Miért hiszik azt, hogy aki nem a lakásban tartja kutyáját, az állatkínzó?
Ki hiszi ezt?
Van aki szerint az állatkínzó, aki lakásban tartja!
Ez a kérdés egyértelműen provokálás!
De egyébként is, milyen kutyafajtáról beszélünk?
Egy KAU-t, vagy KÁJ-t, komondort bezárva tartani a lakásban tényleg valamilyen szinten állatkínzás. Nekik tér kell. Nem lehet őket bezárva tartani.
De egy dobermannt? Golden Retrievert? Nekik lételemük a gazda. Ilyenkor persze, akik kizárják a kutyát azt mondják ott is boldog. Szomszédban van egy golden retriever mindig kint tartva. Gazdája szerint így is nagyon boldog kutya. Nem ő látja, amikor a kutya szomorú szemmekkel figyeli a gazdáját az ablakban, majd odakullog a lábtörlőre, és várja a gazdit. De nagyon boldog. Nem értem, miért fájna az valakinek, ha miközben valaki tévézik/számítógépezik a kutya a lábánál fekszik.
De úgysem fogja megérteni senki sem a másik felet, mert mint mondtam, ez a kérdés provokáció..
Meg azt hogy aki lakásban tartja a kutyáját az állatkínzó.
Valaki erre, valaki arra mondja. Vélemények, aszerint hogy maga hogy tartja. Ennyi az egész.
én egyet kint egyet bent egyet meg láncon tartok
mind 3 kistestű
egyiket azért tartom bent mert nagyon szeretem a másik őrzi a házat a 3. meg olyan köcsög hogy mindíg azt lesi hogy hogyan szökhetne el ezért megvan kötve nem jó semmire a 3.
oda is adnám valakinek
Az állatkínzás nem itt kezdődik.
Viszont aki kutyát tart, és azért tart kutyát, mert szereti őt, annak tudnia kell, hogy a kutyáknak a legfontosabb a gazda jelenléte, és hogy mellette lehessen.
Egy kint tartott kutya naponta pár percet láthatja a gazdiját, (jó esetben kiviszik sétálni 1 órára) de egyébként a kutya csak néz ki a kerítésen, és semmi inger nem éri őt. Pedig higgyétek el, nagyon vágyna rá.
Szóval nem állatkínzás a kertben tartani a kutyát, nagyjából olyan, mintha Te egy 20 négyzetméteres szobában élnél, napi 5 percre látnád azt, akit szeretsz, és egyszer eléd lökne egy tál kaját.
Szerintem is fajtafüggő. Aki egy leonbergit tart kint, az teljesen más tészta, mintha mondjuk egy csivavát...
amúgy meg a kutya helye ott van szerintem, ahol a gazdája van. Pl. egy pásztornál, vagy gazdálkodónál, vagy erdésznél vagy vadőrnél tök természetes, hogy kint van a kutya, mert a gazdája is kint van. Az a gáz, ha valaki egész napra otthon hagyja a kutyáját a lakásban, vagy kint a kertben, amíg ő bent van, szóval ha nincs vele és nem foglalkozik vele eleget. Én nem az udvaron élem az életemet, így a kutya is többnyire bent van velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!