Nagy dilemmában vagyok, ketté szakad a szívem, ti mit választanátok a helyemben?
Volt egy keverék kutyusom, menhelyről, imádtam nagyon, szuper kutya volt.
Amíg velem volt annyi minden történt, hogy többször is hozta úgy a helyzet, hogy én megfogadtam magamnak, hogy soha nem fogok pénzért fajtatiszta kutyát venni, mindig mentett keverék kutyusom lesz.
De időközben rájöttem, hogy van egy bizonyos kedvenc fajtám, akit mindennél tökéletesebbnek látok, nagy a szerelem, nem tudom elmondani miért, de mindenhogy passzolunk és nagyon szeretnék egy ilyen fajtát.
Gondoltam arra, hogy hozok menhelyről ilyen fajtát, biztos van, így kettő az egyben lesz ilyen fajtám és mentettem is, de ő pont az a fajta, akit nem szívesen hoznék felnőttként, ki tudja milyen előélettel.
Mindenképpen csak egy kutyát szeretnék.
Akárhányszor ránézek a menhelyes kutyák adatlapjára, összeszorul a szívem és több is van, akit annyira elhoznék, de aztán eszembe jut a kedvenc fajtám és teljesen összezavarodok, ketté szakad a szívem, mihez kezdjek?
Nem menthetsz meg minden állatot. Ha egyet akkor egyet tehetsz meg magadnak akkor egyet de olyat amilyet szeretnél. Ettől nem leszel rossz ember. Egyetértek a kolyökkel, egy ilyen erős kutyának nem árt ha ismered az előéletét.
Nem értem miért javasolnak több kutyát egyesek.
sokan felelőtlenül tartanak mert milyen jó lesz de orvoshoz már nem tudják vinni őket, ivartalanítani sem árt. Lehetnek váratlan helyzetek, csak a kaja, cseppek stb. még egy kutyának sem kevés. Pláne többnek.
Hogyan örökbefogad valaki, akkor sem arra gondol, hogy szegény másik ezer kutya, akit ott hagyott, hanem arra, hogy segített ahogy tudott.
Én teljesen örökbefogadás párti vagyok, de csak amennyiben az ember igényeit kielégíti egy menhelyes kutya.
Javaslat. Írsz a menhelyeknek e-mailt az igényeiddel és kérsz értesítést, ha lesz olyan kölyök kutyájuk. De valószínűleg sokat kell rá várni.
Ha nem akarsz várni, akkor álomkutya kölyökként.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!