A romák többsége miért nem képes megnevelni a kutyákat?
Én is ezt vettem észre. Felénk is legtöbbször bull típusú kutyákat tartanak, abszolút nincsenek se megnevelve, se szocializálva.
Egyszer egy főút menti járdán sétáltam a kutyámmal a járdán, a túloldalon, ami legalább 30 méterre lehetett (széles út) egy ilyen kisebbségi fickó biciklin, a staffija pórázon, a bicikli kormányához kötve. A kutyája meglátta az enyémet (mondom, az út átellenes oldalán párhuzamosan sétálni), és úgy megindult felénk, hogy el is rántotta a biciklis csávót. Elhúzni nem tudta, mert jó nagy darab emberke volt, de le is kevert a kutyának többet, amint talpra kecmergett :(
Pár napja a Népszínház utca elején (Blaha oldala) voltam tanúja, ahogy egy kancigány kinézetű nagydarab roma férfi egy francia bulldogot sétáltat, majd egy póráz nélküli (!) nagytestű kutya ugatva megtámadta és neki kellett útját állnia hogy ne roppantsa ketté a negyedakkora kutyáját. Persze gyorsan előkerült a másik gazdi, egy kifinomult szakállas fehér úriember akinek annak módja szerint leordította a fejét :)
Ezzel a sztorival csak az általánosítás ostobaságára hívtam fel a figyelmet, folytatódhat az online cigányozás.
7-es válaszoló vagyok, azért jelezhettétek volna, hogy itt nem saját tapasztalatokra, véleményekre vagytok kíváncsiak, hanem sűrű bólogatásra és a kérdező sztereotípiájának megerősítésére. Bár én vagyok a hülye, olvashattam volna a sorok között, a leírásból elég egyértelmű a kérdező álláspontja, csak nem hittem, hogy ennyi embert triggerel ez a kérdés és a kérdés is a hasonlóan gondolkozókat fogja vonzani.
Direkt leírtam, hogy nem állítom, hogy az általatok leírt jelenség nem létezik, mert igen, van ilyen is, csak van olyan is, amikor a cigányasszony úgy sétál végig 3 kis yorkival a piac kellős közepén, ahogy az itt válaszolók többsége valószínűleg nem tudna. És tényleg mindenféle libsi maszlag nélkül mondom, hogy nálunk valamiért nem az a jellemző, hogy a hangos, agresszív gazdáknak hangos, agresszív kutyái vannak.
Ettől függetlenül elhiszem, hogy van ilyen, követem a Szurkolók az állatokért csoportot meg sok más állatvédő egyesület munkáját is, látom, hogy milyen helyekről, milyen körülmények közül mentenek kutyákat - sok olyan van, amiről ti is írtok. De ha csak ezt az oldalát vesszük észre, ha mindenkit beveszünk "egy kalap alá" abból soha nem lesz változás.
Egyébként meg ha általánosítani akarunk, akkor nézzük meg a másik oldalát is... elég kimenni egy focimeccsre, ahol bizonyos csoportok pont ugyanolyan agresszívek, hangosak és szocializálatlanok, mint azok, amiket ilyen agresszióval és hangoskodással üldöznek. Most mondjam azt, hogy az összes kopaszra borotvált, edzőterembe járó fehér férfi egy agresszív állat? Ugye, hogy nem igaz.
Miért Írod le, hogy nem általánosítasz? Pontosan azt tetted és még a fáradtságot is vetted magadon, hogy ide írjad.
Mi történik veletek emberek? :Dddd
Legyek lepontozva, de ez már olyan sok.
Magyarba, cigányba, kínaiba, németbe mindegyikbe vannak rossz kutya gazdák és jók:ddd ezen most kiégtem
:Ddddddd kiakaszt, hogy ezt komolyan gondolod és még vannak ilyen emberek, akik tényekkel alátámasztják ezeket a hülyeségeket, mert őket biztos aranyból csinálta az anyja, de az a te szegénységi bizonyítványod
Sok sikert, hogy megtaláld a választ a kérdésedre!
Hát, akit magát sem nevelnek rendesen, ráadásul egy ördögi körben vannak ahol az úgynevezett "farkastörvény" uralkodik, annak mit gondolsz, van-e érzéke a kutyák neveléséhez? A cigányság nagy részét az lelki elhanyagoltság, az abúzus és a mérgezőség körforgása határozza meg, és ha valaki megpróbál ezen segíteni, sokan a rasszizmust használják kifogásként ellenük. Így nehezen tudom elképzelni, hogy kutyáik helyzete is változna ha nem történik valami csoda.
A feketék amerikában jobb helyzetben vannak (hagyjuk a gengszterkedés témát, és az "apjuk elhagyták" közhelyet is, az előbbit a fehérek is nagyban űzik, főleg a szesztilalom óta, az utóbbi meg magyarországon is sok magyar apának a bűne). Azok nem szenvednek ugyanattól az átoktól mint nálunk a cigányság, azok tudnak nevelni, kommunikálni, ilyenek, szóval nagyon gond van ahol gengszterek vannak, és tekintve hogy náluk is él és virul a rasszizmus, mármint az amerikai egyesült államokban, és a fehér-szupremáciát valló mozgalmak is fertőzik egyesek elméjét, valamint az amerikai igazságszolgáltatás alapból beteg, ne csodálkozzunk hogy Los Angelest ellepik a bandaháborúk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!