Kutyával vagy macskával könnyebb lakásban?
Volt es van kutyas es macskas ismerosom. Nos, egyik kutyashoz sem megyek, mert olyan budos kutyaszag van mindegyik lakasan, hogy a hanyinger jon ram. A macskasnal semmi szag. Kiszedi az uruleket az alombol, es annyi.
De a legcelszerubb kigyot, vagy izeltlabut tartani. Azok garantaltan nyugisak, es nem kell veluk foglalkozni. Nem barmolnak szet semmit.
Macskám van. Nincs büdös, mert tudom az almot takarítani.
Nem rág meg semmit, van játéka.
Nem karmol össze semmit, van kaparófája. Nem nyávog, nem hangoskodik mert mindene megvan.
Nem kell lehordani napi 3szor, mert nincs nagy mozgás igénye, emelett ugye szoba tiszta alomra jár.
Nekem a macsek vált be, bár kutyusom nem volt.
Macskát nem kell mindig sétálni, kakilni, pisilni vinni, korán kelni, esőben, fagyban, szélviharban.
De az tévhit, hogy a macskával nem kell foglalkozni. Benti macskát is le kell kötni, mert nem tud vadászni, felfedezni
Egyébként a kutya is alszik, fekszik a nap nagyrészében.
Mindkettőt tartok.
Macskával sokkal kevesebb dolog van. Az enyém egy ritka lusta, max az egyik alvó helyétől sétál el a másikig. Néha igényel egy kis játékot, de amúgy elvan, tojik a fejemre. Az alom, ha jó minőségű és rendszeresen takarítva van, nem szaglik. Arra készülni kell, hogy hiába van ilyen-olyan menő kaparófája, néhány bútor áldozatául esik majd.
Kutyával több a dolog. Vinni kell eü sétára reggel-délután-este, no meg energia levezetőre is. Ez nyilván kutya függő, egy tacskó hamarabb lefárad, mint egy border collie. A kutyáknak erősebb testszaguk van, mint a macskáknak, de ez ember függő, kit zavar. Egy kutya jobban tanítható, ha normálisan meg van nevelve és le van fárasztva, nem tesz kárt semmiben.
A szőrét mindkettő hullajtja rendesen, kutyáknál ez fajtafüggő, mennyire.
Összességében szerintem egy macskával kevesebb baj van. Elvan a maga világában, csak egy kajahordó szolgának tekint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!