Miért választanak sokan keverék kutyát?
Én azt nem értem, hogyha ennyire erősen kisebbségi komplexusotok van a keverék kutyáitok és azok képességei miatt, akkor miért nem vesztek fajtatisztát? :D vicces, hogy olyasmit próbáltok oldalakon keresztül, fröcsögve, személyeskedve bizonygatni, ami nincs úgy. Ha a keverék kutyák is éppen olyan jól megfelelnének adott munkára/sportra, akkor soha az életben nem kezdődött volna el a célzott tenyésztés, nem léteznének kutyafajták. De ez túl logikus itt a közönségnek, látom. :D
Nagyjából olyanok vagytok, mintha egy csivava gazdi elkezdené magyarázni, hogy a csivavája ugyanolyan jó, sőt jobb ő-v munkát csinál, mint egy mali. Hát… okkkke :D
Bájos egyébként ez a rengeteg komplexus, ami bennetek van, a kis hobbikeverékeitek miatt :) bizonygatjátok a hülyeséget, mert frusztráltak vagytok. Cuki, de kissé szánalmas is :)
Azt meg, el kell fogadnotok, hogy nem mindenki akar keveréket. Nekem pl nem kéne, nem kell egyet érteni, el kell fogadni. Ha tullátnátok a frusztrációtokon, akkor látnátok, hogy titeket senki nem akar fajtatisztára rábeszélni, tök jó, hogy van a hobbikutyáknak is felvevőpiaca. Ti se próbáljátok akkor rábeszélni a pedigres kutyák gazdáit, hogy deee deee, hat Fifi mindenre is alkalmas. Nem az, kész.
74. FCI European Open ahol indulhatnak keverék kutyák az miért nem jó?
Erre miért nem válaszolsz?
113, komplexusos pont hogy te vagy, ezt oldalakon keresztül bizonyítottad, és többen rá is mutattak már.
Amúgy miért nem tudod elfogadni hogy vannak akik nem akarnak olyan kutyát tartani ami épp ugyanúgy néz ki mint a másiké meg a harmadiké?
Nem pénzkérdés, arra így ismeretlenül is egy szabad szemmel jól látható összeget feltennék hogy pl én sokkal többet elköltök havonta a keverékemre, mint te a farokhosszabbítódra. De nem érdekel mert nem ilyen baromságok miatt tartok kutyát. Nem számolgatom hogy mennyit érdemes rá költeni, bármennyit kiadok érte. Ahogy azt sem számolgatom mint te, hogy mekkora az értéke, mert nem egy értéktárgyról van szó, kár hogy ezt te még mindig nem érted. A keverékem felbecsülhetetlen. A te kutyád meg egy fabatkát nem ér a szememben. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy nem ismerem. Nem jelent nekem semmit, ahogy a többi kommentelőnek sem. Egyedül neked ér valamit, mert te vagy a gazdája. Érted, anyádat sem szeretem, akár takarítónő, akár főorvosnő. Mivel nekem ő senkim. A te dolgod szeretni, nem idegeneké. Attól pedig nem több másoknál ha orvos, ugyanígy attól nem kevesebb másoknál ha takarítónő.
Ugyanez a kutya esetében. Ha keverék, ha fajtatiszta, pont annyit ér a gazdájának. A világot jelenti neki ideális esetben. Másnak meg semmit, mert más nem kötődik egy idegen kutyához. Ezért aztán egy cseppet sem ér többet a fajtatiszta a keveréknél. Mert aki keveréket választott, annak az a keverék kutya jelenti a társat, nem a te burzsujkutyád. Érted már?
Egyébként felettébb szórakoztató a vergődésed, de te mész szemben a forgalommal, azt remélem tudod.
Az ugye meg van nektek, hogy nem csak egy ember tartja úgy, hogy a fajtatiszták munkára, sportra eredményesebbek, mint a keverékek?
Egyébként melyik European Open? Milyen sport? Mert az Obed European Opent ismerem, ott csak fajtatiszta indulhat. Az agilityt nem ismerem, fogalmam sincs. De van egy sejtésem, hogy az elmúlt 10 évben az első húszban jellemzően az agility vonalas tk-es kutyák voltak túlnyomó részben.
Van egy sznob kutyás a lakótelepünkön, fajtatiszta törzskönyves bordere van, amikor először találkoztunk valahol séta közben, az én kutyámról is azt hitte, hogy az, csak kölyöknek gondolta, mert kicsi, általában kölyök bordernek hiszik a kutyámat, aztán amikor megtudta, hogy utcáról mentett örökbefogadott keverék és már nem kölyök, egyből nagyon flegma lett. A kutyája egyébként jófej, az jönne az enyémmel játszani, ha a gazdája engedné. Van másik fajtatiszta borderes ismerősöm, a kutyáink jó barátok.
Én egyébként tervezem az agilityt a kutyámmal, ha megvagyunk stabilan az alapokkal, szeret kutyasuliba járni, és nagyon gyors, fogalmam sincs, mi lehet benne még.
Azért bírom ezt, hogy a keverékesek komplexusosak, de pont úgy önigazolod magad oldalakon keresztül. Miért is?
Üdv. Egy németjuhász (törzskönyves) gazdi.
Itt egy játszótéri mentett keverék, elég ügyesen teszi egymás után a lábait:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!