Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudom elérni hogy új...

Sterre kérdése:

Hogyan tudom elérni hogy új helyen egy helyre kakiljanak?

Figyelt kérdés
Vettem egy ingatlant és már a beköltözés fázisban vagyok. A gond az hogy a 3 kutyámat is oda szeretném vinni, de az udvar nagyon szép ezért nem szeretném hogy össze vissza kakiljanak. Van valami módszer amivel rá szoknaknarra hogy csak egy helyre menjen minden? Valaki ajánlotta hogy szórjak egy kevés homokot egy helyre és vigyek oda az előző helyről kakit. Ez működhet?

2023. márc. 29. 14:29
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm végre 19-es hogy normális választ adtál.
2023. márc. 29. 20:04
 22/25 anonim ***** válasza:

Egy kutyánál is necces ez a fajta tanítás,nem hogy 3nál.

Ha úgy van időd reggel vidd el őket fél órát sétálni az idő alatt kikakálják magukat. Illetve délután is. Köztes időben szerintem nem igazán fognak kakálni.

Ismerős is így csinálja. Pisilni pisil a kertbe kutya,de kakálni nem. Nyilván kölyök kora óta megszokta,hogy kétszer kint van és az utcán, erdőben végzi a nagy dolgát.

3 kutyát egy helyre szerintem lehetetlen kategória. Tényleg ehhez figyelni kell őket. Bentiek jó részt még teheted azt,hogy hátra mész velük míg nem kakálnak,aztán dicséret,de ezt napi többször meg kell csinálni és felügyelet nélkül nem lehetnek kint,mert akkor meg nem látod.

Szóval valóban sokkal több időbe,munkádba telik akár hetekbe mire lehet hogy sikerül,de lehet hogy nem fog.

kolléganőmnek 4 nagytestűje volt, ő télen minden reggel körbe ment a kerten, felszedte ami volt. Nyáron pedig estefelé. Most két kutyája van, ugyan így csinálja. Napi 1x kaka szedés, van hogy kimarad 1-1 nap.

2023. márc. 29. 21:36
 23/25 anonim ***** válasza:
50%
Csak azt mondja már el nekem valaki, miért jobb az utcán/erdőben séta közben a zacskóval meg a kukakereséssel vacakolni, ahelyett, hogy otthon a saját kertemben kislapát, kissöprű, esetleg még ki is építek egy lefolyót az udvaron, ahova lökhetem, aztán leslagozhatom.
2023. márc. 29. 21:51
 24/25 anonim ***** válasza:

Én pl egy kis faluban lakom, ha a határban sétálunk (ahol átlag egy ember/nap a forgalom), akkor nem szedem össze a kakit, főleg, ha a fél m-es bozótba/gazba rakta a produktumot.

Menhelyen is önkénteskedem, az is a település határában van, napi 10-20 kutyát kivisznek ugyanarra a mezőre sétálni, nem szedi senki a végterméket ott sem, mégsincs az az érzeted, ha odamész, hogy a kakiban tapicskolsz, mert ők is ösztönösen lemennek az útról, a fűben/lucernában meg már nem olyan szembetűnő és 15-20 perc után már szaga sincs.

2023. márc. 30. 07:21
 25/25 anonim ***** válasza:

23-as, nem jobb. En is irtam, hogy nekem szinte csak seta kozben kakil, de en felolem aztan mehetne a kertbe is, de a kutya dontott magatol. Mondjuk ez nyilvan azert van, mert kint izgalmasabb ingerek erik es naponta sokat is setalunk. Ha 5 percre vinnem ki,nem igy lenne.

Nekem aztan nem faradtsag egy percig se rendben tartani a kertet.

En csak irtam, hogy ez is lehet egy megoldas, ha a kerdezo nem szeretne kakit a kertben ossze-vissza.

2023. márc. 30. 07:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!