Hogy zajlik egy altatás? Végig bent kell lennem?
Sok orvos kimegy házhoz.
Kérlek, legyél bent vele végig. Nagyobb szüksége lesz rád, mint valaha.
1. Van, aki kimegy, van, aki nem. Én csak olyat választanék, aki kijön, épp elég nagy stressz neked is, nem kell mindezt a rendelőben végigcsinálni.
2. Az 1. injekciónál legyél ott, utána már nem érzékel semmit, nem kell ott lenned. (Én végig ott voltam, de ez egyénfüggő.)
3. Előre tervezd meg, mi legyen a testtel (Nekünk egy ismerős előző nap ásott egy gödröt a kertben:( ) De számtalan lehetőség van.
Nagyon sajnálom a kutyádat, és Téged is! Én az elmúlt év folyamán mentem mindezen keresztül. A mi orvosunk felajánlotta, hogy kijön házhoz, de én egy több emeletes társasházban lakom, tehát nem tudtam volna mit kezdeni utána a kutyával, ezért én bevittem a rendelőbe, és ott elaltatták. Ők kapcsolatban állnak egy hamvasztó céggel, akik elhamvasztották és másnap visszahozták a hamvakat. Választhattam különböző urnák közül. Ennek az eljárásnak a költsége 50.000,- Ft-ba került.
Egyébként végig bent voltam a kutyával, aki szerintem érezte, hogy miért mentünk oda. Én mindvégig beszéltem hozzá, a tekintete végig rajtam függött, végül én zártam le a szemeit. Nekem, és szerintem neki is így volt a legmegnyugtatóbb. Az egész kb. 10 perc volt.
A legfontosabb, hogy megkérdezd az orvost, hogy ő hogyan altat. Igen, hivatalosan két injekció: első altat, második leállítja a szívet. Viszont még mindig hallani olyan barbárokról, akik "elfelejtik" az altató injekciót beadni. Szóval inkább előbb kérdezz, minthogy utólag megbánd.
Szvsz jobb házhoz hívni az orvost, ne stresszeld még azzal külön a kutyát, hogy becincálod a rendelőbe. Felénk az is házhoz jön altatni, aki egyébként nem kijárós doki. Megint csak kérdezni kell.
Ha nem akarod végignézni a halálát, legalább addig fogd a kezét, amíg jó mélyen elalszik. Nem mindegy, hogy az az utolsó élménye, hogy idegenek taperolják vagy az, hogy nyugton pihen a karjaidban.
Mivel tervezhető, így gondolkodj el azon, mi legyen a testével. (Mi hamvasztottuk, piszok drága, de mentett kutyus volt, nem akartam kiadni a kezeim közül.)
Apukám vitte el az egyik szeretett cicánkat hat éve az állatorvoshoz. Sajnos az volt neki az utolsó útja .( gerinctörés, belső sérülések)
Érezte a cica, hogy neki ennyi jutott a földi életből, végső erejével még valahogy visszamászott a kosarába, ott kapta meg az injekciókat. Az elsőnél apu bent volt, simogatta és beszélt hozzá. Mikor már elaludt , akkor kijött . A másodikat már nem tudta volna végig nézni .
Aaa elküldtem idő előtt .
Szóval mindenképp próbálj meg ott lenni a kutyussal az első injekció hatásáig. Ha lehet , akkor otthon aludjon el örökre .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!