Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Két kutyával könnyebb?

Két kutyával könnyebb?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre ha két kutyám van sokkal egyszerűbb a nevelése mindkettőnek. Sokkal nyugisabbak a séták is
2013. máj. 15. 21:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem könnyebb. Lehet, hogy vannak könnyebb részek, de egészében véve nehezebb. A két kutya két külön élőlény, mindenegyikkel külön kell foglalkozni és "pénzelni" nem úgy hogy majd elvannak egymással oszt csá. Dupla mennyiség kell mindenből, dupla pénz az állatorvosra, dupla annyi idő megy a kiképzésre, dupla hely kell, ha az egyik rossz akkor a másik eltanulja, ketten rosszalkodnak, ketten ugatnak, ha az egyikkel baj van akkor a másikért is aggódni kell (nehogy elkapja vagy akármi). Ha csak nem tökéletes kiképzett profi az első kutyád, akkor bizony becsúszhatnak hibák. Ha pedig folyton a másik befolyásával neveled őket mert az úgy egyszerűbb, akkor egymáshoz jobban fognak ragaszkodni, mint hozzád.
2013. máj. 15. 22:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen kutyákról (fajta, nem, egyed) van szó. Alap esetben szerintem nem könnyebb. Hacsak nem vagy Cesar Millan..
2013. máj. 15. 22:40
 3/7 A kérdező kommentje:
2 vizslám van
2013. máj. 15. 22:42
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem kutyája válogatja.Nekem először 1 kutyám volt,majd a párom családjához költöztem a kutyámmal együtt,ahol akkor fogadtak be egy menhelyes kölyköt.A 2 kutya nagyon összenőtt,szeretik egymást nagyon.Viszont az én kutyám már felnőtt és ő nem rosszabb lett,hanem fegyelmezettebb,a kicsi meg rosszalkodik állandóan.A séták is könnyebbek 2 kutyával (szerintem).A nagy már tud sétálni rendesen,a kicsi folyton húz és nagyon menne,de ha egy ember vezeti mind a 2 kutyák,akkor pl. a kicsi a nagyhoz igazodik.

Amúgy összességében nehezebb 2 kutyával,már csak anyagilag is.Meg amit már leírt az egyik válaszoló,hogy mindenből 2-vel kell számolni.És ha még ki is fogod,hogy az egyik X dologra allergiás a másik meg Y dologra,szóval 2 külön hypoallergén táp kell nekik ... :D

2013. máj. 15. 23:19
 5/7 zsuzsabazsa ***** válasza:

Két fiatal azonos korú kutyákkal nehezebb.

Ha az egyik kutya idősebb, képzett, fegyelmezett és mellé jön egy fiatalabb akkor nem nehéz, mert akkor már tudod a fiatalt is a megszerzett tudásod szerint képezni.

Emellett az idősebb kutya is neveli képzi a fiatalabbat.

A fiatal kutya eltanulja az idősebbtől a fegyelmezettséget.

És az idősebb kutya többnyire fitogtathatja a tudását az ifjoncnak.

2013. máj. 15. 23:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy furán fogalmazok, de szerintem egy kutya az csak úgy "lakásdíszként" is elvan, két kutya már életmód. Persze nem mindenkinél van így, de megfigyeltem, sok olyan embernek van egy kutyája, aki nem igazi kutyás, csak úgy gondolja, hogy kell a családba egy kutya. Egy kutya mellett nem lesz nagy felfordulás a lakásban, egy kutyát olyan ember is tud sétáltatni, akinek nem sok köze van a kutyákhoz. Kettőnél viszont az embernek sokkal inkább hozzá kell igazítania az életét a kutyákhoz, a nevelési hibákat sokkal inkább orvosolni kell. Ha egy kutya húz a pórázon, el lehet vele boldogulni, na de kettőnél ez már tényleg probléma.
2013. máj. 16. 08:12
 7/7 sameths ***** válasza:

Nekem is két vizslám van, két kan. Felnőttként kerültek össze, mert örökbefogadtam egy 1 éves kant, mikor a másik már 5 éves volt. Akkor még mindkettő ivaros. Ezen persze gyorsan változtattunk! :-D

És igen, szerintem is sokkal könnyebb az élet két kutyával. Nem arról van szó, hogy ők elvannak ketten, és nekem semmi dolgom, hanem arról, hogy igazi "falka" lettünk, és gyorsabban rendeződött a hierarchia. Persze, a sétákon is jó, mert együtt rohangálnak.

És igen, többet esznek, több szőrt, mocsot hagynak a lakásban, többet kell velük foglalkozni, többe kerül az orvosi ellátásuk.

De egy kutya nem kutya. :-D

Falkaállat, boldogabb falkában. Ennyi.

2013. máj. 16. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!