Mekkora fejlődést eredményezhet egy kutyaiskola?
Olyanoktól várnék választ, akik már jártak iskolába kutyájukkal.
Én az Alfa kutyasulit szemeltem ki. Tetszik a módszerük és közel vannak.
Nyilván mindenkinek hasznos, nem is ez a kérdés.
De mégis mekkora volt a fejlődés? Nagyon látványos? Amit megtanultatok, utána jól alkalmazható volt? Hosszú távon megmaradtak a dolgok?
Ami konkrétan érdekel, hogy a behívást tényleg közel 100%-osra lehet fejleszteni, nektek sikerült?
És az ételmegtagadást sikerült megtanulnotok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nagyon komoly változásokat el lehet érni amennyiben megfogadod a tanácsokat amit a kiképzők adnak. Behívást szerintem suliban nagyon jól meg lehet alapozni, de nem lehet suliban leszimulálni minden szitut, van amit az utcán kell kipróbálni de ha betartja az ember a suliban tanultakat nem lehet nagy gond.
Élelemmegtagadásban valahogy nem hiszek, vagyis ha ott a gazda (pl sétánál) lehet 100%-os is akár, de ha mondjuk elmész dolgozni és valaki meg akarja mérgezni a kutyát biztosan megtalálná azt a falatot amit a kutya megenne.
Szobakutya, úgyhogy az bőven elég ha séta közben nem eszi fel a kaját.
Tudom hogy a sulin kívül is sok energiát kell belefektetni a dologba, és következetesen alkalmazni az ott tanultakat, ezzel nem lesz gond. :)
Maga a tanfolyam nem biztos, hogy ugrásszerű változást hoz, de ahogy idővel beérik a szerzett tudás, úgy összehasonlítva a kutya viselkedését az 1-2 évvel korábbival már látványos lehet a fejlődés.
Az élelem megtagadás nekünk nem kell, így ezzel kapcsolatban saját tapasztalatom nincs. Mindenesetre az egyik legnehezebben bevezethető és legkönnyebben felülírható szabály.
Ez ennyire lassú folyamat lenne?
Ez azért fura, mert a végén van vizsga, tehát elvileg amire letelik a nyolc hét, már tudnia kéne az ott tanultakat.
Az ott tanultakat tudja. Ez egy alap engedelmességi vizsga gondolom az alfába is. Láb melleti sétát jelent. És ültetést, fektetést és helyben maradást.
A fejlődés mértéket kutyánként változó. A 8hét alatt nekem pl a kutya 10% körül javult. De mikor mi oda mentünk márt tudott mindent amit tudni kellet a tanfolyam végére :)
De volt olyan akinek a kutyája ülni sem tudott sőt a gazdája se igazán érdekelte náluk én úgy gondolom hogy 110%os javulás volt :D ami elég komoly..
Én tükör iskolába jártam.
Egyébként volt olyan is aki a 8hét után is pont ugyan olyan szófogadatlan volt mint előtte, de erről csak a gazdák tehettek, nem igazán vették komolyan.
A komolyabb dolgok mint a 100%os behívhatóság és az élelem megtagadás a következő tanfolyamon lesz nálunk is.. persze próbálkozás volt az alapfokon is.. De az inkább csak élelemről való letiltást jelentette. Azaz kb a "pfuj" elsajátítását.
Itt elvileg alapfokon van az élelemmegtagadás és a behívás is.
A behívás jelenleg olyan 90%-os, az élelem megtagadás, háááát... Ha lefülelem mielőtt a szájába veszi a falatot, és jól odaordítom, hogy hagyd, akkor hagyja.
Amúgy ez a tananyag:
szocializáció
a kutya figyelmének gazdára irányítása
behívás
szemkontaktus
ültetés
fektetés
lábnál követés pórázon
rövid ideig helyben maradás
talált és kínált élelem megtagadása
alapfokú engedelmesség
élelemmegtagadás
A behíváson és az élelemmegtagadáson kívül minden más megy.
Mondjuk azt nem tudom hova tenni, hogy mit jelent az alapfokú engedelmesség.
talált és kínált élelem megtagadása
élelemmegtagadás
Az alap engedelmesség ezen a kettőn kívül az összes többit jelenti kb. Persze ez vizsga függő a k99-es ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!