Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Borzalmas állapotban kaptunk...

Borzalmas állapotban kaptunk kutyát egy menhelytől.. Ez szerintetek normális?

Figyelt kérdés

Üdv!

Tegnap hoztunk el tőlük egy kutyát, a nevet nem szeretném közzé tenni. Alap felszerelést ígért az egyesület, ehhez képest este úgy hozták el, hogy még nyakörv sem volt szegény állaton. A sötét csomagtartóból vették ki egy utazó dobozban. Maga alá pisilt a kutyus.

Utolsó pillanatban futottam be vele a Fresnapfba, ahol nagyon készséges volt a drága eladó hölgy még egyszer köszönet, de ő is megjegyezte, hogy szegény kutya teljesen ki van, borzalmasan van. Iszonyú szag áradt belőle, sárga volt a fehér szőre.

Amint hazaértünk lefürdettük, majd 3(!) méretes kullancsot szedtünk ki belőle, mert már nem volt állatorvosi ügyelet..

Jelentem, akkora volt az egyik a buksiján, mint kisujjamon a köröm. Simán látható/érezhető volt rajta.

Felhívtam a felelőst, hogy egyáltalán féreghajtva volt-e az eb, mert egyedül egy oltást láttam beírva a könyvébe. Mentegetőzött, hogy persze, csak "nincs külön beleírva" és hogy "be lett cseppentve" a kutya, nem érti hogy lehetett kullancs, meg hogy az ki fog esni magától.

Egy ekkora giganagy kullancs szerintem nem 2 napja volt szegény állatban, és élt mikor kiszedtük.

Nem álltam le velük, de kicsit felhúztam magam. Aki jártas ilyesmiben/fogad/fogadott kutyát ilyen helyről, ez így normális? Hogy ilyen állapotban hozzák és adják át?

2023. ápr. 7. 14:58
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Olyan alapfelszereléssel mindig rendelkezünk, amit nem adok tovább előző kutyának. Például kiságy, tálak, játékok..

De a nyakörvet és pórázt köteles vagyok mindig átadni velük együtt, hiszen az ő tulajdonukat képzi.

Az ideiglenesek azért látják el mindig alappal, mert előre látható, hogy a kutya nem fog huzamosan ott tartózkodni, és ezért nem "várnak el" felszerelést.

Az is kivételesebb eset, hogy nekünk sok minden már van itthon az előző kutyusok miatt. (:

2023. ápr. 7. 18:27
 22/35 anonim ***** válasza:
41%
Istenem, de buta vagy! 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
2023. ápr. 7. 19:50
 23/35 anonim ***** válasza:
85%

20-as: nem értem miért nem lehet a lényeges infókat röviden leírni a kérdésben, futjuk itt a köröket a válaszadással, nem értjük, találgatjuk a körülményeket...

Idiztetek már korábban is ezzel a menhellyel? Ha igen, akkor jelezzétek nekik, hogy - a megszokottól eltérően - kullancsosan és felszerelés nélkül kaptátok a kutyát, és legközelebb ha nem tartják be a rájuk vonatkozó feltételeket, akkor nem tudtok velük együttműködni. Ha még nem dolgoztatok együtt ezzel az alapítvánnyal, akkor is jelezzétek feléjük (mondjuk a vezetőségnek/tulajnak) és ha úgy gondoljátok, hogy nagyon gáz legközelebb ne dolgozzatok velük.

Szuper dolgot csináltok amúgy, én nem biztos, hogy képes lennék erre (mármint szocializálni a kutyust és aztán elengedni, amikor már megszeretted - nekünk egy mentett kutyusunk van), de nem igazán értem milyen választ vársz. Te tudod, hogy ez normális-e vagy nem (ezek szerint nem), rengeteg alapítvány keres idi gazdikat, vegyétek fel a kapcsolatot másikkal, ha ez ekkora probléma (meg mondjuk azt nem értem, hogy ha rendszeresen idiztek, akkor miért nincs nálatok egy fix alap kutyafelszerelés, nyakörv, póráz, tálak stb. legalább). Meg azért a leírásod alapján messze volt a kutya állapota a "borzalmas"-tól. Brutál leterheltek a menhelyek, simán el tudom képzelni, hogy egy 110%-on pörgő menhely nem vesz észre egy-két kullancsot, lehet, hogy aki vitte nem volt tisztába a szabályokkal vagy elfelejtette, hogy nyakörv/póráz is kéne, nem tudom.

Ügyesen megoldottátok, jelezzétek feléjük, hogy lehetőleg ne történjen még egyszer ilyen. :-)

15-ös voltam.

2023. ápr. 7. 20:03
 24/35 anonim ***** válasza:
86%
A kérdésben és a kulcsszavak között sem írtad, hogy idizel, mi honnan tudjuk?
2023. ápr. 7. 20:42
 25/35 anonim ***** válasza:
72%
Rendszeresen idiztek és az amúgy is szar helyzetben lévő menhelyektől várjátok, hogy adjanak a kutyához nyakörvet meg felszerelést? Veszélyesen hülye vagy, de szerintem ezt az idizést csak most találtad ki. Tipikus troll módszer amúgy utólag hozzászőni dolgokat a sztorihoz. Most már nekem is egyértelmű, hogy kamu.
2023. ápr. 7. 21:07
 26/35 anonim ***** válasza:
73%
Ez nem normális.Voltam éppen 2 hete menhelyen,de ott a körülmények és a kutyák nagyon jók voltak.A kutya szőre valóban fehér volt és nem volt gubancos.A kutyák nem a sárban,ürülékben fetrengteg.Tiszták voltak.Nagyon sajnálom szegény kutyit,de szerencsére nálad sokkal jobb helye lesz.
2023. ápr. 7. 21:40
 27/35 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező te egy kő alatt éltél az elmúlt 1-2 évben?

Mindenhonnan azt halljuk a tv-ben, rádióban, hogy a menhelyek 250%-on üzemelnek, mert mindenki leadja az állatát, mert nem tudják eltartani az ismert okok miatt. Ezért nem csoda, hogy szegény jószágot olyan állapotban kaptad meg. Lehetnél kicsit elnézőbb velük - főleg ha ez volt az első eset hogy így adták át az ebállatot.

Köszönjük a tevékenységedet!

Megkaptad - akarom mondan kiharcoltad magadnak - az 5 perc hírnevet, haladjunk!

2023. ápr. 7. 22:00
 28/35 anonim ***** válasza:
71%

Konkretan kokemenyen felrevezettel itt minket kerdezo, csak azert, hogy veled szidhassuk a menhelyet. Komolyan, ez mire volt jo?

Ideiglenes befogadasnal azert akkor is tok mas a szitu, mintha orokbefogadnal. A kutya amugy meg hol szedje ossze magat, ha nem idiben?

Pont ezert vagy, ez a dolgod, ezert vallalod, hogy rendbe tedd a kutyat.

Lehet eddig meg nem talalkoztal ilyennel, ami szamomra fura, mert nalam eddig csak 2 kutyus volt idiben, de mindketto brutalis allapotban jott, nem csak testileg, de lelkileg is. Semmit nem ismertek, nyakorvet se, az egyikre 2nhet volt, mire ra tudtam egyaltalan tenni morgas nelkul…

Nalad meg ennek sokkal tobb kutya volt, ha jol ertem, szoval eddig ezt megusztad. De alapvetoen pont ez a lenyege az ideiglenes befogadasnak, ha a menhelyen egyszeruen nincsen kapacitas rehabilitalni, testileg-lelkileg rendbehozni vagy egyszeruen csak mittudomen, bent kell tartani a kutyat, mert nem birja a hideget; na akkor jovunk mi.

2023. ápr. 7. 22:00
 29/35 anonim ***** válasza:
89%

Már én sem hiszem el 100%-ban, hogy ez a sztori valós...

Én inkább a menhelyre járok takarítani sétáltatni, de volt egyszer olyan, hogy segítséget kértek tőlük, de nem volt hely és hozzám jött a kutya. Őt konkrétan az utcáról fogták be, berakták a kocsiba és jöttek vele az állatkorházhoz, ahol egy rutin vizsgálat+ oltás, féreghajtás, kullancs-bolha elleni csepp adás után vittem haza. Póráz és nyakörv azért annyira nem hiánycikk a menhelyeken, szólj nekik és visznek 3 garnitúrát is. (Én mondjuk vettem hosszú pórázt és hámot, úgy voltam vele, hogy azt az 5000 ft-ot most befektetem a kutyusba.) Szerintem életében nem volt fürdetve, nálunk azzal kezdtük :)

2023. ápr. 7. 22:09
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem normális. Remélem jobban lesz majd a kutyus🥰
2023. ápr. 8. 10:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!