Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagy dilemmában vagyok, ketté...

Nagy dilemmában vagyok, ketté szakad a szívem, ti mit választanátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Volt egy keverék kutyusom, menhelyről, imádtam nagyon, szuper kutya volt.

Amíg velem volt annyi minden történt, hogy többször is hozta úgy a helyzet, hogy én megfogadtam magamnak, hogy soha nem fogok pénzért fajtatiszta kutyát venni, mindig mentett keverék kutyusom lesz.

De időközben rájöttem, hogy van egy bizonyos kedvenc fajtám, akit mindennél tökéletesebbnek látok, nagy a szerelem, nem tudom elmondani miért, de mindenhogy passzolunk és nagyon szeretnék egy ilyen fajtát.

Gondoltam arra, hogy hozok menhelyről ilyen fajtát, biztos van, így kettő az egyben lesz ilyen fajtám és mentettem is, de ő pont az a fajta, akit nem szívesen hoznék felnőttként, ki tudja milyen előélettel.

Mindenképpen csak egy kutyát szeretnék.

Akárhányszor ránézek a menhelyes kutyák adatlapjára, összeszorul a szívem és több is van, akit annyira elhoznék, de aztán eszembe jut a kedvenc fajtám és teljesen összezavarodok, ketté szakad a szívem, mihez kezdjek?

2022. aug. 26. 13:21
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, bár még mindig fogalmam sincs mitévő legyek.

Rottweiler az álomfajta.

2022. aug. 26. 16:43
 12/27 anonim ***** válasza:
4%
Hát pedig a rottweiler nem egy extravagáns kutyafajta. Azon kívül, hogy tömzsi, és zoknija van, semmi különleges nincs a külsejében, a jelleme pedig tipikus őrző-védő kutya. Szerintem ahhoz hasonlót könnyen találsz menhelyen is.
2022. aug. 26. 17:12
 13/27 anonim ***** válasza:
73%

Imádom a rotikat, menhelyen aligha láttam, leginkább csak nagyon hajazó keverékeket.

A rottweiler pont hogy "extravagáns" kutyafajta, egy igazi jellem, évszázadok munkája van benne, nincs még egy belőle. Aki ismeri őket tudja :)

Még a tenyésztőt is meg kell válogatni, de nagyon, igazán nem mindegy milyet hozol, még kölyökből sem.

Kérdező, én még mindig azt mondom, hogy ha megteheted törzskönyves rottweiler hozz el. Nekem is egyik kedvenc fajtám, de lakásban lakom, így mentett kis keverékem lesz.

2022. aug. 26. 17:31
 14/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm, Te érted akkor, hogy miféle különlegesség is a rottweiler. Az előtted szóló meg úgy van a rottikkal, mint én a berni pásztorokkal. Csak egyfajta színben vannak és egy tipikus családi kedvenc fajta kutya, nincs benne semmi extra. Másnak meg a berni a tökéletesség csúcspontja, a lehetetlen.

De nekem a rottweiler nem egyik kedvencem, hanem az egyetlen. Az egyetlen kutyafajt, amin egyáltalán elgondolkodtam, mert vagy ő, vagy mentett keverék, nincs a kettő között semmi átmenet.

Imádom a kutyákat, önkénteskedem menhelyen és ha bármilyen másik kutyafajta jön velem szemben, megcsodálom őket, de eszembe nem jutna, hogy olyat vegyek, ha már ennyi különleges és csodálatos keverék kutya tengődik a sok menhelyen, sőt, ismertem egy olyat személyesen, amelyik pár hetes kölyökként került be az anyjával és a tesóival, minden tesóját, még az anyját is örökbe fogadták, ő akkor már 5 éves volt, mikor megismertem, baba kora óta ott élt, hetente 1-3 x jártam sétáltatni többek között őt is és a többiek mindig cserélődtek, mert lett gazdijuk, de neki nem és nem hiszitek el, de 12 éves volt, mikor megint mentem és nem volt ott, örömmel kérdeztem, 12 éves volt és örökbe fogadták? Erre mondják, nem.. Meghalt.. Az éjjel.. A kennelben.. Egyedül.. Teljesen egyedül, mert épp kenneltársa sem volt, mert nemrég fogadták örökbe a nem tudom hányadik kenneltársát, mindig őket és ő ott maradt és ő egy nap belefáradt az örök reménykedésbe...

Szóval ezért sem szeretnék esélyt hagyni, mi van, ha pont azért nem lesz gazdija soha még egy kutyának, mert én nem fogadtam örökbe?

De közben annyira erősen húz a szívem a rottweilerhez, hogy olyan nincs is ..

2022. aug. 26. 20:11
 15/27 anonim ***** válasza:
86%
Tartsatok több kutyát, ha ekkora dilemma. Egy rotit meg egy menhelyi keveréket. Legalább egymást is lefoglalják, ha nem vagytok otthon. :)
2022. aug. 26. 20:23
 16/27 anonim ***** válasza:
15%
Lol sz*rrá pontoztak, pedig tapasztalatból írtam. Szüleimnek rotija volt, meg egy cane corso, és semmi különleges nem volt benne. Mármint oké, illett rá a fajtaleírás, mert őrizte a házat és gyengéd volt a gyerekekkel, de nem mondanám azt egyáltalán hogy "mégegy olyan kutya nincs". Valaki világosítson fel, miről maradtam le.
2022. aug. 26. 20:33
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
16 , valószínűleg ez olyan, mint az ételeknél az, hogy valakinek a tészta ételek a minden, más meg nem szereti egyáltalán. Szerintem ez ízlés kérdése ilyen szinten...
2022. aug. 26. 21:05
 18/27 anonim ***** válasza:
83%

16, tulajdonképpen azt próbálod elmagyarázni, hogy a fajtatiszta kutyák küllemre, viselkedésre hasonlók? Nos, ez azért van, mert a tenyésztőknek pont ez volt a céljuk. Hogy több embernek lehessen hasonló kutyája, ne megismételhetetlen keverékek legyenek.

Aki szereti őket, annak különleges, egyébként is mindnek saját személyisége van, de a "tucat" kutyákért annyira én sem vagyok oda, fura lenne, hogy másnak is olyan kutyája van, mint nekem.

Az én kutyáim mentett keverékek, nagyon egyedien néznek ki, és ez tök jó, hogy csak nekem van ilyen kutyám.

Ugyanakkor nekem is van 2 fajta ami nagyon tetszik, és hiába van belőlük több, legalább nem jönne szembe velem másik minden sarkon. Az egyik a borzoi, a másik a silken windhound.

2022. aug. 26. 21:16
 19/27 anonim ***** válasza:
36%
Borzoi ? Nem bordói? Azaz bordeuxi dog
2022. aug. 26. 21:26
 20/27 anonim ***** válasza:
73%
Borzoi, más néven orosz agár.
2022. aug. 26. 21:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!