Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám azt hiszi, ő a...

A kutyám azt hiszi, ő a "főnök" (a domináns). Erről hogy szoktassal le?

Figyelt kérdés

2023. jan. 18. 12:47
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
77%

10-es, 14-es, 17-es jót ír, illetve az is, aki azt írja, két különböző dolog, hogy a kutya ételét nem vesszük el vagy az utcán talált csontot kivesszük a szájából.

A kutya a morgással jelzi, hogy a szitu nem tetszik neki (általában a morgás már nem az első jel, hogy kényelmetlen neki a helyzet, de sokan nem ismerik fel a megelőző jeleket). Ha a morgást bünteted azzal azt fogod elérni, hogy morgás nélkül fog harapni, odakapni, ezért morgást nem büntetünk, a helytelen viselkedésről kell leszoktatni (erőforrás bevédés, valamelyik válaszadó linkelt is egy cikket, hogyan lehet ezen segíteni).

Te magad írod, hogy elrontottátok a kutya nevelését, évek alatt, most meg azt várnád, hogy hirtelen "megjavuljon" a kutya. Bizalmat, jó kapcsolatot kell építeni a kutya és közted, nem pedig azzal kezdeni, hogy a tálja körül matatsz amikor eszik.

Keress nem averzív módszerekkel dolgozó kutyaiskolákat, felejtsd el, aki falkasorrendről és dominanciáról magyaráz, ez már elavult.

2023. jan. 18. 14:23
 32/47 anonim ***** válasza:
61%
Hát én bármit csinálhatok a kutyámmal etetés közben. Ha csak oda állok felé miközben eszik, félbehagyja és néz rám. Az nem normális ha nem tudja valaki elvenni a kutya elől a kaját.
2023. jan. 18. 14:46
 33/47 anonim ***** válasza:
76%
32-es Ez egy nagyon jó tanács, vitesse el a sintérrel? Szép gazdi lehetsz.
2023. jan. 18. 15:12
 34/47 anonim ***** válasza:
13%
Imserősöm úgy elverte ilyenkor a kutyat, hogy az csak na, de kegyetlenül, es miert ? mert ha valami a torkan akad egy csont pld akkor megful mert nem engedi, hogy eves közben zavard.
2023. jan. 18. 15:14
 35/47 anonim ***** válasza:
89%

36-os

Ritka nagy barom, aki veréssel "neveli" a kutyáját.

2023. jan. 18. 15:20
 36/47 anonim ***** válasza:
41%
Ritka nagy barom aki hagyja a kutyajat megfulladni.
2023. jan. 19. 05:09
 37/47 A kérdező kommentje:
Ha éppen fulladna, akkor szerintem az lenne a legkisebb gondja, hogy morogjon és harapjon
2023. jan. 19. 07:26
 38/47 anonim ***** válasza:
Próbáld ki utána meglátod.akkor is morog és támad, vagy megtanítod, hogy ki a főnök vagy a csicskája leszel.
2023. jan. 19. 09:18
 39/47 anonim ***** válasza:
75%

Egy jól nevelt kutyának nem szabad morogni, ha az ételéhez nyúl a gazdája. Ha morog, akkor hiányos a nevelés, és le kell a morgásról szoktatni. Akiknek a kutyanevelés nem sikerül, azok írják, hogy nem szabad elvenni a kaját.

Én a mindenkori kutyáimtól el tudok/tudtam venni bármit, ha valami okból szükséges volt. Szórakozásból persze nem nyúlkálok az ételükhöz, sőt nem is lépek ilyenkor túl közel, mert minek stresszelném feleslegesen. De ha mégis úgy adódik, azt nem engedem, hogy morogjanak rám, bármi okból is. Meg kell bízniuk bennem, és korlátok nélkül el kell fogadniuk, hogy én vagyok a főnökük, nem ők az enyémek.

2023. jan. 19. 10:56
 40/47 anonim ***** válasza:
71%
41, nagyon egyetértek veled. Teljesen meglepődtem az ellenkező véleményeken, és hogy milyen sokan mondják, ez szerintem pedig az alapok alapja egy kutyánál... Az enyémnek alatt a szájában is turkálhatnék, nem morogna. De ha csak közel állók hozzá, arra már félbe hagyja az evést.
2023. jan. 19. 11:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!