Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Borzalmas állapotban kaptunk...

Borzalmas állapotban kaptunk kutyát egy menhelytől.. Ez szerintetek normális?

Figyelt kérdés

Üdv!

Tegnap hoztunk el tőlük egy kutyát, a nevet nem szeretném közzé tenni. Alap felszerelést ígért az egyesület, ehhez képest este úgy hozták el, hogy még nyakörv sem volt szegény állaton. A sötét csomagtartóból vették ki egy utazó dobozban. Maga alá pisilt a kutyus.

Utolsó pillanatban futottam be vele a Fresnapfba, ahol nagyon készséges volt a drága eladó hölgy még egyszer köszönet, de ő is megjegyezte, hogy szegény kutya teljesen ki van, borzalmasan van. Iszonyú szag áradt belőle, sárga volt a fehér szőre.

Amint hazaértünk lefürdettük, majd 3(!) méretes kullancsot szedtünk ki belőle, mert már nem volt állatorvosi ügyelet..

Jelentem, akkora volt az egyik a buksiján, mint kisujjamon a köröm. Simán látható/érezhető volt rajta.

Felhívtam a felelőst, hogy egyáltalán féreghajtva volt-e az eb, mert egyedül egy oltást láttam beírva a könyvébe. Mentegetőzött, hogy persze, csak "nincs külön beleírva" és hogy "be lett cseppentve" a kutya, nem érti hogy lehetett kullancs, meg hogy az ki fog esni magától.

Egy ekkora giganagy kullancs szerintem nem 2 napja volt szegény állatban, és élt mikor kiszedtük.

Nem álltam le velük, de kicsit felhúztam magam. Aki jártas ilyesmiben/fogad/fogadott kutyát ilyen helyről, ez így normális? Hogy ilyen állapotban hozzák és adják át?

2023. ápr. 7. 14:58
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
72%
Korábban sem volt egyszerű dolguk a menhelyeknek, de ez az utóbbi pár évben tovább romlott, egyre kevesebben/kevesebbet tudnak adakozni a támogatók is, ráadásul ők nem jogosultak "rezsicsökkentésre" nagyot ugrott a rezsiköltségük is, nem állami fenntartású intézmények, mint a gyepik, és sajnos a felelőtlen emberek miatt mindig van menteni való állat. Nem normális, de sajnos "ez van". Az állami állatvédelmi nem tudom, micsoda csak egy újabb pénznyelő szervezet, lófszt sem csinálnak, amit kellene.
2023. ápr. 7. 15:38
 12/35 A kérdező kommentje:

Soha nem használtam ezt az oldalt bocsi. Szóval az fixen nem én voltam, ilyen esetről még csak nem is hallottam.

Sajnos igaz a sztori.. Mégis mi előnyöm származna ebből egy anonim oldalon? Hazudásból?

Semmi hazugság nincsen benne, ez szín tiszta igazság. Nem fogok egy menhelyet se lehúzni, mint írtam, nem teszem közzé a nevét, mert eddig nem volt vele negatív tapasztalatom. Meg nem vagyok egy rossz májú ember. Érdekelt, mennyire általános ez. Ennyi.

2023. ápr. 7. 15:38
 13/35 A kérdező kommentje:

Igen, valami tuti most siklott félre itt is, mert eddigi mentetteim a körülményekhez mérten jó állapotba érkeztek. Persze a traumák okozta sebeket mind hordozta, de hát az sajnos ilyen.. De fizikailag rendben voltak nagyjából.

2023. ápr. 7. 15:41
 14/35 anonim ***** válasza:
81%
#8 Vagyok még 13 évet élt velem, boldogan.
2023. ápr. 7. 15:56
 15/35 anonim ***** válasza:
73%

Mi hetekig látogattuk és sétáltattuk a kutyát, akit végül örökbefogadtuk, így pontosan láttuk milyen állapotban van. Mi hoztuk el, nyakörvet, pórázt értelemszerűen mi vittünk, nem is értem miért adott volna vele az alapítvány. Kicsit sovány volt, nem volt benne élősködő, meg is dicsérte az állatorvos, hogy menhelyi kutya létére nagyon szép állapotban van.

Nem láttál képet sem a kutyáról, úgy fogadtad örökbe? Én nem is hallottam még ilyenről, hogy csak így adna oda kutyát látatlanban, KIVÉVE, amikor kifejezetten gyors befogadásra van szükség, pl. valami telepről mentenek sok kutyát és a jobb állapotban lévőket gyorsan igyekeznek kiadni, de én ilyenkor mindig látom a leírásban és a kutya fotóján is, hogy nem néz ki túl jól a kutya, milyen problémája van stb. Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy egy 100 kutyás alapítványnál nem tudják minden nap átvizsgálni az ebeket, és nem 100%os hatékonyságúak ezek a külsődleges kullancsriasztók.

2023. ápr. 7. 15:56
 16/35 anonim ***** válasza:
93%

Vidd el dokihoz. Csinaltass szivferegtesztet. Ha negativ,azonnal adjad a havi egy next guard spectrat!! Ved kullancs,bolha,fergek ellen,de meg pluszba drontal fereghajtot is szedjen a mas tipusu fergek ellen. Mi is igy csinaljuk. Sose volt se bolha aeckullancs benne!!!!!!!

Fozz neki es rendbejon.

Mi az illatos utri sinterrol hoztunk kutyat!! Hibatlan orvosilag tokeletesen ellatott kutyak vannak!!

Negativ szivfereg teszttel.

A menhelyeken mi is jartunk es nagyon rossz elhanyagolt allapotuak a kutyaik. Onnan semmikepp.

2023. ápr. 7. 16:19
 17/35 anonim ***** válasza:
82%
Mondjuk ha egy állat befogadására készülök, akkor alap, hogy veszek neki pár cuccot, akkor is, ha a menhely ezt meg azt ígér... Kullancs, bolha, atka, stb. menhelyi állatokban szinte mindig előfordul. Remélem azt tudod, hogy állatorvoshoz is mindenképpen el kell majd vinned.
2023. ápr. 7. 16:31
 18/35 anonim ***** válasza:
78%

Nem lehet, hogy valamit félreértettél és az volt, amit a 15-ös is ír?

Azért az kicsit téged is minősít, hogy kép alapján fogadsz örökbe egy kutyát.

A legtöbb menhely ragaszkodik a személyes találkozóhoz, kivéve a közvetített kutyáknál, szerintem te is az utóbbi módon fogadtál örökbe.

Amúgy meg ne kérjünk rajtuk olyat számon, amit egy tenyésztőn számonkérnénk, szem előtt kellene tartani, hogy ők az emberiség "szemetét" MENTIK, nem pedig létrehoznak kutyákat... Csak korlátozottan felelősek a betegségekért, a viselkedésért. Ha tudod, csináld jobban.

2023. ápr. 7. 16:34
 19/35 anonim ***** válasza:
85%

Amikor személyesen megismerted a kutyát, minden rendben volt az állapotával, szőrével?

Ha tudtad, hozzák a kutyát, miért is nem vásároltál be előtte nyakörvet, pórázt, egyebet?

2023. ápr. 7. 16:38
 20/35 A kérdező kommentje:

Na várjunk várjunk várjunk.. mielőtt még a fél bagázs itt nekem esik indokolatlanul.

Én kimentek kutyákat. Szocializálom, ún. ideiglenes gazdik vagyunk.

Mi keresünk további gazdikat. És igen, ebben az esetben a menhely felel a kutyáért 100%-osan, amit - és ez le van írva feketén fehéren - az alapfelszerés is kitesz.

Szóval mi tanítjuk és szocializáljuk az ebeket. Ettől még azonban mindig olyan állapotban kaptuk meg őket, ahogyan a véglegesnek adják át.

Ezt eddig nem írtam valóban, de további félreértések elkerülése végett írom. Sosem fogadnék be "képről" kutyát örökbe.

2023. ápr. 7. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!