Baj, ha a német juhász kan kutya fél éves koráig szinte csak játszunk és csak utána kezdem képezni komolyabban?
Mert én szeretném, hogy kiélhesse a kölyökkorát, fél éves koráig csak játék, kutyás bandázás lenne és csak alap dolgokra tanítanám meg: szobatisztaság, név, nem szabad, helyedre, pórázos és anélküli séta, hozzám, ül, fekszik, megáll, marad, hozd ide, kérem, tedd le, tied.
Csak ezután vinném kutyasuliba engedelmességi tanfolyamra, nyomkövető-kereső képzésre, és persze, a továbbiakban is lenne mindig kutyás bandázás, játék, apport, trükktanulás és séta.
Elotte nem is nagyon viheted mashova, kutyaovi van csak kolykoknek, de az semmi komoly.
Viszont hasznosnak hasznos, talalkozhat kutyusokkal.
Nekem a ,,szobatisztaság, név, nem szabad, helyedre, pórázos és anélküli séta, hozzám, ül, fekszik, megáll, marad, hozd ide, kérem, tedd le, tied." eléggé egy nevelésnek hangzik :D
Mármint sztem ez egy átlag kutyának önmagában bőven elegendő.
És egy kutyát ne hasonlíts egy emberhez, sok kutya(pl husky) amúgy is igényli hogy tanítsák.
Igen, ezek az alap dolgok, amit minden kutyának tudnia kéne.
De a német juhász szeret tanulni, szeret a gazdi kedvében járni és szereti használni az orrát. Ezért szeretném a továbbiakban még tanítani más dolgokra, trükkökre is, engedelmességi tanfolyamokra, nyomkövetős-keresős képzésre vinni. De mivel sokan látom, hogy már a kutya érkezése napján a fogást tanítják nekik, ezért kérdeztem, nem baj-e, ha én meghagyom kölyöknek és csak fél éves korától - amikor amúgy is kezd kamaszodni - kezdem a komolyabb tanításokat.
Nem hiszem, hogy csak játék nekik, meg teljesen össze is zavarják vele, hogy (olyan korán) agresszívra nevelik.
"Nem hiszem, hogy csak játék nekik, meg teljesen össze is zavarják vele, hogy (olyan korán) agresszívra nevelik."
Egy huzakodós, vadászós játékkal nem agresszióra neveljük a kutyát.
A világ egyik legklasszabb játéka pl kölyköknél a pecabotos - elkapós játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!