Milyen kutyát ajánlotok lakásba?
Lakásba ne vegyél kutyát,ha nincs kerted!
Te hogy éreznéd magad egész nap bezárva?
Se hugy,se szar!,Ha+igen,leszídnak+vernek!
Egy kutya mindenben több,mint mi/MAJOMSZABÁSÚAK/
Egyetértek az előző hozzászólóval. Ez a tipikus felfogás (Magyarországon legalábbis), hogy a kutya kinti állat, házőrzés a feladata és kínszenvedés neki bent. Minden kutya szívesebben van bent, a gazdi mellett, nem pedig egyedül a kertben. Egy kutyát sem láttam, aki nem akart volna bejönni a házba, pedig megtehették volna, hogy kint maradjanak. Ennyit erről. Az pedig a másik, hogy nehogy már azért szólják le páran a kérdezőt, mert nem ül otthon 24 órában. Az emberek többsége dolgozik vagy tanul. Persze, hogy jobb lenne a kutyának, ha egésznap otthon lenne a gazdája, de nem lesz semmi baja. Az én kutyám átalussza az egész napot. Reggel és este sétáltatom. Nem pisil be, de ha mégis megtörténne, nem verném meg (mert valaki ilyet is írt).
A kérdezőnek: szerintem se terriert válassz, mert ők nem éppen nyugis kutyák. Pl. egy törpe v. közép uszkár, egy shitzu, havanese inkább megfelel erre a "célra".
Havanese kiskutyát vegyél:-) Nagyon könnyen tanítható és ha kiskorától szoktatod, nagyon jól elvan egyedül amíg haza nem érsz. Utána persze sok játék meg futkosás, de egyébként napközben úgyis sokat alszik. Dolgozni meg kell, nem hiszem, hogy mindenki megteheti, hogy egész nap a kutyázzon, aki meg megteheti örüljön neki! Remélem nem arra akarunk kilyukadni, hogy aki dolgozik annak ne legyen kutyája!!!
Szóval szerintem a havanese szuper választás:-)
Jó kutyázást!!!
Szinte minden kutya tartható lakásban, nagyon kevés az a fajta, amelyik nem.
Ha kis termetű kutyát szeretnél, ne hidd, hogy annak kevesebb a mozgásigénye. Sőt. Sokkal több mozgásra van szüksége és általában ugatósabbak, harapósabbak a nagyobb testű kutyánál.
A kutya kibír sok mindent, ha rendszeresség van. Ha veszed a fáradságot és reggel hatkor felkelsz érte és megfuttatod, simán kibírja délutánig, amíg hazaérsz.
De akkor délután megint séta és este megint. Csak az a fontos, hogy mindig ugyanabban az időben legyen, akkor tud mihez alkalmazkodni.
Hétvégeken meg több és hosszabb ideig.
Minden azon múlik, mennyit teszel meg a kutyádért.
És ne higgy azoknak, akik szerint a kutya csak kertes házba való. A kutya mindenhova való, ahol jól tartják és szeretik.
Aki csak kertes házra esküszik, annak a kutyája rendszerint a kerten kívül soha nem lát mást -- és ez az igazi bezártság.
A lakásban élő meg rendszeresen kijár és más kutyákkal, emberekkel lehet. A kutya falkaállat és nem a kert tartozéka.
Szia!
Vegyél yorkit vagy westit.
Nekünk pitbullunk van lakásban. Neki is nagy a mozgásigénye. Ami sok futással és sétával van levezetve. Ezek a fajták nem ugatósak. Én azért nem hagyom annyit magára. Mondjuk nekem kicsit jobb a munkabeosztásom. Ha nem tudom levinni akkor még mindig ott van a feleségem. Minél kisebb egy kutya annál nagyobb a mozgásigénye. Az első hónapokban gond lesz vele. Mindent szétrág bepisil stb
Az előttem szólónak: pont erről beszélek!
A nagytestűek mozgásigényét levezetik.
A kistestűekét nem, mert azt hiszik elég neki a lakás.
És ez nem igaz.
A "PARASZTFELFOGÁSÚ" válasza:
Világ életünkben volt társunk.
"Nem kutyánk"
Minden szabadidőnket megosztottunk és meg is osztjuk vele-"velük"
/Sajnos ők is mulandók és el kell engedi őket/
CSAK A HELYÜKBE KÉPZELJÉTEK BELE MAGATOKAT 1-2NAPRA
-és azután döntsétek el a sorsukat,mert,csak a ti kezetekben van./ŐK nem tehetnek semmiről és nem is tudnak tenni ellene./
UI:Csak 1 paraszt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!