Mivel tudnám leszedni a ruhákról, bútorokról a kutyaszőrt?

Az a fesu, ami nektek van, nem annyira hatekony.
Szerezzetek be “tukros kefet”, az mar jobb es naponta fesuljetek, ezen kivul lazacolajat is adhattok neki, az jot tesz a szornek. Furminator nem tudom, hogy ilyen hosszabb szoru kutyanal jo-e, de ha igen, azzal is tehettek egy probat a kefen kivul.
Egyebkent meg porszivozas, akar napi tobbszor es felmosas heti tobbszor. En a butorokat is naponta porszivozom, amik olyanok.
Ezekkel szerintem kordaban lehet tartani a sok szort. Nyilvan a vedlest azt tul kell elni, az egy kulon mufaj, de azert kezelheto alapjaraton a szor szerintem.
Illetve ami meg tutibb tipp, egyszer-ketszer vigyetek el kutyakozmetikushoz, o profi modon kiszedi a szort, megfurdeti, ez is sokat segit vedleskor :)
Illetve mosas-szaritas utan nem tudom mennyit vartok az elpakolassal, de en rogton berakom a ruhakat a szekrenybe, nem hagyom oket csak ugy szabadon. A ragacsos hengerre alternativat nem tudok, mi a ferjemmel elunk kettesben, csak napi egyszer hasznaljuk, mielott elindulnank munkaba, igy nem fogy gyorsan.
Sajnos a kutyatartas takaritas szempontjabol is melos, de ez van.

Huuh, hát első körben a lesz"rom tablettát tudom ajánlani, azért szerintem kicsit túlliheged a dolgot, nálunk 3 kutya van a házban, mindenhova szabad bejárással...
Leginkább porszívózni szoktunk, az sokkal hatékonyabb, mint a seprű, a kanapén is ugyanúgy átmegyünk vele. A labiszőrre pedig a furminátort vagy a zorrót tudom ajánlani, ezek a kesztyűk nem érnek semmit, látni fogod a különbséget. Ruhákból van itthoni és utcai, ha megyünk valahová felvesszük az utcait és megyünk is a házból, majd hazajövetelkor azonnal levesszük, nem kutyázunk benne. A mosógép+szárítógép kombó nálunk tökéletesen bevált, néha használjuk a szösztelenítő hengert is. Szőrhulláson sokat szokott segíteni a fürdetés is, nagyon jól ki lehet közben maszírozni, vakargatni a kihullott szőrt, a zuhanyfej meg azonnal le is mossa a kutyáról, vagy elviheted kozmetikushoz is, aki csapatóval kicsapatja.

Hat kerdezo, igy, hogy egy normalis porszivotok sincs es a kutyat nem lehet fesulni se komolyabban, nem lehet erre mit mondani.
Elhiszem, hogy elont titeket a szor, ilyen feltetelek mellett.

A belinkelt cucc tűzoltásra jó csak, pont az apró fém fogas dolgok lennének jók, amiket egyébként nem kell a kutya bőréhez nyomni, anélkül is rengeteg szőrt kiszednek és nem sokkal lassabban, mintha nyomnád...
A kozmetikusra és a csapatóra nem reagáltál... Szerintem ez a legjobb alternatíva esetetekben.
Amúgy meg vidd ki a mezőre és "simogasd ki belőle a szőrt", simítsd, vakargasd növési iránnyal visszafelé, majd söpörd le róla, valamivel jobb mint a gumi kesztyű meg a szöszölős henger... (de közel sem annyira, mint az eredeti furminátor)

Én ezt a fajta ruhakefét szeretem a kárpitos bútorokra használni:
Jól leszedi a szôrt, és utána a keférôl is könnyû a szôrt leszedni.
A henger persze egy fokkal jobb, de tényleg gyorsan elfogy.

Üdv!
Nekem az EINHELL akkus kézi porszívója vált be, kinti-benti kutyánk van, ezzel a porszívóval az egész lakást pillanatok alatt kényelmesen összeporszívózóm, 2 maréknyi szőrt mindig felszed, bútorokról is, akkor is, ha úgy látom, hogy már seprűvel felszedtük amit csak lehet...
A pár éves vezetékes porzsák nélküli porszívóm megy a pincébe pihenni, nem is gondoltam hogy egy akkus géppel ami 14.000 Ft akciósan 2.6 Ah akkuval töltővel ennyire hatékony.... Csak ajnálni tudom. Ágyról , puffról, ágyneműről, kiterített pólóról mindenről eddig lekapta a kutyaszőrt, igaz minden porszívózás után kipucolom (az amúgy mosható) porzsák nélküli szűrőjét, a hozzá adott kefe adapterrel.
A ruhákat amúgy szárítógéppel szoktuk kutyaszőrteleníteni, nálunk az is bevált, de ez a porszívó sokkal egyszerűbben és olcsóbban megoldotta a problémánk. Egy hónapja használom, de minden nap kb 2 perc alatt végzek mindkét szobával, és nagyon hatékonyan felszedi a kutyaszőrt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!