Melyik kölyköt válasszam az alomból?
Van erre valami könyv vagy leírás hogy hogyan válasszak kölyköt?
Ha megadó nem domináns kutyát szeretnék.
Azt szokás mondani, hogy nem az ember választja a kutyát, hanem a kutya az embert.
Amikor nekem lett kutyám előtte egyáltalán nem őt akartam, de amikor bementem a menhelyre és megsimogattam akkor utána nem is akart kiszállni az ölemből. Aztán pedig úgy voltam vele, hogy akkor már nem töröm szét a kis szívét és hazavittem. És őszintén? Jól jártam vele.
Ha a kutya szeret téged és te töltöd be a falkavezér szerepet akkor be fog hódolni neked. Azt pedig meg tudod neki tanítani, hogy ha valaki bejön a kertedbe és te ott vagy akkor nem kell megharapnia csak ha hívatlanul jön a házhoz. De esetleg még a futárhoz is hozzá tudod szoktatni.
Egyébként milyen fajta kutyát akarsz? Mert ez fajtától is függhet.
A kutya kitől lesz?
A) menhely
B)tenyésztő
C) ismerőstől
Ha az A) akkor tudnak segíteni a menhelyen hiszen a kutyát már megismerték,és olyat mutatnak neked amilyet kérsz.
Ha a B) akkor a tenyésztő megismerte a kutyáit és tudja nagyjából hogy már most kölyök korban milyen. Tehát ha mondod h neked huncut kutyi kell akkor olyat ad.
Ha a C, akkor te választasz.
(Tenyésztő azaz B) :szűrve vannak a kutyái, nem a pénzért csinálja, ha pl. megkérded tőle hogy milyen oltás kell neki legközelebb tudni fogja fejből. Esetleg kiállításra is jár és van törzskönyve.
Menhely azaz A) : gondolom tudod, lényeg hogy megmented a kis kutyák életét.
Ismerős/ismeretlen:szaporító azaz C) : se törzskönyv se szűrés se kiállítás se nem tud nagyjából semmire válaszolni. Legtöbbször a kutya beteg lesz és amennyit fizettél érte annál is többet kell az Állatorvosnál hagyni, ha súlyos meg is halhat es az ember pénzért csinálja 1 évben kb 5 ször is. Ilyentől NE vegyél SOHA!)
5 ös! Ezt ki mondta? Tenyésztő szaporító vagy menhely ?
Érdekes ilyet nem hallottam de tényleg jó !
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!