Két kutyával könnyebb?
Szerintem kutyája válogatja.Nekem először 1 kutyám volt,majd a párom családjához költöztem a kutyámmal együtt,ahol akkor fogadtak be egy menhelyes kölyköt.A 2 kutya nagyon összenőtt,szeretik egymást nagyon.Viszont az én kutyám már felnőtt és ő nem rosszabb lett,hanem fegyelmezettebb,a kicsi meg rosszalkodik állandóan.A séták is könnyebbek 2 kutyával (szerintem).A nagy már tud sétálni rendesen,a kicsi folyton húz és nagyon menne,de ha egy ember vezeti mind a 2 kutyák,akkor pl. a kicsi a nagyhoz igazodik.
Amúgy összességében nehezebb 2 kutyával,már csak anyagilag is.Meg amit már leírt az egyik válaszoló,hogy mindenből 2-vel kell számolni.És ha még ki is fogod,hogy az egyik X dologra allergiás a másik meg Y dologra,szóval 2 külön hypoallergén táp kell nekik ... :D
Két fiatal azonos korú kutyákkal nehezebb.
Ha az egyik kutya idősebb, képzett, fegyelmezett és mellé jön egy fiatalabb akkor nem nehéz, mert akkor már tudod a fiatalt is a megszerzett tudásod szerint képezni.
Emellett az idősebb kutya is neveli képzi a fiatalabbat.
A fiatal kutya eltanulja az idősebbtől a fegyelmezettséget.
És az idősebb kutya többnyire fitogtathatja a tudását az ifjoncnak.
Nekem is két vizslám van, két kan. Felnőttként kerültek össze, mert örökbefogadtam egy 1 éves kant, mikor a másik már 5 éves volt. Akkor még mindkettő ivaros. Ezen persze gyorsan változtattunk! :-D
És igen, szerintem is sokkal könnyebb az élet két kutyával. Nem arról van szó, hogy ők elvannak ketten, és nekem semmi dolgom, hanem arról, hogy igazi "falka" lettünk, és gyorsabban rendeződött a hierarchia. Persze, a sétákon is jó, mert együtt rohangálnak.
És igen, többet esznek, több szőrt, mocsot hagynak a lakásban, többet kell velük foglalkozni, többe kerül az orvosi ellátásuk.
De egy kutya nem kutya. :-D
Falkaállat, boldogabb falkában. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!