Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Engednétek a 17 éves lányotokn...

Engednétek a 17 éves lányotoknak, hogy pitbullt / amstaffot vegyen?

Figyelt kérdés
Mindenképpen ilyen kutyát akar, képtelenség lebeszélni róla. Bírna vele?
2022. febr. 6. 05:34
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
100%

Jó, én vágom, hogy mi a gond a bullokkal amúgy, csak azt próbálom mondani, hogy azért ha a gazdájuk nem teljesen inkompetens, akkor kordában tudja ezt tartani. Sőt, ha kellő energiát szán a dologra, azt is elérheti, hogy alapesetben figyelmen kívül hagyja a másik kutyákat. Nyilván ha fifike odamegy és orron harapja, akkor nem fogja figyelmen kívül hagyni, de le lehet állítani, ha a gazdája tud neki parancsolni. Erre képes lehet egy 17 éves is, ha igazán akarja, és hajlandó bele időt és energiát fektetni (nekem 12-22 éves korom közt volt rotim, bírtam vele, pedig szó szerint nehezebb volt, mint én).

A kérdezőék esetében inkább az a gond, hogy ők félnek a bulloktól, a lányuk élete a következő években alakulhat akárhogy, és ebben a felállásban nem annyira jó, ha rajtuk marad a kutya. Persze lehet épp olyan 17 éves is, aki tökéletesen felelősséget vállal és akárhova menne, szem előtt tartja, hogy van egy kutyája, de őszintén, ez a ritkább.

2022. febr. 9. 08:30
 42/44 anonim ***** válasza:

Ha egy 25-30 éves önálló, magát eltartó emberről lenne szó, nem egy 17 évesről, akinek tényleg bárhogy alakulhat még az élete, vagy lehet akár 17 éves, de a család nem tartózkodna a bull típusú kutyáktól, kicsit más lenne a helyzet, és talán más lenne a kérdés is, meg a válaszok is.

Tegyük fel, tovább tanul, kell-e emiatt költözni? Kollégiumba nem engednek kutyát az Állatorvosi Egyetem kivételével. Tegyük fel, nem kell koliba mennie, de idővel elköltözne a szülőktől, mondjuk albérletbe, mint a legtöbben, sok albérletet eleve ki sem adnak háziállattal, de amelyik kutyabarát, ott is lehet, hogy megszabja a tulaj, milyen kutyát fogad el a lakásban, lehet, hogy csak kistestűt, lehet, hogy bullt egyáltalán nem, de más fajtát enged, ha másokkal együtt bérel, a lakótársakat is figyelembe kell venni. Rengeteg dolgot mérlegelni kell.

2022. febr. 9. 16:53
 43/44 anonim ***** válasza:
100%

"Egyszer egy kis Yorkie orron kapta mert meg akarta ő is szagolni (oda engedte a gazdája,nem mi mentünk oda..),onnantól nagyon haragudott minden kis termetű kutyára."

Hasonló sztorit én is tudnék mesélni, csak nekem egy mentett terelő keverékem van, és egy kis kopó jellegű keverék kapott oda neki az első szimpátia jellegű összeszimatolás után, amire az enyém meg nem hagyta magát, csak az enyém nem pécézte ki az összes hasonlót ennek hatására, azt a kutyát megismeri, és már ha meglátja, fújtatni kezd, de a másik is. Na, persze a másik gazdi (idős nő) nem érti, mi a gond, miért fordítok rendszeresen hátat nekik, vagy kerülünk nagyot... stb, ő nem csitítja a sajátját, köszi.

Illetve az enyém nem szereti, ha lerohanják, és nem szimpatizál az olyan kutyákkal, amik bemozdulnak rá, akár játékból, mindegy, mekkora a másik kutya, na, ezt sem érti minden gazdi, de van szerencsére, aki partner, és egy stafit ismerek, aki meg lett tanítva, hogy kitérjen, ha a lelkes ismerkedési szándékára a másik félelmi agresszióval reagál elsőre, ezzel a kutyával nincs is gondunk, az én kutyám is rájött, hogy nem akarja a másik bántani, nyugodtan el tudnak sétálni egymás közelében, de nem játszanak együtt, a stafi birkózni szeret, az enyém meg nagyokat sprintelni, ha más kutyákkal játszik.

2022. febr. 9. 17:02
 44/44 anonim ***** válasza:
100%

A pitbull is nevelhető, ahogy minden kutyafajta, DE a gazdájának kell nevelni. A pitbull meg alapból nem az a fajta, aki megelégszik azzal, hogy reggel egy gyors pisi, este egy gyors pisi és amúgy de cuki. Járni kell vele suliba vagy rengeteget kell vele foglalkozni ilyen téren, sokat kell sétáltatni, jó erőben kell lenni hozzá. Ez menne?

Mert ha nem, a neveletlen pitbull még pórázon vezetve is képes támadni és nem mindegy, hogy egy olyan kutyába köt bele, amelyik helyrerakja vagy egy olyanba, ami a fogai között hal meg.

Aminap láttam egy videót, egy 10-12 év körüli gyerek sétáltatta pórázon a pitbullját, ami felkapott egy kistestű kutyát és megölte.

Amíg gyilkolta a kutyát a másik kutya gazdái félrelökték a gyereket és látszik a videón, hogy a gyerek teljes pánikban van, segítene, de nem tudja hogyan, nézi ahogy megöli a kutyája a másik kutyát.

Szerintem ez egy életre szóló trauma lehetett neki.

A lányod hogy fogadná, ha ez vele történne meg?

Ráadásul a 10-12 éves gyerek annyiból mázlista, hogy a szüleit hibáztatják, de egy 17 éves lány a többi gazdi szemében a hü.lye liba aki minek tart pitbullt.

Az én kutyám volt pitbull támadás áldozata. Az összes pitbull mellett csöndben elmegy, de ha azt az egy pitbullt meglátja, szó szerint olyan hangokat ad ki, hogy félelmetes hallgatni, de nem is támadná a pitbullt csak egy helyben örjöng.

Kerüljük azt a k.öcsög családot, mégis mindenhol ott vannak, több kutyát is megtámadott az undorító d.ögük, de őket ez nem érdekli, a pasi még röhög is ilyenkor. Betegek nagyon.

Mindenestre a kamasz gyerekük is sétáltatja és amikor meglátom azt a gebe kölyköt a pitbullal akkor a gyomrom összeszorul.

Szóval szerintem nem minden gyereknek való pitbull.

2022. máj. 25. 00:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!