Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj, ha a német juhász kan...

Baj, ha a német juhász kan kutya fél éves koráig szinte csak játszunk és csak utána kezdem képezni komolyabban?

Figyelt kérdés

Mert én szeretném, hogy kiélhesse a kölyökkorát, fél éves koráig csak játék, kutyás bandázás lenne és csak alap dolgokra tanítanám meg: szobatisztaság, név, nem szabad, helyedre, pórázos és anélküli séta, hozzám, ül, fekszik, megáll, marad, hozd ide, kérem, tedd le, tied.

Csak ezután vinném kutyasuliba engedelmességi tanfolyamra, nyomkövető-kereső képzésre, és persze, a továbbiakban is lenne mindig kutyás bandázás, játék, apport, trükktanulás és séta.

2022. júl. 17. 18:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%

Elotte nem is nagyon viheted mashova, kutyaovi van csak kolykoknek, de az semmi komoly.

Viszont hasznosnak hasznos, talalkozhat kutyusokkal.

2022. júl. 17. 18:49
 2/18 anonim ***** válasza:
31%
Nem baj Katika. Nyugodtan csinálhatod ahogy akarod.
2022. júl. 17. 18:50
 3/18 A kérdező kommentje:
Látok én 3-5 hónapos német juhászokat csibészeltetni, én nem akarok ilyet, legyen az a kölyök csak kölyök.
2022. júl. 17. 19:00
 4/18 anonim ***** válasza:
57%
Ez nekik játék, semmi bajuk nem lesz. Nem olyan mint 3 éves ember gyerekeknek angolt tanítani xd kicsit olvasgass tovább
2022. júl. 17. 19:04
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a ,,szobatisztaság, név, nem szabad, helyedre, pórázos és anélküli séta, hozzám, ül, fekszik, megáll, marad, hozd ide, kérem, tedd le, tied." eléggé egy nevelésnek hangzik :D

Mármint sztem ez egy átlag kutyának önmagában bőven elegendő.

És egy kutyát ne hasonlíts egy emberhez, sok kutya(pl husky) amúgy is igényli hogy tanítsák.

2022. júl. 17. 19:08
 6/18 A kérdező kommentje:

Igen, ezek az alap dolgok, amit minden kutyának tudnia kéne.

De a német juhász szeret tanulni, szeret a gazdi kedvében járni és szereti használni az orrát. Ezért szeretném a továbbiakban még tanítani más dolgokra, trükkökre is, engedelmességi tanfolyamokra, nyomkövetős-keresős képzésre vinni. De mivel sokan látom, hogy már a kutya érkezése napján a fogást tanítják nekik, ezért kérdeztem, nem baj-e, ha én meghagyom kölyöknek és csak fél éves korától - amikor amúgy is kezd kamaszodni - kezdem a komolyabb tanításokat.

Nem hiszem, hogy csak játék nekik, meg teljesen össze is zavarják vele, hogy (olyan korán) agresszívra nevelik.

2022. júl. 17. 19:23
 7/18 anonim ***** válasza:
56%
Én nem ajánlom. Az alap, engedelmességi dolgokat minél korábban el kell kezdeni. A csibészeltetéstől nem lesz agresszív. Ő játékot lát benne. Akárcsak a szagkeresésben. Nekem is nj-m van, csibészeltetni ugyan nem vittem, de birkózni, rongyot húzni imád, velem és a társával is, viszont sosem ártana egy légynek sem. Te látod, mikor elég érett, hogy a bonyolultabb feladatokat végrehajtsa. A behívást, ült, maradot, póráz sétát (ezt később például nagyon nehéz) viszont már kicsiként tanítsd meg neki.
2022. júl. 17. 19:32
 8/18 anonim ***** válasza:
90%

"Nem hiszem, hogy csak játék nekik, meg teljesen össze is zavarják vele, hogy (olyan korán) agresszívra nevelik."

Egy huzakodós, vadászós játékkal nem agresszióra neveljük a kutyát.

A világ egyik legklasszabb játéka pl kölyköknél a pecabotos - elkapós játék.

2022. júl. 17. 19:47
 9/18 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem inkább tájékozódj még a kutyák viselkedéséről, neveléséről, mert egyértelmű hogy nagyon nagy hiányosságaid vannak.
2022. júl. 17. 19:49
 10/18 anonim ***** válasza:
63%
Ha hobbi kutya lesz, nem baj. Akkor az se baj, ha egyáltalán nem tanítasz neki plusz feladatot. Ha sportolni akarsz vele, az így nem fog menni.
2022. júl. 17. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!