Egy Whippet kutya tartása mennyibe kerülhet havonta?
Szerintem erre whippetes, agaras Fb csoportokban kérdezz rá.
Amit tudok mondani, (amstaffom van amúgy) az az hogy rendkívül változó hogy egy kutya mennyibe kerül. Ha jól emlékszem volt egyszer itt valaki aki 1-2 kutyára havi 80 ezret lazán kiadott, nekem egy 20 kgs amstaff 25-30 ezer. Szóval kutya, gazda függő is.
Ha nincs penzed rendszeres mozgas terspeutara,akkor utcakutyat hozz menhelyrol. A jegyzett tenyesztotol vasarolt amstaffom santa es labilis. Soha tobbet nem kell tenyesztotol kutya. Nem birja a 10 km-es futasaimat,pedig arra vettem. A szuloknek is negativ dp papirjuk van.
Menhelyrol kellett volna hoznom v aki nem birja a futtatasat energiaval.
A wipetek is mind gorcsok es roncsok. Ne vegyel olyan kutyat. Kutyaktol fel,idegroncs,nem vedi meg a lakast.
Amennyit költesz rá, annyiba kerül!
Tápot lehet kapni 120 Ft / Kg-tól 12.000 Ft/ Kg-ig....
Nyersezhetsz is... Te döntesz! De aki whippetet tart és nem szaporítótól szerezte be ( mélyen elítélem az összes szaporító nyomoroncot) az általában el van látva tanácsokkal / tippekkel az etetés terén és nem a büdzséé tápot fogja venni..mert attól max jó nagyot kakkant :)
Nálunk kb 5-6.000 Ft / hó a kajája ami úgy áll össze:
Reggel táp ( kb. 1.000 Ft / kg, 18 kg-os kiszerelésben 4 hónapot szerintem el szokott lenni)
Vacsira általában marha / csirke hús (marha gége, ín ,csirke comb filé, szárny filé, néha mell ) rizzsel, tésztával, bulgurral, meg gyümölcs (néhány szelet alma) , heti 1-1 alkalommal rágcsának répa.. :)
Így, hogy elég változatos és "Gurméé" kaján van, szerintem így se több egy ötösnél.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!