Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám azt hiszi, ő a...

A kutyám azt hiszi, ő a "főnök" (a domináns). Erről hogy szoktassal le?

Figyelt kérdés

2023. jan. 18. 12:47
1 2 3 4 5
 21/47 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Én a szájából is kiveszem. Nyilván nem "játszom" azzal, hogy megkapja és elveszem, de bármikor elvehetem, belenyúlhatok, kivehetek belőle, kivehetem a szájából. Mert ez az ő érdeke is.
2023. jan. 18. 13:46
 22/47 anonim válasza:
0%
Ne legyél gyenge férfi!!!!!!
2023. jan. 18. 13:52
 23/47 anonim válasza:
56%
Egyszer hozatm haza egy német juhász kant, a gazdája, valami néni egy tanyán elhunyt, a család le akarta lövetni. (mármint a kutyát). Mondták, hogy agresszív, harapós kutya. Hazahoztam, fél kézzel belemarkoltam a nyakán a bőrébe a torkánál, felemeltem így és megráztam, így tartottam, max 15 másodperc. (nem a torkát szorítottam, nem fojtogattam, , csak a bőrt elég fogni) onnantól tudta , ki a főnök, soha semmi baj nem volt vele, engedelmes, szófogadó, család és gyerekbarát kutya volt. Akármikor tudtam neki úgy ételt, vagy pl húst adni, hogy nem engedtem el, hanem lényegében kiette a kezemből, végig fogtam azt a csirkecombot vagy valamit, úgy rágta, hogy nem harapott rá az ujjomra soha. Sokat kell beszélni hozzá, szinte emberként kezelni és megérti. lehet utána arckifejezésekkel, tekintettel, szemmel is irányítani.
2023. jan. 18. 13:58
 24/47 anonim válasza:
66%
Ha eszik a táljából de te pont akkor találod ki hogy közben meg akarod fogni a nyelvét, vagy be akarsz nyúlni a szájába, nyugodtan meg lehet tenni, vigyázni fog a kezedre.(mondjuk, minek, de ha akarod, megteheted) Ha a kutya normális. Előző voltam.
2023. jan. 18. 14:02
 25/47 A kérdező kommentje:
#23, hatásos módszer, de ezt inkább nem próbálom ki, azt se szeretném, hogy féljen tőlem
2023. jan. 18. 14:03
 26/47 anonim ***** válasza:
80%

1. Ez nem domináns, hanem ösztönös viselkesés. MINDEN állat félti a kajáját.

2. A morgás nem tévesztendő össze a harapással. A morgás figyelmeztetés, a harapás tamadás/védekezés.

3. Nem a kutyát kellene az ösztönös viselkedéséről leszoktatni, hanem téged a felesleges cselekvésről. Hagyd békén, nyugodtan enni. Olyan helyre helyezd az etető-itató tálját, ahol nem zavarja evés közben a matatásod. Ha direkt piszkálod, ingerled evés közben, akkor csak feszültté teszed. Mire jó ez?

2023. jan. 18. 14:03
 27/47 A kérdező kommentje:
Istenem, a víz csak egy példa volt, attól még ez nem hiszem hogy normális viselkedés lenne. Amúgy meg harapni is szokott
2023. jan. 18. 14:05
 28/47 anonim ***** válasza:
64%

#26 Nem a kutyát kellene az ösztönös viselkedéséről leszoktatni

Akkor ennyi erővel is neveljük, ha neki az az ösztöne, hogy felássa a kertet, szétrágja a kábeleket, mindenkit megharap és kiszökik a kapun, akkor hagyjuk csak rá a dolgokat…

2023. jan. 18. 14:06
 29/47 anonim ***** válasza:
46%
Ne is neveljük*
2023. jan. 18. 14:06
 30/47 anonim ***** válasza:
86%
Keress egy kutyatrénert és kérj segítséget.
2023. jan. 18. 14:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!