Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a baj a mai kutyákkal?

Mi a baj a mai kutyákkal?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban mindig volt kutyánk, kicsi koruktól halálukig. Mindig szót fogadtak, nem ugráltak, nem tettek tönkre semmit. Pedig nem vittük őket iskolába, nem sétáltattuk őket, nem jöttek be a házba.

Szomszédom kutyája egy átok. Mindent tönkretesz, ugrál rájuk, a gyerekeket fellöki, nem fogad szót, szinte retteg tőle a család. Voltak iskolában, sétáltatták (már nem, mert túl erős és kitépi magát a kezükből), millió játéka van.

Tesóm kutyája kistestű. Mindent megrág, válogatós, ugrál, ha valaki papucs nélkül van, elkapja a lábujját és megharapja.

És egyre több ilyet látok. Eleve iskolába kell hordani őket, hogy valamit kezdeni lehessen velük, míg régen vidéken minden kutya tudta hogy hol a helye.

2023. febr. 13. 09:29
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
70%

5

Érdekes amúgy, ha elmész bármelyik kutyaiskolába, szinte az összes tréner nő. Leszámítva az iskola tulajdonosát, az gyakran férfi....

A kérdésre válaszolva: ennek több oka van. Egyrészt a sok agyonszaporított, gyenge idegrendszerű kutya. Másrészt meg amit előttem is írtak. Manapság már nem elfogadott a kutyanevelés szigorúbb formája. Azzal egyet értek, hogy bántani/verni nem szabad a kutyát, ő családtag, ne kelljen már félelemben élnie... Viszont nagyon félresiklott ez a téma, mára már az sem elfogadott, hogy mondjuk keményebben rákiabálj a kutyára. Nyomják sokan ezt a csak pozitív dolgot, amiben a legdurvább megnyilvánulásod egy közepesen határozott 'nem' lehet a kutya felé, vagy még annyi sem. Így pedig nem érti meg a kutya, hogy mit nem szabad.

2023. febr. 13. 10:24
 12/44 anonim ***** válasza:
58%
Az emberekkel van a gond szerintem is. Ahogy a kölykeiket nem nevelik úgy az állataikat sem! Elkorcsosúlt, gyenge szarok lettünk. Meg is lesz elöbb-utóbb ennek a bölytje!
2023. febr. 13. 10:38
 13/44 anonim ***** válasza:
17%
Kutyák ugyanolyanok mint voltak, a gazdák nem eléggé következetesek ez van.Meg sok a női kutyatartó és náluk nincs akkora fegyelem.
2023. febr. 13. 10:46
 14/44 anonim ***** válasza:
62%
Régen úgy nevelték a kutyát, hogy megverték és üvöltöztek vele. Ma inkább iskolába hordják. Szerintem ez sokkal jobb…olyanok mindig is voltak és lesznek, akik nem nevelik rendesen, se a kutyát, se a gyereket. Ezen kár fennakadni, attól még vannak sokan, akik jól nevelik őket.
2023. febr. 13. 10:48
 15/44 anonim ***** válasza:
48%
#12 Már nem az őskorban vagyunk
2023. febr. 13. 10:50
 16/44 anonim ***** válasza:
81%
Az emberek nem tudják következetesen nevelni, nem foglalkoznak vele eleget. Sok kutya mar agyon van szaporítva, ez is közrejátszhat, de inkább az emberekben látom a hibát akkoris
2023. febr. 13. 10:59
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
A kutyák többsége nagyon hamar elkezdi tükrözni a gazdája személyiségét a maga módján. Ahol neveletlen a gyerek, hülye ösztönlény a szülő, ott a kutya is egy káosz lesz.
2023. febr. 13. 11:10
 18/44 anonim ***** válasza:
93%

Nem nevelünk, ahogy a gyerekeknél is elvétve. Nem kutyák lettek rosszabbak, illetve csak részben, mert tény, hogy több a túlszaporított, életképtelen, ideggyenge állat. De ugyanaz a jelenség, mint a gyereknevelésnél: vagyis hagyjuk, hogy az állat a fejünkre nőljön. Babusgatjuk, de igazán minőségi időt nem szánunk rá. Nem szólnak rá a cuki kiskutyára, így elkezd a cuki kiskutya irányítani. Nincs lefárasztva, nincs feladata. Régen volt a kutyának feladata, most ez kimerül a Tv-bámulással és a kanapén dögléssel.

És ahogy egyes családoknál a gyerek a főnök, ő dirigál a szülőknek, ugyanúgy a kutya lesz a "főnök". Azaz kezelhetetlen lesz.

2023. febr. 13. 11:15
 19/44 anonim ***** válasza:
97%
A gazdákkal van a baj. Sokan nem kutyaként nevelik a kutyájukat, agyon tutujgatják, gyerekpótléknak tartják, nem a fajtának megfelelő fárasztást, foglalkozást adják meg nekik, de a csodát azt várják, hogy egyből engedelmes szófogadó városi kutyájuk legyen. Nagyon sok gazda rá se mer szólni a saját kutyájára, ha rosszat csinál, mert jajj sérül a kis lelke.
2023. febr. 13. 11:19
 20/44 anonim ***** válasza:
82%

Mert sokan azért vesznek kutyát, hogy legyen.

Mikor nekem volt kutyám napi szinten foglalkoztam a tanításával 2-3 órákat. Napi szinten! Nem csak az volt a napi foglalkozás, hogy kaja reggel, délután/este kakiltatás majd kaja. Ezek mellett foglalkoztam vele órákat. De annak a kutyának ha azt mondtam, hogy "Beszél!" az addig ugatott amíg azt nem mondtam, hogy "Elég!". Másnak meg még a nevére sem hallgat vagy vissza hívni sem tudják.

2023. febr. 13. 12:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!