Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a baj a mai kutyákkal?

Mi a baj a mai kutyákkal?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban mindig volt kutyánk, kicsi koruktól halálukig. Mindig szót fogadtak, nem ugráltak, nem tettek tönkre semmit. Pedig nem vittük őket iskolába, nem sétáltattuk őket, nem jöttek be a házba.

Szomszédom kutyája egy átok. Mindent tönkretesz, ugrál rájuk, a gyerekeket fellöki, nem fogad szót, szinte retteg tőle a család. Voltak iskolában, sétáltatták (már nem, mert túl erős és kitépi magát a kezükből), millió játéka van.

Tesóm kutyája kistestű. Mindent megrág, válogatós, ugrál, ha valaki papucs nélkül van, elkapja a lábujját és megharapja.

És egyre több ilyet látok. Eleve iskolába kell hordani őket, hogy valamit kezdeni lehessen velük, míg régen vidéken minden kutya tudta hogy hol a helye.

2023. febr. 13. 09:29
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez én kutyám teljesen nőpárti :D
2023. febr. 13. 16:00
 32/44 anonim ***** válasza:
71%
#29 Nem azért, mert ő a férfi, hanem mert őt látja vezérnek. Mondjuk mert ő nem egész nap volt vele, "jutalom" a vele töltött idő. Vagy mert keményebb kézzel bánt vele, közelebb a kutyák által értelmezhető logikához. Nem az számít, hogy nő vagy, hanem hogy mit csinálsz a kutyával. (Amúgy meg az az egészséges, ha sokgyerekes családban is a frissen érkezett kölyköt egy ember kezeli pár hétig, akiről eldöntötte a család, hogy rá hallgasson. A kutyának is jobb, ha tisztán érti a helyét a családban.) Meg mondjuk lehet, azért is a férjedre hallgat inkább, mert te a földre nyomkodod, erőt fitogtatsz, ahelyett, hogy _nevelnéd_. Ezt az alpha roll dolgot már rég megcáfolták a szakértők. Igen, én is láttam már nyolcéves befogadott vadállatból kezesbárányt, nem is volt büszke a gazdi a módszerre, de átlag kutyánál tök felesleges az ilyen agresszív hozzáállás. Nem hiszem, hogy olyan szélsőségesen vállalhatatlan lett volna a kutya viselkedése, hogy neked többször is le kellett volna nyomnod a földre. Talán ezért nem tisztel téged, legfeljebb fél.
2023. febr. 13. 19:15
 33/44 anonim ***** válasza:
25%
Mudi meg amúgy is egy annyira fáradhatatlan és munkacentrikus kutya, hogy nem is értek, minek van bárkinek, aki nem tanyán él. Az életben nem fogod lemozgatni, csak komoly mudisnak való. Minek van mudid, ha annyi eszed van, hogy az aszfaltra nyomogatod? Egy pulival vagy akár egy pumival sokkal boldogabb lettél volna...
2023. febr. 13. 19:17
 34/44 anonim ***** válasza:
81%
Nővéremnek mudija van városban, tökéletesen nevelt kutya. :)
2023. febr. 13. 19:19
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

Nincs baj a "mai" kutyákkal, pont az van velük, mint a "mai gyerekekkel", volt akkoriban egy általánosan elterjedt nézet, hogy hol a helye egy kutyának vagy gyereknek és pont úgy is voltak kezelve. Nem igen mutatták ki feléjük a szeretetet, ha meg rosszat csináltak, gondolkodás nélkül ment a fizikai erőszak, aki ellenszegült, agyoncsapták (a gyereket azért nem, de lazán véresre verték). Azért nem ugráltak senkire a kutyák, mert senkinek eszébe se jutott, hogy nekiálljon simogatni, dögönyözni őket és ha mégis volt, aki végigsimított rajta néhányat, az első felugrásnál szinte ösztönből eltolta a kutyát és nem próbálkozott a további simivel. Sokan meg szemrebbenés és bűntudat nélkül lábbal is arrébb rakták a kutyát.

Nekem sokkal jobban tetszik a mai, viszonlyag erőszakmentes kutyázás, egyedül, ami követendő lehetne, az az idegileg instabil, a mai társadalomba nehezen vagy egyáltalán nem beilleszthető egyedek kiszelektálása, de nem úgy, hogy "végzünk velük", csak ivartalanítsák ki a tenyésztők, keressenek neki gazdát, ahelyett, hogy a megfelelő faroktűzés miatt kockáztatjuk, hogy ideggyengék lesznek a kölykök...

2023. febr. 13. 19:34
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
Sokan nem merik nevelni a kutyát és itt nem a verésre gondolok hiszen az se megoldás.Úgy vannak vele,hogy megengedik neki pl a kunyizást,mert olyan cuki nézett és,ha egyszer megengedik akkor a kutya legközelebb is megcsinálja.Alapól a kutya,ha megfelelő módon van tartva, nevelést is kap,foglalkozna van vele akkor normálisan viselkedik,mert nem minden kutya olyan,mint amiket leírtál.Papám kutyája se tesz tönkre semmit se a kertben pedig nem kicsi kutya,a kijelölt úton megy,nem ront bele a veteményesbe,nem ugrál/ugat feleslegesen és ismeri a szabályokat.Elég neki szépen mondani,hogy menjen be a kenelbe és magától bemegy,semmi erőszakot nem kell alkalmazni.Minden csak nevelés kérdése.
2023. febr. 13. 21:42
 37/44 anonim ***** válasza:
31%

32,33!

A férjem nem kutyás,ő nem foglalkozik vele,max megsimizi.

Minden nap 3 órát foglalkoztam vele.

Nem is tudom,honnan veszi bárki,hogy nem volt vele foglalkozva.

Szerintetek ki tanította mindenre? Én egyedül!

Mindeb nap 3 óra csak az övé volt. Szabad futás,bandázás, pórázas séta (több km), tanítás.

Annyira bírom,hogy itt mindenki olyan okos.

Az a szerencse, hogy nekem az élő dicséret sokkal többet számít, mint az,hogy itt ki mit ír.

Tudjátok,amikor sétáltattam a városban,és egy zebrához,lámpáhlz érve leült parancs nélkül, és hallottam mögöttem hogy összesúgnak az emberek,hogy milyen okos kutya---- na látjátok! Ez számít.

A kutya boldogsága.

És ennek a feltétele volt a feltétel nélküli engedelmesség. Es igen, a néma,morgás nélküli séta.

Azt hiszem,nem kértem sokat.

Ő sokkal több jót kapott tőlem. Azt hiszem, megérte (megéri) neki viselkedni.

Ha most látnátok 13 évesen, egy kicsattanó formájú mudit látnátok, akivel fiatalkorában kennelek tulajai akartam fedeztetni. De nem kapták meg.

Azt hiszem,jobb élete van, mint egy nagyvárosi kutyának.

Ma már kímélem. Cél a 16 év :)

Egyelőre még egészséges. 8-9 nek néz ki maximum.

Köszönhetően a génjeinek (juhásztól van,azért ilyen egészséges).

Nem hiszem, hogy 1x is panaszkodott volna az élete miatt,ha tudna beszélni.

Bárcsak minden mudival ennyit törődnének. Nem lenne annyi a menhelyeken!!

2023. febr. 13. 23:21
 38/44 anonim ***** válasza:

36!

Mamám szomszédjának a kutyája (nagytestű, németjuhász agár keverék) a kis úton ment a veteményesben 2 sor répa közt.

Egy tünemény volt a kutya.

2023. febr. 13. 23:23
 39/44 anonim ***** válasza:
38%

Az én kutyám is egy szóra jön a láncra. Meg szoktuk kötni,míg beállunk az autóval,mert mindig van sajnos az utcán cigánykutya.

Próbáltuk a kennelbe zárni addig de azt nem viselte jól. Azt a 2 x 5 percet naponta.

A lánchoz magától odajön ha kérem,megáll,és odahajtja a fejét,hogy tegyem rá a nyakörvet.

Önként baszki!

Na ez a nevelés.

2023. febr. 13. 23:26
 40/44 anonim ***** válasza:
92%

Szóval mi a baj a mai kutyákkal? Nem nevelik őket a gazdáik megfelelően.

Nem merik a mostani elvek miatt. Nem tudják. Nem mernek vezetők lenni.

Es ezt a kutya megérzi.

2023. febr. 13. 23:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!