot, mikor már minden üzlet bezárt, hogy egy nyakörv nincs rajta.
Az érdeklődőknek köszönöm, a kutya jól van, megfordultunk állatorvosnál is kezeletlen sérülésekkel, még több kullanccsal.
Amugy brutálisan elképedtem - tisztelet a kivételnek - hogy ilyen ellenszenves emberek vannak, akik így fogalmaznak ezen az oldalon. Egy picit azért vissza lehetne venni a hangnemből, mielőtt valaki tudja a teljes sztorit.
"5 perc hírnév" és társai te jó ég.. :D sajnálom, ha valaki ide téved csupán hírnév szerzés végett, nincs rá szükségem.
A kérdés meg amúgy is baromi hosszú már magában,nyilván nem bírtam mindent leírni. Mivel egész életemben idiztem és kutyákat mentettem, nekem ez természetes és nem ezért nem emeltem ki.
Az örökbefogadónak már nem kell aggódni, csodás állapotban kaphatja tőlünk a kutyust.
", dolgoztunk már együtt ezzel a társasággal, mindig a leírtak szerint be lett ez tartva."
Nekem a történeted úgy hangzik, mintha nem a menhelytől, ott tartott kutyát kaptál volna, hanem egy , talán aznap befogadott/befogott kutyát vittek volna hozzád.
Nem ez lehet a nem megszokott átadásnak az oka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!