Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel tudnám leszedni a...

Mivel tudnám leszedni a ruhákról, bútorokról a kutyaszőrt?

Figyelt kérdés
Sziasztok, egy lassan 6 éves labradorom van jelenleg kinti-benti tartással. A benti tartása most télen kezdődött, amikor is egy másik kutya támadásának hála súlyosabban megsérült és nem tudtuk a kötésekkel kirakni a latyakba vagy éppen mínuszokba, mert leszedte volna magáról, vagy tiszta sár lett volna. Kapott egy egyszerű kutyapárnát, hogy ne a kövön kelljen feküdnie és behoztuk az előszobába, ott tudtunk rá figyelni. A szőre azonban akkor is hullott folyamatosan, most viszont ahogy elkezdődött a vedlése, tripla mennyiségű szőr jön ki belőle. Minden nap 2x felsöpörjük az előszobát fodrászseprűvel (gumiseprű tulajdonképpen, szépen összeszedi a szőrt), illetve a bundáját is ki szoktam kefélni egy puha, kis rücskökkel ellátott gumi kesztyűvel. Ezzel a szőr egy részét el tudjuk kerülni, de sajnos így is jut be a többi szobába, a bútorokra néha, illetve rengeteg a ruhánkra. Nézegettem párféle szőr- és szöszeltávolítót, azonban a legtöbbjük 4-5ezer forint körül kezdődik, nem szeretnék mindenből 1-et rendelni, csak hogy megtudjam, melyik működik nálunk. Emiatt szeretnék tanácsot kérni, hogy ti kutyások mivel tudjátok mégjobban elejét venni a szőr mindenhová eljutásának, illetve a ruhákról hogyan tudjátok eltávolítani a szőrt? Melyik ilyen csodaszőreltávolítót tudjátok ajánlani? (Mosógépet-szárítógépet próbáltuk, az nagyjából működik, de nem tudunk minden órában új ruhaadagot berakni mosni, valami más megoldás kellene, addig, amíg a tavasz eljön rendesen, és nincsenek újra mínuszok éjszaka. Amint ez meglesz, már nyugodt szívvel fogom kinthagyni éjszaka is, addig viszont nem rakom ki, hamár 2 hónapig bent kellett lábadoznia. Amit még próbáltunk, az a ragacsos henger, az működött, de nagyon gyorsan elfogytak a papírragacsok és nem találtuk gazdaságosnak ezt a megoldást.)

2022. márc. 5. 18:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Az a fesu, ami nektek van, nem annyira hatekony.

Szerezzetek be “tukros kefet”, az mar jobb es naponta fesuljetek, ezen kivul lazacolajat is adhattok neki, az jot tesz a szornek. Furminator nem tudom, hogy ilyen hosszabb szoru kutyanal jo-e, de ha igen, azzal is tehettek egy probat a kefen kivul.

Egyebkent meg porszivozas, akar napi tobbszor es felmosas heti tobbszor. En a butorokat is naponta porszivozom, amik olyanok.

Ezekkel szerintem kordaban lehet tartani a sok szort. Nyilvan a vedlest azt tul kell elni, az egy kulon mufaj, de azert kezelheto alapjaraton a szor szerintem.

Illetve ami meg tutibb tipp, egyszer-ketszer vigyetek el kutyakozmetikushoz, o profi modon kiszedi a szort, megfurdeti, ez is sokat segit vedleskor :)

Illetve mosas-szaritas utan nem tudom mennyit vartok az elpakolassal, de en rogton berakom a ruhakat a szekrenybe, nem hagyom oket csak ugy szabadon. A ragacsos hengerre alternativat nem tudok, mi a ferjemmel elunk kettesben, csak napi egyszer hasznaljuk, mielott elindulnank munkaba, igy nem fogy gyorsan.

Sajnos a kutyatartas takaritas szempontjabol is melos, de ez van.

2022. márc. 5. 18:46
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Huuh, hát első körben a lesz"rom tablettát tudom ajánlani, azért szerintem kicsit túlliheged a dolgot, nálunk 3 kutya van a házban, mindenhova szabad bejárással...

Leginkább porszívózni szoktunk, az sokkal hatékonyabb, mint a seprű, a kanapén is ugyanúgy átmegyünk vele. A labiszőrre pedig a furminátort vagy a zorrót tudom ajánlani, ezek a kesztyűk nem érnek semmit, látni fogod a különbséget. Ruhákból van itthoni és utcai, ha megyünk valahová felvesszük az utcait és megyünk is a házból, majd hazajövetelkor azonnal levesszük, nem kutyázunk benne. A mosógép+szárítógép kombó nálunk tökéletesen bevált, néha használjuk a szösztelenítő hengert is. Szőrhulláson sokat szokott segíteni a fürdetés is, nagyon jól ki lehet közben maszírozni, vakargatni a kihullott szőrt, a zuhanyfej meg azonnal le is mossa a kutyáról, vagy elviheted kozmetikushoz is, aki csapatóval kicsapatja.

2022. márc. 6. 00:47
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat! Igyekszem most mindre egyszerre reagálni. A jelenlegi porszívónk nem szedi össze a kutyaszőröket, a gumiseprű jobban összeszedte, azért használjuk azt. Az általatok belinkelt porszívó olyan 100ezer forint körül van, biztos van olcsóbb, de ugyanolyan jól működő porszívó is, viszont mivel nem sokáig lesz már reményeim szerint hosszabb időkre lakásban tartva, nem ruháznék be egy újra. Többen említettétek a több garnitúra ruhát és hogy ne lihegjem túl a dolgot. Tudom, hogy mivel jár a kutyatartás bent, pár szőrszál nem is zavarna, sőt, amikor kint összeszőröz a kutya, azzal sincs gondom, teljesen természetes, cserélek ruhát és kész. Bent viszont a szél sem viszi a szőrét arrébb, ha valami kihullik, az ott marad, plusz központi helyen van a lakásban, bárhányszor felé járok, kap egy kis simit. Ilyenkor viszont az egész ruhám olyan lesz, nem kicsi, hanem igenis nagy mennyiségű szőr tapad rám-ránk. Ezzel ha bárhova máshova megyek a lakásban, akkor meg én is szórom szét, és ez zavar leginkább, mert így hiába takarítok, az összes szobába jut szőr. Ezért szoktam levenni és inkább mosni a ruhám, ha ilyen lesz, illetve ezért van kintre külön kutyás ruhám is, viszont ezzel megint előjön a sokat mosós gond... A furminátornak és társainak még utánanézek, alapvetően a fém fésűk nem szimpatikusak, ugyanis a kutya bőre nagyon érzékeny, eddig 3 féle fém fésűt, kefét próbáltunk élete során (hasonlót is mint a furminátor), és mindannyiszor nyüszögött, hogy fáj neki. 1x jártunk kozmetikusnál is, mondta a nő, hogy a kutya végig hisztizett, miközben én otthon megnézve a bőrén karcolásnyomokat és bőrirritációt láttam (mint embernél is van az a betegség, hogy erősebb nyomásra, karcolásra bepirosodik és megduzzad a bőr), amik gyanítom a fésű miatt voltak rajta, azért váltottunk a gumikefékre. Lehet, hogy nem szedi ki olyan jól a felesleges aljszőrt, de azzal tök boldogan elvan ő is, még egy szava sem volt a fésülés közben miatta. A fürdetést meg kitalálom, érdekes gondolat, a kutya csak természetes vizekben van el, labrador létére retteg a benti fürdéstől, párszor próbáltuk már csábítgatni, amint meghallja a zuhanyrózsából kijövő víz hangját, megy arrébb. Közben körbenéztem a furminátor oldalán és találtam egy ilyet: [link] Erről (vagy hasonló, elektrosztatikus-mágneses alapon működő) termékekről mi a véleményetek?
2022. márc. 6. 16:23
 14/20 anonim ***** válasza:

Hat kerdezo, igy, hogy egy normalis porszivotok sincs es a kutyat nem lehet fesulni se komolyabban, nem lehet erre mit mondani.

Elhiszem, hogy elont titeket a szor, ilyen feltetelek mellett.

2022. márc. 7. 14:12
 15/20 anonim ***** válasza:

A belinkelt cucc tűzoltásra jó csak, pont az apró fém fogas dolgok lennének jók, amiket egyébként nem kell a kutya bőréhez nyomni, anélkül is rengeteg szőrt kiszednek és nem sokkal lassabban, mintha nyomnád...

A kozmetikusra és a csapatóra nem reagáltál... Szerintem ez a legjobb alternatíva esetetekben.

Amúgy meg vidd ki a mezőre és "simogasd ki belőle a szőrt", simítsd, vakargasd növési iránnyal visszafelé, majd söpörd le róla, valamivel jobb mint a gumi kesztyű meg a szöszölős henger... (de közel sem annyira, mint az eredeti furminátor)

2022. márc. 10. 09:54
 16/20 anonim ***** válasza:

Én ezt a fajta ruhakefét szeretem a kárpitos bútorokra használni:

[link]

Jól leszedi a szôrt, és utána a keférôl is könnyû a szôrt leszedni.

A henger persze egy fokkal jobb, de tényleg gyorsan elfogy.

2022. márc. 10. 09:54
 17/20 anonim ***** válasza:
Vedd lazan
2022. márc. 10. 22:41
 18/20 A kérdező kommentje:
A sok tanács hatására elmentünk kozmetikushoz, a kozmetikus használt furminátort is, mostmár van egy itthon is. A szőr mennyisége valóban kevesebb is a lakásban, de a ruhám sajnos ugyanúgy szőrös, mint a kozmetikus előtt volt. (Szeretném hangsúlyozni megint, hogy pár szál nem zavarna, de a vastag ragasztóból is 5-6x tekerem körbe a kezem és váltok ragasztószalag darabot, mire leszedem a nadrágomról a szőrt.) Többen többféle szőrösszeszedőt ajánlottatok, volt gumikefe, volt az általam is talált elektrosztatikus hatású szőrhenger is, szimpla ruhakefe is. Ezekről nem sok ajánlást találtam a neten, tudnátok abban még segíteni, hogy nektek ezekből RUHÁRA melyik vált be a legjobban?
2022. márc. 14. 15:08
 19/20 anonim ***** válasza:
Jó ötlet lehet, ha egy nedves gumikesztyűt húz és a ruhától pár centire végig húzza a kezét. A szőr, szösz tapad a nedves gumihoz, így az odavonzza őket, majd könnyedén le tudja mosni a kesztyűről.
2022. márc. 14. 18:58
 20/20 anonim ***** válasza:

Üdv!

Nekem az EINHELL akkus kézi porszívója vált be, kinti-benti kutyánk van, ezzel a porszívóval az egész lakást pillanatok alatt kényelmesen összeporszívózóm, 2 maréknyi szőrt mindig felszed, bútorokról is, akkor is, ha úgy látom, hogy már seprűvel felszedtük amit csak lehet...

[link]

A pár éves vezetékes porzsák nélküli porszívóm megy a pincébe pihenni, nem is gondoltam hogy egy akkus géppel ami 14.000 Ft akciósan 2.6 Ah akkuval töltővel ennyire hatékony.... Csak ajnálni tudom. Ágyról , puffról, ágyneműről, kiterített pólóról mindenről eddig lekapta a kutyaszőrt, igaz minden porszívózás után kipucolom (az amúgy mosható) porzsák nélküli szűrőjét, a hozzá adott kefe adapterrel.

A ruhákat amúgy szárítógéppel szoktuk kutyaszőrteleníteni, nálunk az is bevált, de ez a porszívó sokkal egyszerűbben és olcsóbban megoldotta a problémánk. Egy hónapja használom, de minden nap kb 2 perc alatt végzek mindkét szobával, és nagyon hatékonyan felszedi a kutyaszőrt.

2022. máj. 17. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!