Kan kutya viselkedése mennyiben fog valtozni ivartalanitas utan?
Aminek orulnek: ha tobbet enne, vegig aludna az ejszakat
Illetve milyen hamar lehet vele futni ujra? Masfel het mulva lesz a mutet.
Több mindentől függ. A mi kuvasz kanunk jelleme nem változott, idegenekre veszélyes, de ez a fajtával jár.
Sokat számít, hogy milyen idősen lesz ivartalanítva, van néhány dolog ami berögzülhet, ha sokáig ivaros marad (rámászik más kutyákra).
Végig aludni akkor fogja az éjszakát, ha előtte alaposan kifárasztod, testileg és mentálisan is, vagy akkor, ha elég lusta fajtájú (bár akkor eddig se lett volna ezzel gond). De nincs köze az ivartalanításhoz.
Az evésre másképp van hatása, nem eszik többet általában, de az anyagcserével lehetnek problémák, tehát jobban kell figyelni az étrendjére, és ha hízni kezd, akkor változtatni (ha nem kívánatos a hízás).
Ha azért szeretnéd, hogy testesedjen, akkor még egy kérdés, mennyi idős? Növésben lévő kutyánál teljesen jó, ha kicsit vékonyabb, kölyköt elég nehéz is amúgy elhízlalni.
Ha már felnőtt, és keveset eszik de szeretnéd ha kicsit hízna, akkor először is mit eszik? Olyan kaját kell neki találni, amitől jobban hízik, de figyelj arra, hogy ne hízzon sokat (nem egészséges)
Én mindig ivartalaníttattam a kutyáimat, de egyik sem változott. Mindegyik ugyanolyan virgonc, aktív, játékos, energikus maradt mint volt.
Volt amelyiket 6 hónaposan ivartalaníttattam, volt amelyiket egy éves kor után. Különböző szakemberektől különböző tanácsokat kaptam hogy mikor érdemes. Mindkét verziót kipróbáltam, nem vettem észre különbséget.
2 eves kanom tobb mint egy honapja lett ivartalanitva.
Amit eszre vettem jobb az etvagya, igy jutival is sokkal jobban motivalhatobb,futtatoban nem szall ra a szukakra.
Sajnos nem egyszer haza kellett jonnunk, mert egy egy szukara raszallt es az istenert nem tagitott.
Most ez nincs.
Kanokkal sincs konfliktus, o nem kezdeményezett, de bele kotottek. Most nem tapasztaltam 4x voltunk a futiban es semmi konfliktus nem volt.
Hatarozottabban jó iranyba mentunk el, de ugy magan a jellemen nem latok valtozast :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!