Kisgyerek mellé be lehet vállalni egy kaukázusi juhászt vagy német dogot?
Figyelt kérdés
4 éves a kisfiam és nem tudom, hogy egy ekkora kutyával hogy tudna összebarátkozni. A férjem szerint feleslegesen aggódok. Mindenképpen szeretnénk kutyát. Én nem igazán értek hozzájuk, de a férjem igen és ragaszkodik a két fajta közül az egyikhez. Nektek mi a véleményetek erről?2010. szept. 15. 14:44
21/27 anonim válasza:
A saját ismerőseidet idiótázd le! Máshol bunkóskodj! Azért mert te elfogult vagy a fajtával szemben, még nem a legideálisabb családi kutya.
Amúgy egy szóval nem mondtam, hogy agresszív más gyerekekkel, de az 100%, hogy nem kiszámíthatóak. Több kaukázusit is ismerek.
22/27 anonim válasza:
Ja és egy kutya nem attól jó házőrző, hogy megöl minden kutyát, aki belép a kertbe és nekiesik embereknek!
23/27 anonim válasza:
na idefigyelj...nemvagyok elfogult a fajtával , de én tartottam , neveltem kaukázusit. (amíg te csak ismersz egykettőt ) rengeteget foglalkoztam vele, egy igazi kis bohóc. tudom milyen a viselkedésük és bárki bejöhetett ha én kisértem be ! de egyedül nem. ILYEN A JÓ HÁZÖRZŐ kérlekszépen. te mégis milyennek képzeled el? ugasson kapun belül de engedjen be minden jöttmentet? jézusatyauristen. de eltértünk a kérdéstől..ő a gyerek mellé kérdezte ezt a fajtát nem házőrzésre. utoljára mondom hogy IMÁDJA őket ! kölyökkutyaként egy gombóc. az enyém a tükröket nagyon szerette mindig nézegette benne magát és fordítgatta a fejét jobbra ballra hogy ki lehet az a másik kutya:D eszméletlen aranyosak. kis dagadékok. ha rámhallgatsz kaut vesztek.
24/27 anonim válasza:
Én meg a TV-ben láttam egy műsort, ott azt mondták, hogy a kau valóban védelmezi a családhoz tartozó gyerekeket, néha túlságosan is. Akár abból is baj lehet, ha a saját gyerekhez eljön játszani egy barátja, és annak a gesztusait félreértelmezi a kutya. Én biztosan nem vállalnám be. Van más alternatíva is.
25/27 anonim válasza:
Ha nagy szőrös mackó, akkor tényleg inkább Leonbergi, Bernáthegyi, Újfunlandi. Ők igazán alkalmasak családi kutyának.
Szerintem egy Kau jellemre leginkább a Kuvaszhoz, Komondorhoz hasonlatos, hát őket sem ajánlanám gyerek mellé.
26/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
2010. szept. 16. 16:37
27/27 -Andrea- válasza:
Hát én nem tennék kaukázusit gyerek mellé :) A dog a jó és miért ?! Ajánlom hogy olvass utánna én mikor pici voltam a farkát is húzhattam :D Ezt anyáék mesélték :D:D Egyébként védi az összes család tagját mármint anyát apát gyereket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!