Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel tudnám leszedni a...

Mivel tudnám leszedni a ruhákról, bútorokról a kutyaszőrt?

Figyelt kérdés
Sziasztok, egy lassan 6 éves labradorom van jelenleg kinti-benti tartással. A benti tartása most télen kezdődött, amikor is egy másik kutya támadásának hála súlyosabban megsérült és nem tudtuk a kötésekkel kirakni a latyakba vagy éppen mínuszokba, mert leszedte volna magáról, vagy tiszta sár lett volna. Kapott egy egyszerű kutyapárnát, hogy ne a kövön kelljen feküdnie és behoztuk az előszobába, ott tudtunk rá figyelni. A szőre azonban akkor is hullott folyamatosan, most viszont ahogy elkezdődött a vedlése, tripla mennyiségű szőr jön ki belőle. Minden nap 2x felsöpörjük az előszobát fodrászseprűvel (gumiseprű tulajdonképpen, szépen összeszedi a szőrt), illetve a bundáját is ki szoktam kefélni egy puha, kis rücskökkel ellátott gumi kesztyűvel. Ezzel a szőr egy részét el tudjuk kerülni, de sajnos így is jut be a többi szobába, a bútorokra néha, illetve rengeteg a ruhánkra. Nézegettem párféle szőr- és szöszeltávolítót, azonban a legtöbbjük 4-5ezer forint körül kezdődik, nem szeretnék mindenből 1-et rendelni, csak hogy megtudjam, melyik működik nálunk. Emiatt szeretnék tanácsot kérni, hogy ti kutyások mivel tudjátok mégjobban elejét venni a szőr mindenhová eljutásának, illetve a ruhákról hogyan tudjátok eltávolítani a szőrt? Melyik ilyen csodaszőreltávolítót tudjátok ajánlani? (Mosógépet-szárítógépet próbáltuk, az nagyjából működik, de nem tudunk minden órában új ruhaadagot berakni mosni, valami más megoldás kellene, addig, amíg a tavasz eljön rendesen, és nincsenek újra mínuszok éjszaka. Amint ez meglesz, már nyugodt szívvel fogom kinthagyni éjszaka is, addig viszont nem rakom ki, hamár 2 hónapig bent kellett lábadoznia. Amit még próbáltunk, az a ragacsos henger, az működött, de nagyon gyorsan elfogytak a papírragacsok és nem találtuk gazdaságosnak ezt a megoldást.)

2022. márc. 5. 18:06
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
na ez engem is érdekelne
2022. márc. 5. 18:09
 2/20 anonim ***** válasza:
86%
Vsn ez a henger amin ilyen ragadós papír van.Ezt szöszökre szoktàk hasznàlni de nem dràga szóval egy próbàt megér
2022. márc. 5. 18:12
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Dobozragasztó (tehát széles) cellux.
2022. márc. 5. 18:14
 4/20 A kérdező kommentje:
2-es, a kérdésem végén említett ragacsos henger alatt az általad is említett hengerre gondoltam. Próbáltuk, valóban nem drága egy adag, viszont nálunk nagyon gyorsan elfogy, egyáltalán nem gazdaságos. Plusz nem gondolom környezetbarátnak, hogy naponta kidobok egy hengernyi ragacsos papírt, így ezt a megoldást hosszútávon nem használnánk. Azért köszönöm a tanácsot.
2022. márc. 5. 18:17
 5/20 anonim ***** válasza:
80%

[link]

Ajánlatos, igaz, egyszeri nagyobb beruházás még egy Furminátor beszerzése is. A kinti életben is használ a kevesebb elhullajtott szőr ellen.

2022. márc. 5. 18:26
 6/20 anonim ***** válasza:

Letezik portaszito spraj! Antisztatikus.

Milyen butorokra megy aszor pontosan?

Kutyas lakasba bor vagy mubor vagy lakk mubor ulogarnitura es agyhuzat valo! Nalunk is az van!

2022. márc. 5. 18:26
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos erre nem tudok megoldást, de tipp: legközelebb olyan fajtát válassz, amelyik nem szőrhullató (kicsik közül yorkie, máltai selyem, bichonok, schnauzerek, nagyok közül uszkár, labradoodle, portugál vízikutya stb). Az előző kutyám mellett nekem is iszonyatosan elegem lett a kutyaszőrből, úgyhogy most yorkijaim vannak és imádom, hogy sehol kutyaszőr.
2022. márc. 5. 18:33
 8/20 anonim ***** válasza:

Gumisörtés kefe. Ilyesmi, mint a képen, csak nem kell megvenni ilyen árban, Rossmanban a töredékéért vettünk pár éve, teljesen jó. :)

[link]

Ez minden kárpitról jól leszedi, szőnyegre van gumisörtés seprű, ott azt használjuk. Ruhára a ragadós papíros szöszszedő hengernél nincs jobb.

2022. márc. 5. 18:34
 9/20 anonim ***** válasza:

Nálunk bevált a szárítógép. Nyilván nem egy garnitúra ruhánk van. Ha menni kell valahová, mosott-szárított ruhát veszünk fel, ami nem szőrös. Nem mosunk-szárítunk mi sem óránként. Ha szükséges, ruhát cserélünk és megy az összeszőrözött ruha a szennyesbe, amit akkor mosunk ki amikor amúgy is mosnánk.

A bútorokra szöszhengert használok. A Zooplus-os nagyon bevált. Illetve azt olvastam itt a gyk-n hasonló témában, hogy a DM-es is nagyon jól tapad, erős. Bár azt még nem próbáltam.

Ezek a hengerek párszáz forintos dolgok.

2022. márc. 5. 18:34
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nővéreméknek van, valóban jó.

2022. márc. 5. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!