Miért vannak ennyire az ellen, hogy a kutya póráz nélkül legyen a réten / mezőn?
Sok posztot olvastam, hogy mennyire elítélendő ez. Akkor mégis hol futkározzon a kutyus, ha nem ilyen helyeken? 90%-ban városban sétálunk, pórázzal, de néha kell neki a futkosás, szaglászás. Nem értem ez miért akkora bűn. Látott már nem egy nyulat, nem egy őzet, nem vadult meg, nem szökött el (mielőtt még ez volna az érv.)
Egy jólnevelt kutyát miért ne lehetne belátható, csendes helyen elengedni egy órára, úgy hogy a közelemben is marad ráadásul?
17. § (1) Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.
(2) Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen.
Külterületen nem kötelező a póráz, de erdőben, természetvédelmi -és vadászterületen igen, ami a külterületek szinte egészét lefedi.
1. Törvény.
2. Nincs 100%-osan megbízható kutya, bármikor jöhet olyan inger, aminek a hatására másképp viselkedik és nem vagy rá felkészülve.
3. Lehet, hogy a te kutyád barátságos, de nem minden kutya az, odaszaladhat akár egy reaktív mentett kutyához, és meg is van a baj, vagy elkaphat fertőzést, beleléphet valamibe, ami sérülést okoz neki (nálunk sokfelé van üvegszilánk azok miatt, akik már nem szomjasak).
Nekem van hosszú pórázom, én azt használom, ha több teret akarok adni a kutyának. Nem flexi. A behívást és helyben maradást is azzal tanultuk a kutyasuliban, ezzel gyakorolom itthon is, ha frizbizünk, akkor is rajta van, kutyastrandon szintén, mert volt olyan, hogy majdnem átúszott a hajóállomáshoz. Van derékövem, amihez lehet pórázt csatlakoztatni, és akkor mindkét kezem szabad játék közben is.
Mert azt hiszik mindegyik kutya egy agár és rámegy a vadakra :D valóságban 3ból 3 kutyámat hidegen hagyják a vadállatok és rengeteg ilyen kutyát ismerek
Budapesten is alig van futtató, nem hogy kisebb városokban :D jó lenne megérteni, hogy rengeteg helyen NINCSEN egyáltalán kutyafuttató
Csak Gyakorin megy ez a póráz mánia, nálunk a parkban és az erdőben is szabadon vannak a kutyák. Futtató 1 órán belül 1 db van, ami konkrétan egy nagyobb szoba méretű. Nagytestű kutya kettőt lép és már a másik végében van.
A gazdák ismerik itt a kutyáikat, amelyik nem behívható, vagy más miatt problémás, nincs elengedve.
A halalos marcangolasok is így kezdödnek mind...
Iskolazott visszahívható, csalad kedvence kutya. Qztán mégis bekattan.
Nem veletlenül van a törveny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!