Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most akkor a kettő közül...

Most akkor a kettő közül melyiket válasszam?? Kétségbe vagyok egy kicsit esve

Figyelt kérdés

Éppen kutya választás/vásárlás előtt állok, kinéztem kettőt két nagyon eltérő és nagyon ,különböző kutyát.

Az egyik az a BERNÁTHEGYI amit világ életemben akartam de mivel a szüleimnek sosem telt rá ezért csak álmodoztam egy olyan kutyáról ,de most hogy dolgozok meg tudom venni,meg spóroltam egy kis pénzt

(236 000 Ft ) mindig is szerettem volna egy olyan kutyát, mert gyönyörű nagy és...😅😅nem tudom álmulatba ejt,mint mikor néztek egy kabátot,vagy nyakláncot és elálmultok na én pont így nézek a bernáthegyi-re...

De jobban utána olvastam ennek a kutyának és azt írták több helyen ,hogy egy nagy plus maci a gyereket imádja persze ezzel nincsen gond ,ezt csak úgy meg jegyeztem ,és hogy nagy részt lusta,én pedig elég mozgékony ember vagyok ,néha már már hiperaktív,😅😅😅😅😅 és hát a bernáthegyi nem épp mozgó típus , és nem túl házőrző kutya sem ,ez pedig elég letörte a lelkesedésem sajnos .

A másik az a NÉMET JUHÁSZ azt első pillantásra beleszeretem legfőképpen az fogott meg ebben a kutyában,hogy hűséges és nagyon okos ,és ha kell akkor akcióba lép,a házban nézelődőknek (betörö,tolvaj stb) és ahogy olvastam nem egy lusta típus

Vagy nektek más a véleményetek valamelyik ről,esetleg tévedek a segítséget nagyon megköszönném,vagy ha nektek volt /van,már ilyen fajta kutyatok mik a tapasztalatok esetleg a bernáthegyi is egy jó házőrző lenne vagy energikus???

A válaszokat kösz

2023. jan. 9. 02:06
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
88%
… aztán 1-1,5 évesen leadjál, amikor a fejükre nõ.
2023. jan. 9. 08:23
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

Fajtamentésnél csak szapis kutyák vannak, igazi, törzskönyvezett, fajtára jellemző külsővel és tulajdonságokkal rendelkezők nincsenek. (Ha véletlenül felbukkan egy, az gazdis lesz házon belül).

Nekünk törzskönyves kutyánk van (pont ma 6 éves) tenyésztőtől vettük (a fajta most lényegtelen) és ideális a számunkra. Igen, fizettünk érte, de a vételárát már rég megspóroltuk a nem létező orvosi költségeken (szinte csak oltásokért megyünk dokihoz).

2023. jan. 9. 08:36
 13/39 anonim ***** válasza:
79%

Tahát akkor menhelyrõl cool szapis kutyát elhozni, fajtamentéstõl meg nem?

Egyébként a szüleimnek csak leverék kutyájuk volt eddig. Sosem voltak orvosi költségeik aznoltáson meg a chipen kívül, kivéve, amikor a 13 éves kutya már az öregségébõl adódóan betegeskedett.

2023. jan. 9. 09:08
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nézz utána jobban a fajtáknak, de nem csak ennek a kettőnek, mert lehet, hogy igazából egyik sem hozzád való. Ne külsőségek alapján válassz.
2023. jan. 9. 09:17
 15/39 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként a német juhász fajtamentésnél most is van pár gazdikereső kölyök.
2023. jan. 9. 09:22
 16/39 anonim ***** válasza:
66%

Azert esszel ajanlgassatok mar a fajtamentest, mert anyagilag lehet;hogy sokkal megterhelobb lesz, mint a fajtatiszta, tenyesztotol (nem szapitol, ne keverjetek mar ezt is ossze!) vasarolt kutya.

Szep dolog a mentes, de sokszor igencsak koltseges,pont emiatt, mert ugye fajtamentesnel szapis kutyak vannak. Nekem is van egy mentett vizslam, nagyon cuki, de eleg beteges, zsebbenyulos sztori, mar ketszer annyit legalabb rakoltottem 2 eves korara, mintha tenyesztotol vettem volna. Szoval ezzel szamolni kell!

Amugy meg persze, menjen menhelyre, fogadjon orokbe tobbgeneracios kevereket, de a kerdes nem ez volt. Miert kell akkor itt is nyomni az orokbefogadast?

2023. jan. 9. 10:00
 17/39 anonim ***** válasza:
87%
Ha nagy, impozáns méretű kutyát akarsz, amelyik a házat is őrzi, akkor komondor. Persze nem lesz hipeaktív, mint egy német juhász, de a bernáthegyinél jóval mozgékonyabb.
2023. jan. 9. 10:13
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
5 éve van nálunk egy mentett szapis kutya. Nagyon megszerettük. Így, amikor kiderült, hogy beteg és a kemóval időt nyerünk, kezeltetni kezdtük. 5 hónap a kemó, időt nyerünk, hogy immunterápiával meggyógyulhasson. Mivel nagytestű , a kajára is rengeteg elmegy. Orvosra detto. A mostani kezelése 2 millió lesz. Nagyon sokba kerülhet egy kutya. És nem lehet előre kiszámítani, hogy mi lesz.
2023. jan. 9. 10:15
 19/39 anonim ***** válasza:
91%

Nekem fajtamentéstől van minden bizonnyal szapis kutyám, de egyáltalán nem beteges, szóval azért ez nem törvényszerű. Szaporítótól persze sosem vennék kutyát (és 236e-ből csak tőle kapsz), mert nem áll szándékomban állatkínzókat támogatni.

És nézz több fajtát, nem biztos hogy ők neked valóak. Pl a németjuhász kezdőknek nem való, nem tudom mennyire vagy tapasztalt kutyás.

Ez a házőrzés funkció meg nem tudom mennyire fontos. Egy kamerát/riasztórendszert venni és üzemeltetni sokkal olcsóbb mint egy nagytestű kutyát fenntartani.

2023. jan. 9. 10:22
 20/39 NTBS ***** válasza:
76%
Inkább a német juhász. De ez nálam érzelmi okokból van.
2023. jan. 9. 12:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!