Most akkor a kettő közül melyiket válasszam?? Kétségbe vagyok egy kicsit esve
Éppen kutya választás/vásárlás előtt állok, kinéztem kettőt két nagyon eltérő és nagyon ,különböző kutyát.
Az egyik az a BERNÁTHEGYI amit világ életemben akartam de mivel a szüleimnek sosem telt rá ezért csak álmodoztam egy olyan kutyáról ,de most hogy dolgozok meg tudom venni,meg spóroltam egy kis pénzt
(236 000 Ft ) mindig is szerettem volna egy olyan kutyát, mert gyönyörű nagy és...😅😅nem tudom álmulatba ejt,mint mikor néztek egy kabátot,vagy nyakláncot és elálmultok na én pont így nézek a bernáthegyi-re...
De jobban utána olvastam ennek a kutyának és azt írták több helyen ,hogy egy nagy plus maci a gyereket imádja persze ezzel nincsen gond ,ezt csak úgy meg jegyeztem ,és hogy nagy részt lusta,én pedig elég mozgékony ember vagyok ,néha már már hiperaktív,😅😅😅😅😅 és hát a bernáthegyi nem épp mozgó típus , és nem túl házőrző kutya sem ,ez pedig elég letörte a lelkesedésem sajnos .
A másik az a NÉMET JUHÁSZ azt első pillantásra beleszeretem legfőképpen az fogott meg ebben a kutyában,hogy hűséges és nagyon okos ,és ha kell akkor akcióba lép,a házban nézelődőknek (betörö,tolvaj stb) és ahogy olvastam nem egy lusta típus
Vagy nektek más a véleményetek valamelyik ről,esetleg tévedek a segítséget nagyon megköszönném,vagy ha nektek volt /van,már ilyen fajta kutyatok mik a tapasztalatok esetleg a bernáthegyi is egy jó házőrző lenne vagy energikus???
A válaszokat kösz
Mai német juhászok idegrendszere kuka..
Munka vonal mondható stabilnak.
Plusz a diszplazia német juhász betegség szinte,ha nem mentesek a szülők és a felmenok nagy eséllyel lesznek a kölykök dpsek!!
Egy dp műtét 450-500 ezer egy làb!!! Ha nem több.
Helló mindenkinek, sziasztok
Nos megvettem a kutyám és nem bernáthegyi és nem is német juhász 😅😅
hanem egy MOSZKVAI ŐRKUTYA!!! Végülis egy bernáthegyi volt az álmos de azt nem akartam mivel túl lomha és,hát tudjátok amit leírtam róla
De találtam egy tiszta ugyan olyan kutyát a moszkvait
Keresgéltem róla egy kicsit az interneten azt írták,hogy kaukázusi juhászkutya vér van benne meg még egy annak sajnos nem tudom a nevét de talán egy kopó volt,és rátok hallgattam és tenyésztőtől vettem ,hát egy kicsivel több volt mint hittem ,340,000 Ft volt.
Csak ezt szeretem volna megosztani veletek amiért segítettetetek nekem köszönöm mindenkinek és
SZIASZTOOOK!! 😊😊😊
Leljetek egymásban sok örömet! :)
Nem egyszerű fajtát választottál, főleg ha a kau vér fog dominálni benne.
Egyébként orosz foltos kopó a neve annak, amit még a kau és a bernáhegyi mellett felhasználtak.
Míg a bernáthegyi kiás, ez inkább el. 😅
P.S. ugyanolyan egybe írandó ebben a kontextben.
Na, örülök hogy tk-s kutyát választottál. Mondjuk nem a külső alapján kellett volna, de már mindegy, majdcsak boldogultok. :D
Kemény kutya ez is, úgyhogy suli mindenképp legyen. Akár már ovi is, hogy jól legyen szocializálva, remélem van a környéken. :)
Legyen sok örömöd benne! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!