Német juhász való kisgyerek (4éves) és ellentétes nemű kis termetű kutya mellé?
engem is harapott már meg neveletlen tacskó kiskoromban és most is van tacskóm...és?
persze, miért ne lehetne? a lényeg hogy soha ne hagyd egyedül a kutyát a gyerekkel.
Hát?
Egyedül soha nem szabad vele hagyni, még két pillanatra sem. Meg kell tanítanod a gyerekednek (gondolom a tiéd), hogy nem ülünk rá, nem cibáljuk a fülét stb., na meg a kutyát nagyon jó nevelésben kell részesíteni, rendesen szocializálni. Legyen minden nap időd foglalkozni a kutyával is: tanulás (gyakorlás), játék és séta. Ha ez megvan, akkor igen. De még így se legyenek kettesben, még véletlenül se.
17:14-esnek igaza van. jól leírta.
Egyébként mi akkor vettünk egy nőstény németjuhászt, mikor négy éves voltam. Mindig vigyázott rám, mintha a nővérem lett volna, együtt nőttünk fel. Ő nagyon gyerekbarát volt.
Az, hogy a másik kutyára hogy fog reagálni, az sok mindentől függ. Ha ellentétes neműek, fontos az ivartalanítás. Meg attól is függ, hogy a másik kutya nem lesz-e féltékeny, mert ha egy kutya egyedül van egy területen fajtársak nélkül, lehet, hogy úgy reagál a másik kutyára, hogy betolakodó, és féltékeny lesz.
De persze minden a megfelelő nevelésen múlik.
nekem németjuhász-magyaragár keverékem van, de még így is annyira erősen érezhető a németjuhász szelídsége és bölcsessége, hogy sokszor csak tátom a szám.:)
(Bár megjegyzem ez a kutya személyiségétől is függ.)
Igaza volt annak, aki írta, hogy semmi vész nem lehet.
Még csak annyit fűznék hozzá, hogy egy kisgyereknek amennyire lehet, el kell magyarázni, hogy a kutya nem szereti, ha lefröcskölik, ha megtépik, stb...
Így elkerülhető, hogy a kutya esetleg odakapjon.
Az ellentétes nem max. a szaporodás miatt lehet gond, egyébként a kutyák lerendezik egymás közt a rangsort, és onnantól nincs gond.:)
(Valószínűleg a kistestű meg akarja majd őrizni a pozícióját...) Erről még annyit, hogy kan kutya sosem támad meg véresen komolyan nőstényt. (ha igen, ott már nagy gáz van a kan fejében.)
17:18-as vagyok.
Lemaradt a másik kutyához rész :)
Szóval, mivel ellentétes neműek, így az ivartalanítás nem árt: kan - nem lesz olyan domináns, könnyebben kezelhető és senkit (ember) nem akar majd meghágni.
szuka - nem lesznek kiskutyák se a másik kutyátoktól, se idegen kutyától, nem lesz daganatos.
Szóval az egyiket mindenképpen jó ha ivartalaníttatjátok, de a legjobb, ha mind a kettőt. Ha a szuka jön most, nem kell megvárni az első tüzelést a beavatkozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!