Hogyan tudnám elérni azt, hogy a kutyám ne meneküljön el?
Mentett kutyáról beszélünk, közepes termetű yorkshire terrier.
Hagyja, hogy odamenjenek hozzá a kutyák legyen az kisebb, közepes vagy nagyobb termetű, ledermed, aztán vár pár másodpercet és berohan mögém.
Én arrébb állok, hogy azért mégsem vagyok pajzs, de folyamatosan rohan mögém.
Nem támad, nem harap, csak egyszerűen beszalad mögém.
Szomszéd kutyák, akik megvannak 2-3 éve, az enyém 4 éves, mindegyiket közel engedi magához egy kicsit, utána elfut.
Mikor játszik a sok kutya, akkor mellettem nézi őket, néha megindul feléjük, utána meggondolja magát.
Valakinek van tanácsa, hogy miképp küzdhetném le a félelmét?
Idő. Hadd figyeljen.
Előbb utóbb rájön hogy nem eszik meg.
Az idő az, amely a bizalmat kiépíti. Szép is ez a dolog, főként, ha mögéd bújik, benned bízik csak igazán.
3-as pedig nagyon felbosszant az ökör megjegyzésével...
Mert ilyen kutyát igenis megéri kihozni a menhelyről, büszkeséggel töltse el azt az embert, aki képes egy életet így megmenteni.
A legjobbakat kívánom a kutyinak is, és újdonsült gazdijának is :)
#3 te ennek a kérdezőnek valamelyik ismerőse vagy, ugye?
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__11920475-mie..
Többieknek, köszönöm szépen, nem ráugranak a kutyák, sőt mindegyik lefekszik az enyém előtt és hason kuszva megy hozzá, de nem állhatok folyamatosan védelmet 😊
Én egy más szemszögből írom a válaszomat.
Örülj neki hogy tőled várja a védelmet, és nem elszalad.
Nem a kiskutyád feladata megvédeni magát a másik kutyától, hanem a tiéd.
Tehát ha azt látod hogy sok a kutyádnak a másik kutya akkor állj a kutyád elé és határozottan zavard el a másik kutyát, ezzel jó pontot szerzel a kiskutyád szemében és biztonságban fogja magát érezni melletted, így előbb utóbb bátrabban fog ismerkedni, mert tudni fogja hogy meg fogod őt védeni ha kell.
Abszolút rosszul fogod fel. Igenis te vagy neki a védelem, és ha más kutyáktól fél nem kell beletenni ilyen szituba.
Szal tréner.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!