Első kutyának melyiket válasszam a Németjuhászt vagy a Boxert? Nagyon sokat olvastam mind a két fajtáról elég sok könyvet olvastam a kutya nevelésről is már a kutya iskolát is ki néztem csak nem tudok dönteni a kettő között.
A boxeről nem olvastam még olyant hogy meg támadott volna valakit.Ez tudom nevelés kérdése. 2 éve szeretnék kutyát és mindig ez a két fajta tetszett.
24/f
Nagy kert van.
A boxer borzasztóan családcentrikus. Pl. a fajtamentése nem is ad csak kinti kutyának boxert, a minimum feltétel a szabad ki-bejárás a házba, de ideálisabb, ha bent lakik a gazdival. Ebből is látszik, mennyire gazdacentrikus.
Nálad bemehetne a házba?
Oks :)
Mit szeretnél, mit vársz el a kutyától? Milyen természetű vagy? Már csak azért, mert pl. a boxerek "örök gyerekek", ismerek jó pár boxeres gazdit, imádják őket, hogy milyen dilisek tudnak lenni :)
Ezzel szemben a németjuhászok általában teljesen más természetűek, komolyabbak.
Egy boxer mellett azt hiszen nem nagyon lenne olyan nap, h ne nevettessen meg :)
Mozgásigényre azt mondom, hogy a boxer valamivel több mozgatást igényel(het), mint a németjuhász, de ez is egyedfüggő.
Igen, én is ezért szeretem őket :)
Nekem ugyan nem boxerem van, de az én kutyám természetre minden lében kanál, bohókás, de ha úgy van, akkor a védőösztön is egy pillanat alatt előjön belőle. Én szeretem, hogy ilyen sokoldalú és a boxerekben is ezt látom.
Elnézést, ha valakit megsértek vele, de a német juhászok (akiket eddig ismertem) nekem kicsit unalmasak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!