Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kezelitek azt,hogy ha...

Hogyan kezelitek azt,hogy ha kertes házi ismerős,kolléga,főnök stb időnként megjegyzést tesz,panelban tartásról,hol ott az ő kutyája a kevésbé kiegyensúlyozott,kissé neveletlen,miként reagáljak???

Figyelt kérdés

Szóval kolléganőmről egyben főnökömről van szó.

Alap esetben remekül kijövünk,elbeszélgetünk. De időnként oda szúr,hogy ja igen a panelban ezért rossz a kutya,nem mozog eleget és stb kertesben ezért jobb. Csak szerintem addig nem kéne ezzel dobálózni,mikor láthatóan az én "panelkutyám" engedelmesebb. Az övé meg pörög,ugrál nem lehet vele bírni.

Kutyám és az ő kutyája alomtestvérek.

Én már oltások után vittem mindenhová,parkok,forgalmas helyek,emberek közé,kutyafuttató. Tényleg mindent ismerjen meg. Ezek mellett rengeteget foglalkoztam és foglalkozok az engedelmességgel,behívással,mozgatással. Kutyaoviba is jártunk,hol busszal,hol autóval,mert azt is szerettem volna megtanítani neki,hogy a buszon hogy viselkedünk :)

Én ha beviszem a meló helyre a kutyámat elfekszik a kosarába és elvan egész nap. Kutyás szakmában dolgozok. Tehát kutyák járnak hozzánk. Van amelyiket megnézi az enyém finoman. Aztán vissza fekszik.

Nem szalad ki az ajtón,nem ugrál a vendégekre és ránk sem. Ugrálásról leszoktattam,minden más is nevelés kérdése ugye.

5 hónapos korától parkban póráz nélkül sétáltunk,minden nap kimentem gyakoroltam 20 meteres pórázon volt gyakorlási időben.

Megáll ha mondom,marad egy helyben ha mondom. 13 hónaposak egyébként. Nem rángat a pórázon.

Nem azért mentem ki minden nap a parkba,mert panelban lakok,hanem hogy tanítsam,persze nyilván a fárasztás is a része volt. Kertes házban laknék ugyan úgy eljártam és eljárnék vele mindenfelé.Ingerek,zajok,más kutyáknál való kontrollhatóságot kerten belül nem lehetne megoldani.

Nekem nagyon fontos egy jól szocializált,mindenhol jól viselkedő kutyám legyen.Közel 20 kgos,azért van ereje.Szerintem ennek semmi köze hogy panel vagy kertes ház! Persze nyilván napi 3 séta muszáj.Ennyi a hátránya a panelnak,ezt aláírom.De más hátránya nincs. De ezen felül heti 2x pluszban megyek tanulós sétára vele,ahol nem a szimatolás megy,hanem a tanulás.

Kolléganőm meg heti egyszer elviszi egy óra pórázos sétára a kutyát, ugyan arra a helyre,minden héten szinten.Végig rángatja őt a beszélgetésből az derült ki.

kb 4-5 hónapos volt mikor elkezdte kihordani.A kutya mindentől megijedt.

Egy fiatal kutya és kb semmi inger nem éri,nem ismer kb semmit.Se vezényszavakat.

Ül-t talán. De azon kívül semmit.

Egy közös fotót nem lehet csinálni a két kutyáról,mert az övének nem tud parancsolni. Ha behozza ő is a kutyáját mindenkire felugrál,minden kutyával kicsit erőszakos,de mikor napköziben volt,ott meg megvolt ijedve az idegen kutyától. Napköziben is csak egyszer volt.

Mindig mondja nem meri a futtatóba vinni,nem meri elengedni.

Persze nem egy éves korban kéne elkezdeni ezeket.

Felajánlottam,hogy jöjjön velünk a parkba,hosszú pórázt rárakjuk gyakoroljuk a behívást,de sose jött.Mondtam jöjjön ki velem a kutyafuttatóba oda sem jött.

Megszoktam jegyezni,hogy eléggé ugrálós,sajátomat rég leszoktattam róla.De nem veszi a lapot.Rá sem szól a kutyájára csak néha,de az enyém már csak a gazdi felé megy,ugrani nem akar,már akkor rászól. Mondom nem fog felugrani,őt leszoktattam.

Fura,mert kutyás,régóta kutyázik. De eddig minden kutyája jól nevelt volt akikkel találkoztam. Mostanival nem foglalkozik kb, ez az elvan a kertben,de miért neveletlen típus..

Tisztelem őt,sok mindenben segített.

Viszont időnként nem értem és rosszul esik ez a panelos megnyilvánulása.

Pont azért,mert az ő kutyája neveletlen, ha foglalkozna vele kellőképpen nem így viselkedne valószínűleg,de ott kert fárassza magát dolog. Nem túl helyén való miközben megszólja azokat akik csak kertben tartják a kutyát és alig foglalkoznak velük.

Volt valaki hasonló esetben?

Mit tehetnék? nem akarom kioktatni sem nyilván.

2021. jan. 7. 22:58
 1/8 anonim ***** válasza:
21%
igaza van.. panelban nem tartunk kutyát.. A probléma-- nem erre lett tervezve.. a panel szükséglakás.. a városiasodás okozta népesség növekedésére egy gyors megoldás.. de nem egészséges embernek sem. Élhető, de.. nem optimális.. illetve a parkokat sem erre tervezték, hogy 60 lakásból 70 kutya megy ki kakálni.. ha ezt objektíve belátod.. akkor nincs kutyád.. illetve van, ha csak magadra gondolsz.. hogy ne legyél egyedül.. :-) Azzal leplezve, hogy menhelyről hoztad, és megmentetted.. de úgy sem érted amit írtam, hisz van kutyád.. :-) Én naaagy kutyás vagyok.. most nincs kutyám.. beérem a sétáltatással, és a rokonok kutyáival.. mert most társasházban lakom.. szó szerint le kellett mondjak a kutyatartásról emiatt.. nem kínoznám.. illetve vehetnék ilyen kis se@@mosó szivacsot.. amit kitenyésztettek direkt ilyeneknek.. (nem támogatnám az effajta tenyésztést).. elveszítjük az igazi kutyákat..
2021. jan. 7. 23:09
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Nekem soha senki nem tett megjegyzést, mivel tudják, hogy lefárasztom a kutyát, a közvetlen kollégáim egy része még személyesen ismeri is, mert vittem egyszer csapatépítőre és mondták is, hogy milyen jól viselkedik, ha a vezetőség engedné, a munkahelyre is vinném, ott is tudna viselkedni. Szomszédok nem panaszkodnak, sőt, volt, aki meglepődött, hogy van kutyám, mert egyáltalán nem szokta hallani.

Inkább itt a neten futok bele megjegyzésekbe számomra ismeretlenektől, de nem szokott nagyon érdekelni, hiszen nem ismerik a körülményeket.

A kis 9kg-os mentett keverékemmel simán túrázunk 10-30km-eket, itthon meg lustálkodik. Viszont nagyon sok neveletlen kerti dísznek tartott elhanyagolt kutyát látunk a túrák alkalmával, akik veszettül ugatnak mindenkit, és örülünk, ha nem ugranak ki a kerítésen. Látszik egy kutyán, hogy mennyit foglalkoznak vele.

2021. jan. 7. 23:24
 3/8 A kérdező kommentje:

Mennnyivel jobb egy kutyanak a kertben ami ugyan ugy inger szegeny mert a legnagyobb orome ha jarokeloket ugathat meg?

Bocs a kert is egy kennel,inger szegeny..

Kertben kiengedes fel sem er egy utcai setaval, ami tele van ingerekkel,zajokkal.

Az hogy ki vesz es mit az nem az en problemam :D

Parkban meg nem a kutyak a legnagyobb problema, inkabb az hogy a csovesek oda kakalnak. Illetve a kisgyerekek is.. Persze zsepi szet dobalva..

En legalabb kutyaim utan szedem a kakat 😉

2021. jan. 7. 23:52
 4/8 A kérdező kommentje:
23:24es koszonom a normalis valaszt!
2021. jan. 7. 23:53
 5/8 anonim ***** válasza:
68%

Kollegaval nem beszelunk maganugyekrol. Azert vagytok egyutt,mert a munkaado akarja. A baratsagot meg te valasztod.

Ha kollega,miert nem olvasol be neki??

2021. jan. 8. 00:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én kertesben lakom, egy malink van. Rá szoktam nézni a kamerára napközben, azon azt látom, hogy az esetek 90%-ában a kutya alszik a helyén.

Reggel elmegyünk futni, délután pedig játék, séta, futtató, hétvégente túrázunk. Akkor mozog, szaladgál stb. De napközben amikor egyedül van, takaréküzemmódba kapcsol.

Gondolom a panelkutya is ezt csinálja napközben. Maximum azok a kutyák rohangálnak fel-alá a kertben egész nap, akiknek valami nem stimmel az idegrendszerével.

Szóval én mindig csodáltam azokat, akik szerint a kutya a panelban halálra unja magát. A kertben is halálra unja magát, ha nem foglalkoznak vele rendesen.

2021. jan. 8. 07:23
 7/8 anonim ***** válasza:
63%

Mondd meg nekik hogy legyenek szívesek nem rombolni a morált a gyerekes viselkedésükkel.

Komolyan, mint általános iskolában... Nekem kék kabátom van, neked meg piros, úgyhogy rohadj meg.

2021. jan. 8. 08:33
 8/8 anonim ***** válasza:
20%
A bezzeganyák kutyás verziója vagy, ennyit erről.
2021. jan. 8. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!