A kutyám azt hiszi, ő a "főnök" (a domináns). Erről hogy szoktassal le?
Ne csesztesd etetés közben.
Ha tudod, hogy félti az ételt, akkor cserélj etetés előtt vagy után vizet.
Nem hiszem el, hogy nem lehet 10 percig békénhagyni a kutyát.
Ez egyébként egy negatív viselkedési forma. Le lehet róla szoktatni, de sok türelem kell hozzá.
Itt írnak róla:
Ilyen esetben viszont amint morog, vedd el tőle és szidd le! Az én kutyáim akkor se morognak, ha belenyúlok a táljukba evés közben, de ők alapból is fegyelmezve vannak, tudják, hol a helyük. Járj el kutyasuliba vagy beszélj trénerrel, olvasgass neten kutyanevelésről, mert itt nálad valami nagyon félrement.
13 és 15: rendben, köszönöm.
"itt nálad valami nagyon félrement." Igen sajnos, fiatal koromban hoztuk el, amikor még nem fogtam fel, hogy hogy is kéne úgy tényleg nevelni egy állatot.
Az elv ugyanaz. Morog rád a kutya, ez elfogadhatatlan. Mondom, engem soha nem morogtak még meg a kutyáim, szót fogadnak, engedelmesek. Bármit agressziót mutatnának felém, biztos, hogy nem hagynám szó nélkül. És itt most tökmindegy, hogy milyen helyzetről van szó, nem lenne szabad így viselkednie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!