Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vannak ennyire az...

Miért vannak ennyire az ellen, hogy a kutya póráz nélkül legyen a réten / mezőn?

Figyelt kérdés

Sok posztot olvastam, hogy mennyire elítélendő ez. Akkor mégis hol futkározzon a kutyus, ha nem ilyen helyeken? 90%-ban városban sétálunk, pórázzal, de néha kell neki a futkosás, szaglászás. Nem értem ez miért akkora bűn. Látott már nem egy nyulat, nem egy őzet, nem vadult meg, nem szökött el (mielőtt még ez volna az érv.)

Egy jólnevelt kutyát miért ne lehetne belátható, csendes helyen elengedni egy órára, úgy hogy a közelemben is marad ráadásul?

2022. júl. 1. 14:20
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
72%

És honnan is tudjuk, hogy jól nevelt a kutyád? Mert TE azt mondtad?

És ezt tudod, hány gazda állítja még? Na miattuk tilos és kész. Igen, mindenkinek, mert nem lehet eldönteni, kinek tényleg megbízható a kutyája és kinek nem.

A pofádból meg lehet szépen visszavenni, te akarsz itt választ kapni, szóval az a minimum, hogy nem még te fölényeskedsz meg gúnyolódsz. Miközben TE vagy az, aki értetlen (szerintem szándékosan), nem mások.

2022. júl. 1. 15:26
 22/37 anonim ***** válasza:
77%

Itt is sok kutya el van engedve, ez nem jelenti azt, hogy jól teszik. Sok baleset történt már ilyenből.

Nekem mentett előéletes reaktív kutyám van, idegenekkel legtöbbször bizalmatlan, más kutyákkal is, valószínűleg volt rossz tapasztalata emberrel és kutyákkal is, amíg az utcán élt, mielőtt segítséget kapott, ennek nyilván van nyoma, én pedig igyekszem ezeken dolgozni, de baromira nem segít ám, amikor kérdés nélkül ráengednek más kutyát azzal a jelszóval, hogy "nem bánt", miközben vagy az enyém vagy mindkét kutya be van feszülve (ilyen is sok van, aki nem ismeri a saját kutyája viselkedését rendesen). Nem biztos, hogy az én 9 kg-os kutyámnak akkora élvezet, hogy egy kamasz kajla német juhász mondjuk csak játékból lerohanja (volt ilyen is). Van nagy méretű agár haverunk, akivel kölcsönösen bírják egymást, nem a mérettel van gond, bár nem engedjük őket játszani, mert könnyen baleset lehetne belőle, de az agár havernak normális a gazdája is, és odafigyel, és neveli a kutyáját, és nem úgy kezdték az ismerkedést, hogy ledózerolja az enyémet, mint egy tank, csak úgy játékból. Ha valaki türelmes a kutyámmal, idővel az én kutyám is nyit felé, aztán mehet a játék meg a pocaksimi, meg már messziről nagyon örül az ilyen ismerősöknek, de ehhez el kell nyerni a bizalmát, mert neki van egy előélete.

Futiba is ezért nem járunk, mert nyitott már ránk kérdés nélkül idegen, mikor épp tréningeztünk, akkor mentünk be mindig, mikor nem volt bent senki, és tudtunk kicsit egyedül lenni, de ki tudja, meddig. Van, aki kérdez, mielőtt benyit, de nem mindenki. Nagy futikba, mint ami a Városligetben van, nem járunk.

2022. júl. 1. 15:29
 23/37 anonim ***** válasza:
94%

A szomszéd kisvárosban egy elég nagy mezőt jelöltek ki kutyafuttatásra, ami még körbe sincs kerítve.

Nekem amúgy nincs bajom a póráz nélkül kutyát sétáltatókkal, amíg képesek kulturáltan viselkedni (nem engedik rám és a kutyáimra a kutyájukat). Sokan szerintem azért rettegnek tőlük, mert nem ismerik a kutyákat, váratlan szituációkra általában a kutyák meneküléssel reagálnak, amelyik nem, annál meg a gazda nagyon jól tudja, hogy veszélyes, maximum hazudik magának (ami mondjuk gáz).

Amúgy én nagy többségben pórázon sétáltatok a szabályozás miatt, de nagyon örülnék ha eltörölnék vagy enyhítenének rajta (pl spec jogsival lehessen póráz nélkül vinni a kutyát).

2022. júl. 1. 15:32
 24/37 anonim ***** válasza:
92%
Még a vakvezetőknél is van egy simi-stop szabály munka közben, mert őket is ki lehet zökkenteni, akármilyen jól képzettek, az pedig a gazdájuk életébe kerülhet akár. Akkor egy kevésbé jól képzett kutyát még inkább meg lehet zavarni. Egy extrán barátságos kutyára meg azért is jó jobban odafigyelni, mert kifigyelnek, aztán szépen elcsalják, és ellopják. Tavaly pl. a tacskókat lopták, még kertből is.
2022. júl. 1. 15:37
 25/37 anonim ***** válasza:
27%

Sokan nem ítélik el, minden attól függ mire figyelsz. Nem te vagy az egyetlen aki elengedi a kutyáját ilyen területeken bőven vannak.

Ha nem olyan a kutyád mint amit akiket 19. válaszoló írt akikkel találkozott mint "visszahívható kutya" ) akkor problémád sem lesz belőle.

Kár ezzel foglalkozni, úgyis elengeded szóval tök mindegy. :) -engem nem zavar, ha igaz minden amit leírtál, hogy melletted marad, stb.

2022. júl. 1. 17:34
 26/37 anonim ***** válasza:
38%

Egyébként érdekelne, hogy kit zavar egy olyan kutya, aki

-nem megy oda emberekhez

-nem megy oda más kutyákhoz (kérdés nélkül)

-nem vadászik más állatokra

-nem agresszív

-nem extra félős (nem fut világgá) ?

2022. júl. 1. 17:51
 27/37 anonim ***** válasza:
83%

26: nem akarod megérteni! Nem a zavarás a kritérium, hanem a törvény. Pont.

Most jöttem fel a Duna-partról. Tömegesen eresztik el a kutyájukat, mit sem törődve az ott napozó, fürdőző emberekkel. Kijön a "jólnevelt" kutyus, átrohan a törölközőmön, és tőlem 30 cm-re megrázza magát. Szeritned ezt nekem tűrnöm kellene szó nélkül????

2022. júl. 1. 17:53
 28/37 anonim ***** válasza:
64%

Hosszú pórázzal még körbe is tekerne :D és akkor betartotta a törvényt ;)

Aki póráz nélkül nem figyel a kutyájára, az pórázon sem teszi.

2022. júl. 1. 17:59
 29/37 anonim ***** válasza:
82%

Azt hiszed poénos voltál...

Igen, a gazdán is múlik. De az ilyen gazdákat kéne szénné büntetni, akik nem tartják be a törvényt.

2022. júl. 1. 18:08
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy tanárnőm, akinek az volt a mondása, amikor valamelyik diák kamuzott, hogy "ő a mindent elhisz nagymama, de...".

Kérdező, tegyük fel, hogy a te kutyád a tökéletes eb, sose szalad el, soha nem is fog, mindig melletted marad, semmi inger nem zökkenti ki, süket és vak mindenre rajtad kívül. 1 ilyen kutyát ismerek, nem csak ott, ahol élek, hanem egyáltalán, bármerre, amerre már jártam. Az a kutya annyira a gazdájára figyel csak, hogy más kutyák sem érdeklik, akik mellett elmennek. A gazdájától mindig kap valami feladatot séta közben, ezt kerülje meg, arra menjen, ide ugorjon fel, onnan le, használnak minden tereptárgyat a kutya fárasztására, ami csak az útjukba kerül séta során. Egyszer megkérdeztem, hogy agilityznek-e, mert nagy tehetsége lenne hozzá, akkor azt mondta a gazdája, hogy nem. De ez a nagyon sokból az egy kutya. Ha mind így viselkedne, senkinek soha nem lenne baja a póráz nélküli kutyákkal.

Akik miatt az emberek problémáznak, azok a kutyák, akik ettől baromi távol vannak, a behívhatatlan kutyák, az alkalmi süket kutyák, a nem bánt kutyák, a sose csinált ilyet kutyák, akik után lohol a gazdi messziről, és kétségbeesve keresik az interneten, mert elszaladt a kutya, mikor elhaladtak egy csapat gyerek mellett, akik ördögpatronnal játszottak, vagy erdőben meglátott egy mókust, és érdekesebb volt, mint a gazdi, vagy kifutott a busz elé, mert meglátta az egyik kutyahaverját az út túloldalán, vagy kiszaladt a bicikli elé, mert nem vette észre, mert egy galambra figyelt, amit el akart kapni, és még rengeteget tudnék sztorizni.

A legtöbb kutya nem olyan tökéletes, hogy soha nem lehet semmivel kizökkenteni és tényleg biztonsággal szabadon engedhető nem kijelölt helyen is, és a legtöbb gazdi nincs tisztában a kutyák testbeszédével, a kutyák hangjelzéseivel, a legtöbben nem ismerik, mit jelent a sárga szalag, vannak, akik arra sincsenek tekintettel, ha egy másik kutyán kötés vagy műtét utáni gallér van, a legtöbben nem tartják be azt az egyszerű dolgot sem, hogy feladatban lévő kutyát nem zavarunk, van, aki simán megzavarja a zebránál álló, biztonságos átkelést, padkaszabályt tanuló kutya-gazdi párost is, és sok olyan gazdi van, aki a saját kutyájával átmegy a piroson.

2022. júl. 1. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!