Miért választanak sokan keverék kutyát?
Emberek! Ha már témánál vagyunk, feltennék én is egy kérdést.
Van a Harzer Fuchs, amit terelőkutyának használtak.
Mivel sem az fci sem a vdh nem ismeri el, akkor ez keveréknek számít? Így pedig keverékként alkalmas volt munkakutyának? (Persze mára már csak házikedvenc lett, de ez más kérdés)
86, hát ezzel a hozzászólással feldobtad a napom, köszi! 😂😂
Gyakorlatilag szépen kifejtetted hogy telibe talált a farokhosszabbítós dolog. És akkor már az is teljesen érthető, hogy honnan ez a mérhetetlen frusztráció.
Nahát.
Fedezőkan.
104: 1: nincs farkam, ebből indulunk.
2: az, hogy te képtelen vagy a jatszótéri keverékeden túllátni, és számodra egy felfoghatatlan világ egy elismert, értékes fedezőkan létezése, az a te bajod.
Ha feldobta a napodat az, hogy ide fröcsögsz, akkor jó. Örülök neki. :)
Frusztrinkát kérdezném, miért pontozta le a harzer fuchsra vonatkozó kérdésem?
Bepállott az ülepe, és a piroson vezeti le?
A legtöbb fajtatiszta-gazdinak nincs ilyen gusztustalan felfogása. Csak ugye itt is vannak ilyen seggfejek akik sztereotípiákat ültetnek az emberek fejébe és ezzel lejáratják az összeset, a többséget aki normális.
Én egy olyan dunamenti városban élek, ahol kilométereken keresztül húzódik a Dunapart, az egész futtatónak van nyilvánítva, de nincsenek kerítések. Ott jó sok kutyás összejön nap mint nap, vannak fajtatiszták és keverékek. A fajtatiszták gazdái abszolút nem nézik le a keverékeket, kutya-kutya, származzon bárhonnan is. Ha egy évben egyszer odatéved egy ilyen elitista barom, azt nagyon hamar ki is utálja onnan a közösség.
A legtöbb fajtatiszta gazdájának nincs orgazmusa ha a törzskönyvre gondol, gyakorlatilag akkor látták amikor megkapták a kutyához. Bekerült a szekrénybe és ennyi, nem veszik elő, nem matyiznak rá. Így is lehet.
#87, 95, 98! Hogy a viharba ne lehetne full profi egy keverék speckó feladatokra?
Keverékek keveréke az ebem, hogy tán már a szülők fajtája is meghatározhatatlan.
Olyan rátermett rohamjelző kutya, hogy attól ügyesebbet talán a képzettek között se
sokat lelnél. Magabiztosabbá tesz a hétköznapjaimban, tervezhetőbbé teszi, amit illő
nem elkapkodni, türelemre tanít, igazodik az aktuális e.ü állapotomhoz, kivisz a 4 fal közül, ha ő (nem én!) úgy ítéli meg, hogy megengedhetem magamnak a hosszabb szabadtéri programokat, segítséget hoz, ha az szükséges, tényleg "csak" 2 + szülinapomat köszönhetem neki. Néhány ú.n. ember-társam elbújhat mellette, ha arról van szó, kire számíthatok, ha túl híg a szr a palacsintában.
És ha a tény végre elgondolkodtat, életképes következtetéseket is képes vagy levonni:
bármiféle kiképzés nélkül teszi, amit tesz, pedig attól keverékebb már nem is lehetne, mint amennyire az.
Semmit nem értesz, ugye? Hogy ez engem miért nem lep meg...
A fekete lyuk is atomvillanás melletted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!