Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vannak ennyire az...

Miért vannak ennyire az ellen, hogy a kutya póráz nélkül legyen a réten / mezőn?

Figyelt kérdés

Sok posztot olvastam, hogy mennyire elítélendő ez. Akkor mégis hol futkározzon a kutyus, ha nem ilyen helyeken? 90%-ban városban sétálunk, pórázzal, de néha kell neki a futkosás, szaglászás. Nem értem ez miért akkora bűn. Látott már nem egy nyulat, nem egy őzet, nem vadult meg, nem szökött el (mielőtt még ez volna az érv.)

Egy jólnevelt kutyát miért ne lehetne belátható, csendes helyen elengedni egy órára, úgy hogy a közelemben is marad ráadásul?

2022. júl. 1. 14:20
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

17. § (1) Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.

(2) Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen.

Külterületen nem kötelező a póráz, de erdőben, természetvédelmi -és vadászterületen igen, ami a külterületek szinte egészét lefedi.

2022. júl. 1. 14:43
 12/37 anonim ***** válasza:
73%
És ha elkezd űzni valamilyen állatot? Onnantól kilőhetik.
2022. júl. 1. 14:43
 13/37 A kérdező kommentje:
Szerintem szellembetűim vannak. Leírtam, hogy nem űzi a vadállatokat, és azt is, hogy nem emberek közt engedem el, hanem amerre senki sem jár.
2022. júl. 1. 14:51
 14/37 anonim ***** válasza:
81%

1. Törvény.

2. Nincs 100%-osan megbízható kutya, bármikor jöhet olyan inger, aminek a hatására másképp viselkedik és nem vagy rá felkészülve.

3. Lehet, hogy a te kutyád barátságos, de nem minden kutya az, odaszaladhat akár egy reaktív mentett kutyához, és meg is van a baj, vagy elkaphat fertőzést, beleléphet valamibe, ami sérülést okoz neki (nálunk sokfelé van üvegszilánk azok miatt, akik már nem szomjasak).

Nekem van hosszú pórázom, én azt használom, ha több teret akarok adni a kutyának. Nem flexi. A behívást és helyben maradást is azzal tanultuk a kutyasuliban, ezzel gyakorolom itthon is, ha frizbizünk, akkor is rajta van, kutyastrandon szintén, mert volt olyan, hogy majdnem átúszott a hajóállomáshoz. Van derékövem, amihez lehet pórázt csatlakoztatni, és akkor mindkét kezem szabad játék közben is.

2022. júl. 1. 14:56
 15/37 anonim ***** válasza:
76%
Elég egyszer megijednie valamitől, hogy aztán bottal ütheted a nyomát. Tudod, hány ilyen nagyon megbízható kutyát keresnek csak a Facebookon? De én úgy vagyok vele, hogy te hazardírozol a kutyád épségével (azokhoz hasonlóan, akik úgy gondolták, hogy velük sose történhet meg, mert az ő kutyájuk megbízható póráz nélkül, és most keresik a kutyájukat, vagy éppen siratják, mert megsérült, elpusztult), nem az én kutyámnak lesz baja, én vigyázok az enyémre.
2022. júl. 1. 15:03
 16/37 NTBS ***** válasza:
75%
Törvény miatt.
2022. júl. 1. 15:09
 17/37 anonim ***** válasza:
80%

Mert azt hiszik mindegyik kutya egy agár és rámegy a vadakra :D valóságban 3ból 3 kutyámat hidegen hagyják a vadállatok és rengeteg ilyen kutyát ismerek

Budapesten is alig van futtató, nem hogy kisebb városokban :D jó lenne megérteni, hogy rengeteg helyen NINCSEN egyáltalán kutyafuttató

Csak Gyakorin megy ez a póráz mánia, nálunk a parkban és az erdőben is szabadon vannak a kutyák. Futtató 1 órán belül 1 db van, ami konkrétan egy nagyobb szoba méretű. Nagytestű kutya kettőt lép és már a másik végében van.

A gazdák ismerik itt a kutyáikat, amelyik nem behívható, vagy más miatt problémás, nincs elengedve.

2022. júl. 1. 15:19
 18/37 anonim ***** válasza:
65%

A halalos marcangolasok is így kezdödnek mind...

Iskolazott visszahívható, csalad kedvence kutya. Qztán mégis bekattan.

Nem veletlenül van a törveny.

2022. júl. 1. 15:24
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteget sétáltunk pórázon erdőben, (ott flexivel), szuper szelíd, szófogadó német juhászommal. Sokan póráz nélkül sétáltatják ott behívható, szuperengedelmes kutyájukat. Az enyém kutyákkal nem volt barátságos (finoman szólva). Mindig kértem, hívják vissza a kutyájukat, ne engedjék oda hozzánk. 10-ből 9 gazda:hát az övé csak barátkozni akar. Mondom, de az enyém nem. Nem értették. Mikor az enyém támadó-állást vett fel, nekik állt feljebb, holott rövidre fogva, azonnal tiltva volt, a gazdi meg 200 méterről hívogatta a visszahívható kutyáját. Nekem kellett megvédenem (nem egyszer) az ilyen póráz nélkülieket a saját, pórázon sétáló kutyámtól. Annak is többször tanúja voltam, hogy kétségbeesve keresték a "jaj, utánafutott egy őznek" kutyájukat. Mielőtt megkapom, hogy szegény kutya.. szegény kutyát hetente kétszer, alkalmanként 1000 Ft-ba kerülő futtatóba vittem, ahol kiképző is volt, így egyúttal próbáltuk kutyákhoz is szoktatni.
2022. júl. 1. 15:25
 20/37 anonim ***** válasza:
75%
17. A törvény betartása NEM mánia. Hanem kötelező!
2022. júl. 1. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!