Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akik este fél 8-8 körül...

Akik este fél 8-8 körül sétálnak a kutyával, azok még egyszer lemennek vele éjszaka?

Figyelt kérdés

Természetesem társaházban élőkre gondolok.

Szoktam látni, hogy ilyen fél 8 tájban sétálnak lenn a kutyákkal, nem is kevesen. És mindig eszembe jut, hogy vajon ők még lejönnek egyszer? Nekem is van kutyám, munka után délután 5-kor sétalok vele, majd utána este húzom ameddig tudod, általában 11 és éjfél között megyek le vele. Persze megtehetném, hogy 8-9 -kor megyek le, de annak mi értelme lenne? Csak szenvedne reggel 7-ig mert többet kellene kibírnia, mint mondjuk éjféltől.

2022. aug. 28. 21:48
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 4-8 kilós kutyáim vannak, 11 óráig kibírják, de az már az a helyzet volt, amikor elaludtam. Ez olyan évi 2x, ha előfordul. 10 óránál tovább nem hagyom, hogy tartogassák.
2022. aug. 29. 17:01
 22/28 anonim ***** válasza:
92%
8-9 körül jövünk meg a sétából és bár kertesbe lakunk, mindenki jön be a házba, megkapja a vacsit és csak reggel 6-kor engedjük ki őket az udvarra.
2022. aug. 29. 23:15
 23/28 anonim ***** válasza:
21%
vannak n emberek akiknek nem a kutyától függ az életük pl.
2022. aug. 30. 09:20
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

"maga ala fog pisilni ugy, hogy eszre sem veszi."

Mint általában az idős kutyák vagy az idős emberek, életmódtól függetlenül idős korban normális az inkontinencia, korral jár. Egyébként hiába viszem ki, ha nem pisil, inkább nem nyaggatom ezzel, és hagyom aludni, ha pisilnie kell, úgyis jelez.

2022. aug. 30. 09:50
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja, nyilván jobb szerencsétlen kutyáknak a zsúfolt menhelyeken, ahol még kevesebb idő jut rájuk, vagy az utcán kóborolva, ahol ki tudja, mikor üti el egy autó. És mit gondolsz ezek után azokról a kutyákról, akik nem csak szobatiszták, hanem kerttiszták is? Van ilyen, ők a kertbe sem végzik el a dolgukat, csak ugyanúgy séták alkalmával, mint a lakásban élő társaik.
2022. aug. 30. 10:02
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Időről-időre feljövök a gyakorira és lelkesen válaszolgatok azokra a kérdésekre, amikben úgy érzem tudok segíteni. Aztán hamar rájövök, miért hanyagoltam legutóbb is hetekig! :-D

Elég részletesen leírtam a sétáltatási szokásainkat, úgyhogy részemről ezzel a hozzászólással befejezem.

Mit nem értesz azon, hogy sokszor akkor sem pisil, ha levisszük még egy éjszakai körre? Tegyek be neki katétert?

Otthonról is dolgozunk, ritkán fekszünk le éjfél előtt, nem lustaságból nem visszük le, de hogy magamat ismételjem: keringhetek vele egy fél órát is, ha nem kell neki nem fog pisilni. Azt is írtam, hogy azért nem visszük le éjszakai körre nyáron, mert 9-fél10kor érünk haza a 2. sétáról és 10-ből 8-szor nem pisilt, hiába vittük le éjfél körül mégegyszer (sokszor szó szerint úgy kellett felébreszteni). Azt is írtam, hogy ahogy jön az ősz/tél előrébb kerül a 2. séta és újra bejön a kötelező 3. séta éjjel. Tegnap már nem volt hőség, fél8ra értem vele haza, férjem levitte éjjel még egy körre.

Nem tudok azon segíteni, hogy funkcionális analfabéta vagy, vagy csak lusta végigolvasni ha hosszabb egy hozzászólás, elakadsz a 3. mondat után?

Tudja, hogyan kell jeleznie, ha le kell mennie, jelezne, ha pisilnie kellene napközben: sajnos gyomorproblémái vannak (mint írtam mentett kutya), néha 24 órás fosással küzdünk, és igen, ilyenkor 1,5-2 óránként megyünk le vele éjjel is, télen is, amikor jelez, soha nem volt baleset otthon.

2022. aug. 30. 10:43
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Ma reggel szakadó esőben kivittem a kutyámat. Amíg a bejárati ajtóhoz értünk bent, addig jött lelkesen, kinyitottam az ajtót, meglátta, hogy szakad az eső, nem mozdult. Állhattunk volna ott kb. délig is, ha a kutyán múlik, és senki nem mondhatja, hogy miért nem keltem korábban, mert éjjel kezdett esni. Szóval ölbe vettem a kutyát, és kisétáltam vele. Pár percet állt, majd a bejárat felé vette az irányt, semmi pisi.
2022. szept. 1. 13:52
 28/28 anonim ***** válasza:
89%
Ha annyira pisilnie kell, esőben is megcsinálja. Sőt, én láttam egyszer a Király utcában olyat, hogy a pitbull szakadó esőben megállt a csatornanyílás felett, és abba pisilt, mondta a kigyúrt, kopasz, tetkós gazdája, hogy az ő kutyái meg vannak nevelve, ő nem lesz az a sztereotípia, hogy biztiőrként megvette és csak becsibészelte a kutyát. Szinte már nevetséges, mennyi válasz és mekkora vita van ebből a posztból. A mi kutyáink is családtagok, de nem gyerekek, hanem kutyák. Ha baja van, ugasson.
2022. szept. 1. 13:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!