Kisgyerek mellé be lehet vállalni egy kaukázusi juhászt
vagy német dogot?
Figyelt kérdés
4 éves a kisfiam és nem tudom, hogy egy ekkora kutyával hogy tudna összebarátkozni. A férjem szerint feleslegesen aggódok. Mindenképpen szeretnénk kutyát. Én nem igazán értek hozzájuk, de a férjem igen és ragaszkodik a két fajta közül az egyikhez. Nektek mi a véleményetek erről?
Ha suliztok, akkor szerintem nyugodtan, ott úgy is megtanul az egész család kutyázni, ha meg felelősségteljesen csináljátok, akkor nem lehet baj.
Nyilván minden fajtáról mindenkinek más a véleménye, nekem az a véleményem, hogy a nagy testű juhászkutyák, főleg ami ázsiából származnak, nem igazán valók gyerek mellé. Ezekben a kutyákban nagyon érdekes látens folyamatko tudnak beindulni, és emiatt nem olyan könnyen kiszámíthatóak.
Azt tudom, hogy Korom Gábor egyedül nekik nem ajánlja az örző védőt, még terápiás céllal sem, pont emiatt.
2010. szept. 15. 15:16
12/27 anonim válasza:
Az ismerősöméknél egyidős a dog és a kisfiú (3 év), ráadásul a gazdái finoman szólva nem értenek a kutyákhoz... A dog imádja a kisfiút és egy-két véletlen fellökésen kívül nem volt gond. Egy bárgyú nagy mafla. A kau viszont elég kemény kutya, ha a férjed tényleg ért hozzá, akkor oké, de nagyon fontos, hogy Téged is tanítson, ne csak a blökit!!!
Én is a német dogra szavazok, sokkal kiegyensúlyozottabb, és higgadtabb vérmérsékletű, mint a kaukázusi.
2010. szept. 15. 19:22
15/27 anonim válasza:
A sarplaninac tacskó természetű? Hát nem mondanám. Nekik sem ajánlja Korom Gábor az ÖV-t. :) És kisebb is mint a kau. Ha nagy szőrös mackó kell, ami kifejezetten családi kutya, de olyasmi külsejű, min egy kaukázusi, akkor inkább leonbergit javaslok. Őket terápiás kutyának is használják.
2010. szept. 15. 20:42
16/27 anonim válasza:
KAUKÁZUSIT VEGYETEK !!!!!!!!!!! 4 évig volt kaum sajnos megmérgezték :( minden kisgyerek bátran odamehetett hozzá, tépték nyúzták a kutyát és rájuk se hederített. egyszerűen nemlehetett kihozni a sodrából. Szerettem , imáádtam a legnagyszerűbb kutya volt. (egyébként azért mérgezték meg mert a szomszédunk farkaskutyája átszökött a kaum pedig szószerint kiforgatta a farkaskutya belső szerveit és helyben elpusztult.a mérges szomszéd pedig akcióba lendült patkányméreg technikájával,ahelyett hogy megnevelte volna a kutyáját hogy nemszabad elszökni) de hangsúlyozom hogy a gyerekekért és a családért BÁRMIT. barátnőm átjött hozzánk és amikor még 6 hónapos volt a kaukázusim , kipróbáltuk mit tesz olyankor ha a barátnőm kiabál velem és csapkod felém. a kutya felpattant odaállt mellém és erősen morgott.garantálom hogy a gyermekedet imádni fogja és az élete árán is megvédi majd a későbbiekben !és persze az egész családot is.
2010. szept. 15. 21:01
17/27 anonim válasza:
de több kutyátok ne legyen mellette, mert azokkal nem mindig jön ki. rettentően őrzi a családot és a területét !!(farkaskutyás eset )
2010. szept. 15. 21:06
18/27 anonim válasza:
Szerintem egy családi kutya legyen mindenkivel kedves és legyen könnyen kezelhető. Nem feltétlen a testőr szerepet kell betöltenie. Arra ott vannak a szülők, akik vigyáznak a gyerekre. Ahogy te is írtad a kaukázusi agresszív volt más kutyákkal, meg lehet más emberrel is az lenne. Labilis és kiszámíthatatlan kutyák.
A német dog sokkal jobb választás.
2010. szept. 15. 21:17
19/27 anonim válasza:
az utolsó válaszolónak üzenem hogy idióta. Idegen kutyákat a saját területén nem tűr meg ! pont azért mert ottvan a családja akiket védelmez. szerinted ha gyerekekkel szemben agresszív lenne akkor 4 éven keresztül mért tűrte hogy az összes gyerek dögönyözte és a közvetlen közelében rikácsolt? a legtöbb kutya számára idegesítő a gyereksírás vagy azok a furcsa hangok amiket a gyerekek néha kitudnak adni. a kaumat viszont egyáltalán nemérdekelte. nyalogatta puszilgatta őket. ha megunta akkor elaludt:D ennyit erről.
2010. szept. 15. 21:28
20/27 anonim válasza:
és remélem megértetted hogy az a valóban okos és gazdaszerető kutya amelyik nem enged be idegent abba a közegbe ahol a családja él ! szerinted akkor legyen kedves a betörővel is igaz?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!