Könnyebb lesz a kutyával?
5 hónapja szültem és ne kövezettek meg túlzottan, de azóta minden létező stresszforrásom a 6 éve mentett kutyánk. Nyáron még egyszerűek voltak a séták, úgy ahogy volt bedobtam a gyereket a babakocsiba és mentünk, (bár az is nehezítés, hogy a lépcsőházunk nem akadálymentesített, úgy kell leszenvedni mindenkit a kutya meg nem elengedhető mert szökik) de most ősszel mire összeszedek mindenkit a gyerek ordít, a kutya már nyüszít, akkor a gyerek kap gyorsan enni, abba belealszik, akkor a kutya megint vár… ha a párom itthon van átveszi, de ha nincs akkor egész nap nincs és akkor ezt 3x játszuk el egy nap, emellé folyamatosan ugat meg nyüszít mert ősszel megállás nélkül enne és ha nem kap akkor nem hagyja abba, egyfolytában láb alatt van, jön utánam, követ, rendszeresen megbotlok benne gyerekkel együtt, minden zajra vakkant és pont a kapuban lakunk úgyhogy kb minden hazaérkezőre felvakkan, felkelti folyton a gyereket, egyszerűen megőrülök tőle. A kaputelefont már leszereltük hogy az pittyenni se merjen mert azt is ugatja. Anno mindent próbáltunk már vele, sulit is háznál trénert meg figyelmen kívül hagyást is az ugatás ellen, de mindig azt kaptuk hogy sorry a kutya ostoba, utóbbinál meg annál inkább ugatott minél jobban nem figyeltünk rá.
Sokszor egyszerűen a hajam tépem tőle, szeretem imádom és semmiért nem adnám de amióta szültem valahogy mégsem nézek már annyira ferde szemmel a baba született, a kutyának menni kell típusú emberekre mint azelőtt. Könnyebb lesz idővel? Vissza fog állni némi rend az életünkbe?
Ha most nem juttok el suliba, trénerhez, közösségi oldalon keress rá a SciDog és Kutya Guru oldalára, nagyon jó tippeket szoktak megosztani, leírások, magyarázatok, a SciDognál szoktak lenni ingyenes online előadások, én munka miatt le szoktam csúszni róla, de te lehet, hogy el tudnád csípni ezeket, szerintem hasznos lehet.
És valamikor próbálj majd kikapcsolódni is, baba mellett amúgy sem egyszerű, főleg, ha kutya is van, de időnként leadhatod a családnak egy kicsit a terhet, és elmehetnél mondjuk gyerek nélkül ismerősökkel, barátnővel cukrászdába, pizzázóba beszélgetni. Neked is jár a kikapcsolódás, különben kiégsz.
De attól, mert nem ugathat mindenre, attól betörőt még kell, hogy jelezzen.
Miénk eleinte mindenre ugatott, aztán szépen megértette, hogy nem kell mindenre jeleznie, pl. rászóltunk ha feljött a lift az emeletre és jól hallhatóan valamelyik szomszéd zörgött a kulccsal, ráccsal, ajtóval és bement, vagy ha csöngetett valaki a rácsnál és a szomszéd beengedte stb.
Ha viszont hosszasabb beszélgetés, zörgés stb. volt kint a folyosón, akkor nem tiltottuk le az ugatást, hanem megdicsértük (ilyenkor ki is szoktam nézni a kukucskálón), mert igen, azt jelezze, hogy ha valaki hosszasan szöszmötöl a folyosón. De aztán ha már odamegyek, kinézek, mondom, hogy minden oké, csönd legyen, csak a szomszéd bácsi söpröget pl., akkor abbahagyja.
Volt, csak visszakérte a barátnőm mert ő is mindjárt szül. Karácsonyra kértem csatosat, de lehet előbb befektetek rá.
Egyébként extrán kimerült is vagyok, negyed 1 van és a baba konkrétan hangosan viháncol, pörög, forog, éppen csak cigánykereket nem lejt és ahogy elnézem egy óra még alaphangon van benne… ezt toljuk napok óta minden este, aztán éjszaka óránként kel, napközben meg alszik 4x 5x 10 percet. Pedig már se nem kávézok se semmi, de egyszerűen a világért nem alszik.
Hat, ezt vallaltad, min vagy meglepodve?
Kossed magadra a gyerekedet es foglalkozzal rendesen a kutyaval. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!