Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerülhet egy hónapra...

Mennyibe kerülhet egy hónapra egy 15 kilós kutya etetése, ha főzök neki?

Figyelt kérdés
Most tápot és konzervet eszik. Mindig nagyon válogat, főleg a táppal és hiába próbáltunk ki sok félét, a kakija se az igazi. Arra gondoltam, hogy kipróbálom, hogy főzök neki inkább én. Most 18ezer fotint körül van a táp és a konzerv együtt. Ekörül kijöhet?
2022. dec. 2. 12:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem csirkeallergiás, akkor nem olyan drága. Az én kutyám 50-52 kg, vadat, és marhát eszik, mindennel együtt a kajája 40-45/hó. Ha ehetne csirkét, szerintem feleennyi lenne, de max 30 ezer.

Nem tudom segít-e bármiben ez az infó.

2022. dec. 2. 12:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként magad is ki tudod nagyjából számítani.

Itt találsz hasznos infókat, és kajaszükséglet kiszámításához is segítséget. :)

2022. dec. 2. 12:37
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Neki a napi adagja a testsúlyának 2-3%-a (amennyiben felnőtt kutya), tehát 300-450 gramm, aktivitástól függően. Ebből 55-60% hús, 15-20% belsőség, többi rizs, vagy édesburgonya, és zöldség, gyümölcs. Plusz táplálék-kiegészítők. Ez alapján ki tudod számolni, hogy kb. mennyire jön ki egy hónap.
2022. dec. 2. 13:36
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Kijon siman 18 ezerbol disznobol es zoldsegbol a szupermarketbol a kajaja. (Meg kell fozni)
2022. dec. 2. 14:40
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
#4 nem jó csak egyfajta hússal etetni…kell vegyesen szárnyas (ha nem allergiás), sertés, marha, hal stb.
2022. dec. 2. 14:43
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok újara(na meg egy igazi címeres ökör)

A linket frankón lehagytam, bocsi. :D

[link]

2022. dec. 2. 14:43
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Hol célszerű venni a húst?

2022. dec. 2. 17:17
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

Vannak házhozszállítós barfos shopok, de úgy veszem észre, hogy jóval drágábbak, mint ha bemész egy helyi (vagy közeli városban lévő) állateledel boltba, és ott veszed meg. Épp a héten vettem én is kaját, és úgy elcsodálkoztam, amíg az eladó előtúrta nekem amit kértem, és volt időm bámészkodni, hogy mennyivel olcsóbb a csirke-pulyka hús (comb és mell csont nélkül) 800-900 ft volt kilója, szemben a vaddal, és marhával, ami 1200-1600, de még a marhamáj is 1100 ft már. (belsőséget is vegyél te is, és kicsi mindig kerüljön a kajába)

Őszinte leszek, én nem vetem meg azt sem, aki farhátat, lábat, szárnyat is ad a kutyájának. Ezek olcsóbbak, és van aki csak ezt veheti meg. De szerintem ez még mindig jobb, mint a hasonló árban lévő táp. Abban aztán ki tudja mi van.

2022. dec. 2. 21:58
 9/12 Maya Bunnyheart ***** válasza:
100%

A barfshopos húsok túl vannak árazva. Plusz a legtöbb az előre kész menü amit csak nyersen ajánlott adni mert csont is van benne (darálva).

Az én kutyám barf étrenden él, legtöbbször hentesnél veszem neki a kaját, vagy éppen hipermarketben. De szoktam állateledelesnél illetve olyan hentesnél ahol van külön kutyáknak való hús (ezek emberi fogyasztásra nem alkalmasak mert esztétikai hibásak, illetve olyan részek amit az ember nem eszik meg pl szárnyvég, nyesedékek.)

Egyébként a farhát, láb, szárny nem feltétlenül azért kerül a barf étrendbe mert olcsóbb, hanem mert szüksége van rá a kutyának, pl a láb az kollagén forrás, a szárny és a farhát meg jó csontos rész.

2022. dec. 3. 00:11
 10/12 NTBS ***** válasza:
Ha ügyesen válogatást 20 körül kijöhet.
2022. dec. 3. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!