A kutyám azt hiszi, ő a "főnök" (a domináns). Erről hogy szoktassal le?
Figyelt kérdés
2023. jan. 18. 12:47
21/47 Andizsuzsi válasza:
Én a szájából is kiveszem. Nyilván nem "játszom" azzal, hogy megkapja és elveszem, de bármikor elvehetem, belenyúlhatok, kivehetek belőle, kivehetem a szájából. Mert ez az ő érdeke is.
23/47 anonim válasza:
Egyszer hozatm haza egy német juhász kant, a gazdája, valami néni egy tanyán elhunyt, a család le akarta lövetni. (mármint a kutyát). Mondták, hogy agresszív, harapós kutya. Hazahoztam, fél kézzel belemarkoltam a nyakán a bőrébe a torkánál, felemeltem így és megráztam, így tartottam, max 15 másodperc. (nem a torkát szorítottam, nem fojtogattam, , csak a bőrt elég fogni) onnantól tudta , ki a főnök, soha semmi baj nem volt vele, engedelmes, szófogadó, család és gyerekbarát kutya volt. Akármikor tudtam neki úgy ételt, vagy pl húst adni, hogy nem engedtem el, hanem lényegében kiette a kezemből, végig fogtam azt a csirkecombot vagy valamit, úgy rágta, hogy nem harapott rá az ujjomra soha. Sokat kell beszélni hozzá, szinte emberként kezelni és megérti. lehet utána arckifejezésekkel, tekintettel, szemmel is irányítani.
24/47 anonim válasza:
Ha eszik a táljából de te pont akkor találod ki hogy közben meg akarod fogni a nyelvét, vagy be akarsz nyúlni a szájába, nyugodtan meg lehet tenni, vigyázni fog a kezedre.(mondjuk, minek, de ha akarod, megteheted) Ha a kutya normális. Előző voltam.
25/47 A kérdező kommentje:
#23, hatásos módszer, de ezt inkább nem próbálom ki, azt se szeretném, hogy féljen tőlem
2023. jan. 18. 14:03
26/47 anonim válasza:
1. Ez nem domináns, hanem ösztönös viselkesés. MINDEN állat félti a kajáját.
2. A morgás nem tévesztendő össze a harapással. A morgás figyelmeztetés, a harapás tamadás/védekezés.
3. Nem a kutyát kellene az ösztönös viselkedéséről leszoktatni, hanem téged a felesleges cselekvésről. Hagyd békén, nyugodtan enni. Olyan helyre helyezd az etető-itató tálját, ahol nem zavarja evés közben a matatásod. Ha direkt piszkálod, ingerled evés közben, akkor csak feszültté teszed. Mire jó ez?
27/47 A kérdező kommentje:
Istenem, a víz csak egy példa volt, attól még ez nem hiszem hogy normális viselkedés lenne. Amúgy meg harapni is szokott
2023. jan. 18. 14:05
28/47 anonim válasza:
#26 Nem a kutyát kellene az ösztönös viselkedéséről leszoktatni
Akkor ennyi erővel is neveljük, ha neki az az ösztöne, hogy felássa a kertet, szétrágja a kábeleket, mindenkit megharap és kiszökik a kapun, akkor hagyjuk csak rá a dolgokat…
30/47 anonim válasza:
Keress egy kutyatrénert és kérj segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!