Hogy tudnám elérni hogy a gyáva félős kutyám kötődjön a családom többi tagjához is?
Nemrég örökbefogadtam egy kiskutyát, most 9 hónapos. Az a probléma akadt fenn hogy bár megtűri a családomat, mégis én vagyok neki az alfa, és nélkülem nincs rendesen el. Ha itthon is vagyok, akkor sem érdekli őt a családom. Nem engedi hogy megsimogassák, elugrik tőlük nem hallgat rájuk sőt, "visszaszól".
Milyen módon tudnám elhitetni vele hogy bizony ilyen az élet, őket is szeretni kell?
Össze kell szoktatni őket, és ehhez az egész család összefogása szükséges.
Egyáltalán milyen család az, ahol te egyedül fogadtál örökbe? Hány éves vagy, hogy éltek kinti-benti, ha benti egy lakásban laktok, külön lakrészben, milyen a többiek viszonya a kutyához?
Körülbelül 3 hónapja hoztam haza
Egy házban élünk és kinti benti, míg iskolában vagyok általában velük van, tehát az olyan napi 6-7 óra nélkülem csak velük. Viszont akkor is az van hogy le se sz*rja hogy ott vannak. Nem tudom hogy mit kéne NEKIK csinálniuk akkor, mert elég gyorsan feladják és azt mondják hogy hülye a kutya
Nyilván "nem csak én" fogadtam örökbe, de nagyrészben én törődöm vele érzelmileg/játékilag
Mar 9 honapos, nyugodtan lehet menni suliba, aztan ha az nem eleg, trenerhez.
Ez igy nyilvan nem maradhat.
Nincs olyan, hogy szeretni kell. Nem lehet és nem is kell mindenkit szeretni. A kutyának sem.
Minél több pozitív dolgot társít egy kutya egy adott személyhez, annál szívesebben van a társaságában. Tehát amit kell, az az hogy foglalkozni vele másnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!