Kan kutyával vagy szukával könnyebb az élet?
Szerintem kannal könnyebb. Több kutyám volt már, kanok és szukák. Jelenleg is van kettő (kan, szuka). A kanok bár dominánsabbak és makacsabbak, ha megfelelően határozott a gazda, akkor nem lesz velük gond. A szukák simulékonyabbak a gazdával.
Más kutyákkal egyedfüggő, nem pedig nem függő hogy melyik az agresszívabb, úgyhogy itt nincs különbség. Azért én úgy vettem észre, hogy a szukáknál megvan a csajos hiszti sok esetben és szerintem rafináltabbak is, ha arról van szó hogy a tilosban járnak.
A szukáknál ami negatívum, az a tüzelés körüli hercehurca, illetve hogy könnyebben kapnak el ilyen-olyan betegségeket. Ez a nemiségükből fakad. Ha pedig ivartalanítod, sokkal komolyabb a műtét, mint egy kannál.
Hát ez nagyon az emberektől függ. Van, akinek a kanok jelleme jön be jobban, van akinek a szukáké.
Alapvetően a kanok hajlamosabbak az agresszióra, de nem lesznek automatikusan verekedősek, csak megfelelő szocializálás és nevelés hiányában. A szukáknak is megvan a maguk hátránya, ők előbb b*sszák át a fejed a palánkon, minthogy szemtől-szembe megmondják, hogy nem akarnak engedelmeskedni, keresik a kiskpaukat, résen kell lenni hozzájuk.
Legalábbis nagy általánosságban így van, vannak kivételek, nem is kevesen. A kutya saját jelleme valójában többet számít, mint a neme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!