A romák többsége miért nem képes megnevelni a kutyákat?
Azért, mert a gazdáik is labilisak és neveletlenek. Szocializálatlanok,hangosak, agresszívak.
Kommunikáció szinte nincs,probléma megoldás a verekedés,oribálás,kutya rángatása,rúgása.
Nincs pozitív nevelés,nincs jutalomfalat,simogatás.
Szerinted így milyen kutyát lehet nevelni?
Amúgy a gyereknevelésük ugyan ez. Tudom,mert tanítottam roma osztályt. Katasztrófa.
Hiába nem akarsz, attól még általánosítasz...:)
Nálunk például többségük kistestű, yorki-szerű kutyát tart és jól meg vannak nevelve, igaz, hogy a kutyára vonatkozó szabályokat nem nagyon ismerik, mert végig póráz nélkül sétálnak, ami persze nem követendő példa, de nagyon fegyelmezetten mennek a gazdáik után a legforgalmasabb helyeken, nagyobb tömegben, akár élelmiszer boltban is (igen, tudom, hogy oda se vihetnék be őket, de a kérdés nem erre vonatkozott) és bármikor teljes nyugalomban elsétálnak az én két nagytestű kutyám mellett is (lehet pont azért mert otthon hozzá lettek szocializálva az "agresszív harci kutyához" :D), pedig itt a lakótelepen sok kistestű kutya akar neki ugrani a flexi végéről a nagyobb kutyáknak.
Ettől függetlenül nem állítom, hogy az általad leírt jelenség ne létezne, csak leírtam, hogy nekem mi a tapasztalatom. Még egyszer mondom, hogy ez nyilván nem jó, nem kell elismerni, megdicsérni, amiért szinte az összes kutyára vonatkozó szabályt megszegik, de azért valamit tudhatnak a kutyanevelésről, hogy a Masnikat, Crystalokat, Ginákat nem üti el autó, nem rohannak világgá félelmükben a tömegben, nem tépetik szét magukat egy másik kutyával és az élelmiszerboltok polcait se rámolják le.
Egyébként nálunk is arányaiban elég sok a bull típusú kutya, de inkább azokkal van a probléma, akik kisgyerek mellé vitték haza, "dajka kutyának" vagy aki azért hozta ki a menhelyről mert "jaj ő volt a legesélytelenebb, de én megmentettem" illetve vannak egy gazdával sétáló labilis, agresszív bullok is, de az ő történetüket nem ismerem, mert mindig késő este sétálnak, amikor már a nagyobb tömeg elvonult, amikor már nyugodtan tudnak konfliktus nélkül sétálni, így nem gyakran találkozom velük, de ezek alapján nem hinném, hogy élveznék, hogy riogatják az embereket, mert akkor nagyobb tömegben sétálnának, nem messziről kerülve a többi kutyást.
Se a cigányok, se a magyarok nem tudnak és nem is akarnak kutyát nevelni. Csak nézz körbe bármelyik településen, mindegyik ugatáspokol. Az ok egyszerű: nincs semmi következmény, így minek fordítanának erre időt és pénzt? Nálunk csak akkor oldódott meg a szabadon kóborló (de gazdás) kutyák problémája, amikor megalakult a városi rendészet és egy reggelre arra ébredtek a "gazdik", hogy a kutyáikat befogták és vitték a telepre.
Aztán persze kezdődött a sírás-rívás fácsén, hogy szegén fifi nem jött haza és keresik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!