Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vannak ennyire az...

Miért vannak ennyire az ellen, hogy a kutya póráz nélkül legyen a réten / mezőn?

Figyelt kérdés

Sok posztot olvastam, hogy mennyire elítélendő ez. Akkor mégis hol futkározzon a kutyus, ha nem ilyen helyeken? 90%-ban városban sétálunk, pórázzal, de néha kell neki a futkosás, szaglászás. Nem értem ez miért akkora bűn. Látott már nem egy nyulat, nem egy őzet, nem vadult meg, nem szökött el (mielőtt még ez volna az érv.)

Egy jólnevelt kutyát miért ne lehetne belátható, csendes helyen elengedni egy órára, úgy hogy a közelemben is marad ráadásul?

2022. júl. 1. 14:20
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
89%

Mert ez a törvény. A szívinfarktus kerülget, amikor sétáltatom a pici tacskó méretű keverék kutyám és egyszercsak szembe jön velem a "visszahívható" vizsláját póráz nélkül sétáltató esetenként ittas fickó. Mert egyébként tényleg visszahívható a kutya, amíg a kerítésen belüliek meg nem ugatják, és aztán rám nem rohan, mert csak én és a kutyám vagyunk az utcán. És a nyitott kapun gazdi nélkül elsétált, egyébként neveletlen Bundással se akarok összefutni attól még, hogy ismer engem. Nem funny egy kaut távoltartani magadtól, még akkor se ha rád jobba hallgat, mont a saját gazdájára.

Na meg nincs olyan, hogy fixen nem csinál bajt. Én nem engedem sehol udvaron és körbekerített fellépésen kívül póráz nélkül a kutyám, pedig tényleg jól nevelt, helyi rendezvényeken is fellépünk. De potenciálisan veszélyes helyen nincs szabadon. Plusz sokan szubjektíven, hozzá nem értően szaladgáltatják veszélyes helyen a kutyát, hogy az állat alapból sem visszahívható, nem még kivételes esetekben....

2022. júl. 3. 15:36
 32/37 anonim ***** válasza:
75%

"Miért vannak ennyire az ellen, hogy a kutya póráz nélkül legyen a réten / mezőn?"

Mert:

1. Ennek nincs meg itthon a kultúrája.

2. Nem is gondolnám azt, hogy egy állatot teljesen lehet póráz nélkül irányítani, főleg, ha nagyobb testű. Nem mindegy, hogy egy csivavát sétáltatsz póráz nélkül, vagy egy pitbullt.

A terhes nőtől kezdve a védtelen idős emberig bárkivel találkozhatsz egy parkban és póráz nélkül flangáltatni egy nagy testű kutyát felelőtlenség és közveszélyes. A szokásos duma, hogy "nem bánt, ne aggódj, csak szaglászik", aztán a következő pillanatban azt veszed észre, hogy a bokád a szájában van.

2022. júl. 14. 16:31
 33/37 anonim ***** válasza:
62%
Na meg ahogy #31 írja. Meglát egy másik kutyát, netán riválist lát benne, bekapcsolnak az ösztönök, aztán ugranak is egymásnak. Aztán póráz meg szájkosár nélkül visítozhatsz.
2022. júl. 14. 16:33
 34/37 anonim ***** válasza:
68%
Igazából teljesen mindegy, hogy kis kutya, nagy kutya, agresszív vagy barátságos, elég annyi, hogy a kutya nem figyel, másra figyel, és beszalad egy bicikli elé, és megvan a baleset, vagy hülyegyerekek szórakoznak ördögpatronnal, amitől a kutya megijed, és kiszalad az autók közé. Egy ismerősöm kutyája ijedtében a pórázzal együtt tépte ki magát a gazdája kezéből, egy parkoló autó alá bújt, és beakadt a póráz, így találták meg, de ha nincs póráz, ki tudja, meddig fut, kistestű gyors mozgású vadászkutya fajta.
2022. júl. 14. 16:40
 35/37 anonim ***** válasza:
82%
Jah igen, meg a tűzijáték és a petárda. Volt egy kaukázusi juhászunk, nőstény volt, de elég jó méretű volt. Én annyira kutyát félni még nem láttam. Remegett és be akart szaladni a házba, amikor fellőtték a tűzijátékokat.
2022. júl. 14. 16:45
 36/37 A kérdező kommentje:
Parkról szó sem volt, továbbra sem. Amit Te mondasz, az teljesen jogos, én is így vagyok vele.
2022. júl. 14. 19:17
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést, félreértettem a kérdésedet.
2022. júl. 14. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!