Kisgyerek mellé be lehet vállalni egy kaukázusi juhászt vagy német dogot?
Figyelt kérdés
4 éves a kisfiam és nem tudom, hogy egy ekkora kutyával hogy tudna összebarátkozni. A férjem szerint feleslegesen aggódok. Mindenképpen szeretnénk kutyát. Én nem igazán értek hozzájuk, de a férjem igen és ragaszkodik a két fajta közül az egyikhez. Nektek mi a véleményetek erről?2010. szept. 15. 14:44
1/27 anonim válasza:
Én a juhászkutyára voksolok.Ha jól bántok vele akkor kisgyerek mellé való szelíd kutya lesz.
2/27 anonim válasza:
Szerintem mindkét kutyafajta családcentrikus,sőt mivel kölyökként kerül a családba hamar megszokják egymást.Szerintem aggódnod nem kell,de a lényeg,hogy még évekig kettesben ne hagyd a gyermeket a kutyával,mert akármilyen nevelés,akár mennyire családtag a kutya,sajnos előfordulhat,hogy megkaphatja.
3/27 anonim válasza:
Nekem az a véleményem, hogy inkább a második.
4/27 anonim válasza:
Szia...én nem tenném, tudom majd lehurrognak, de nem egyszer láttam már híradóba és nem egyszer olvastam, hogy kisgyereket tépett szét nagyobb testű kutya!!!!!! Nem együtt nőttek fel..én biztos, hogy nem vennék.
5/27 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a gyors választ.
2010. szept. 15. 14:54
6/27 anonim válasza:
Sokkal inkább dog, mint kau. A kau azért kemény kutya, a dog meg egy nagy mamlasz. Asszem én is 4 körül lehettem, mikor dogunk volt.
Ha utánaolvasol kicsit a kutya nevelésnek, vagy akár elmentek majd gyerekkel együtt kutyaovizni, kutyasulizni, akkor tutira nem lesz gond.
Azt szokták mondani, hogy kutya/gyerek viszonylatban vagy az egyik, vagy a másik múljon el 3 éves, hogy ismerje és tökéletesen betartsa a tiltásokat :)
Az tuti, hogy egy ekkora kutya fel fogja néha lökni a gyereket, esetleg ráugrik mikor még szeleburdi kölyök, de megenni nem fogja.
De szerintem 7 éven aluli gyereket bármilyen kutyával felügyelet nélkül hagyni felelőtlenség.
7/27 A kérdező kommentje:
Az természetes, hogy nem hagyjuk egyedül a kutyussal.
2010. szept. 15. 14:57
8/27 A kérdező kommentje:
Kutyasuliba is akarunk menni.
2010. szept. 15. 14:57
9/27 anonim válasza:
Inkább a kaukázusi, nem bántja a gyerekeket, sőt inkább nagyon is őrzi őket, és ezt az őrzést néha kicsit túlzásba is viszi.
10/27 anonim válasza:
A német dogot nyugodtan be lehet vállalni, persze elegendő sétával, foglalkozással. Nagyon sok idegbeteg kaukázusit ismerek, nehezen kezelhetőek, hajlamosak az agresszivitásra. Persze meg lehet nevelni, de akkor sem mondanám a legideálisabb kutyának kisgyerek mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!