Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Engednétek a 17 éves lányotokn...

Engednétek a 17 éves lányotoknak, hogy pitbullt / amstaffot vegyen?

Figyelt kérdés
Mindenképpen ilyen kutyát akar, képtelenség lebeszélni róla. Bírna vele?
2022. febr. 6. 05:34
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
67%

Kutya óvodával/iskolával miért is ne.Megbízható tenyésztőtől (staffordot hamarabb fogtok találni),megfelelő körülmények mellett kiváló társai az embernek.

De ahhoz elég kemény kezűnek is kell lenni,ez nem egy "tutyuli mutyuli",amire bármit is rá lehet hagyni.Gondolod,hogy nevelni tudna valamit? Ha nem akkor a te házad a te szabályaid: nincs Bull típusú.

2022. febr. 6. 14:57
 22/44 anonim ***** válasza:
93%

Plusz persze kérdés sok minden.

Kinti kutya lenne? Felejtsd el.

Ivaros kutya lenne? Felejtsd el. (Ivar -> erős dominancia hajlam -> neveletlenség,harapás)

Kutya iskola kizárva? Felejtsd el.

Ez ismétlem nem az a kutya ami bárkinek,bárhová való.Ez egy munka kutya,egy ex harci kutya ,egy fogó kutya.erős benne a préda ösztön,és meg van az ereje hogy nagy bajt okozzon akár a szomszédoknak,mert mondjuk a jámbor Bodri széttépi a kis fifit séta alatt.

Nincs séta? Megint felejtős.

Eleget nem tudja mozgatni? Suli mellett nem lenne egyszerű.Szóval akkor is felejtős.

Nagyon megfontoltan,felkészülten lehet ilyet tartani.De ahhoz te is kellessz minimum pénz ügyileg számára..

2022. febr. 6. 15:05
 23/44 anonim ***** válasza:
38%

17 evesnek egyaltalan nem javasolnek semmilyen kutyat. Mostanaban kezd el randizgatni, bulizni jarni, talan meg tovabb is tanul es elmegy alberletbe ... egy 17 evesnek most indul be az elete - nem biztos, hogy belefer egy akkora feleloseg ami egy kutyaval egyutt jar.

Amugy a kivant kutyak fajtajaval nem hiszem, hogy gond lenne ... rosszabb a hiruk azoknak a kutyaknak, mint amilyenek valojaban.

2022. febr. 6. 16:39
 24/44 anonim ***** válasza:
35%
30.F vagyok 3.kutyám az Amstaff (van kutya tapasztalat) és én alig bírtam megnevelni(mondjuk fajtán belül is múlik milyen)...Kordába is kell tartani azt a fajtát...
2022. febr. 6. 17:16
 25/44 anonim ***** válasza:
79%

Hát egy 30 éves nem is egy 17 éves agyi szintjén van, és többnyire már állandó jövedelme netalán még családja is van, és valamilyen egzisztenciája, ami nem változik úgy mint a széljárás, kivéve ha hirtelen meghal.

17 évesen inkább a továbbtanuláson kéne kattogni nameg leginkább a májusi érettségi vizsgákon! Nem egy kutyán!

2022. febr. 6. 19:37
 26/44 anonim ***** válasza:
83%
Nem igazán. Egy ilyen kutya a fejére nő az embernek, ha gyengeséget érez.
2022. febr. 6. 21:38
 27/44 anonim ***** válasza:
55%
Persze!Pont neki valo.Vetess vele inkább egy kaukázusit.🤦🤦Ez nem játék.Hogy lehetnek emberek ennyi ésszel szabad lábon???
2022. febr. 8. 06:57
 28/44 anonim ***** válasza:
14%

Én nagyon sok olyan 16-17 éves lányt láttam ausztrál juhásszal, cattle doggal, svájci fehér juhásszal, stb. akik nagyon nagyon NAGYON komolyan vették a kutyázást és elképesztő dolgokat hoztak ki az állataikból!

Azt értem, hogy az amastaff és főleg a pitbull habitusra nem olyan mint ezek a kutyák… Van bennük egyfajta agresszió más kutyák irányába.

Viszont ezek a lányok mégis azt gondolom, hogy gond nélkül hoznák ugyanezt a szintet ilyen kutyákkal is…

Annyira gyökeresen nem mások, ezek sportos állatok amelyeket lehet , akár szakértő segítségével képezni.

Egy Mali is ilyen.

És ezeket mind lakásban ajánlott tartani amúgy is és RENGETEG időt együtt tölteni velük.

Lényegében ha a lány hozzáállása olyan a kutyához, hogy “ki akarja maxolni”, szívesen mozog és sportol vele és Ő maga is hajlandó folyamatosan fejlődni a kutyával akkor szerintem nem lehet baj.

Meg azért az amastaff egy eléggé elterjedt fajta… Itthon is kifejezetten népszerű és annyira nem gyakoriak a gondok velük.

Inkább az a baj, hogy mindig is kifejezetten a roma, vagy “romáskodó” emberek vonzódtak ezekhez a fajtákhoz és ezeknek sokszor SEMMILYEN állat nem lenne ajánlott.

Bár a masztiffos válaszom le lett pontozva, de egy brazil vagy japán masztiff az amastaffal ellentétben tényleg olyan kutya ami nem ajánlott ezeknek a nagyon elhivatott tini lányoknak.

Ugyanis JÓVAL agresszívebben lépnek fel más állatokkal szemben, főleg azonos nemű kutyákkal szemben.

És erről képzéssel sem lehet le szoktatni Őket, egyszerűen nem szabad Őket olyan helyen sétáltatni ahol sok a kutya…

Náluk nem lehetsz “falkavezér”, ugyanis természetűknél fogva nem verődnek falkákba, maximum 1 db ellenkező nemű kutyát fogadnak el maguk mellett.

Egy brazil masztiff arra lett “kitalálva”, hogyha meglát egy jaguárt azonnal neki menjen és meg akarja ölni.

Ezekkel a kutyákkal maximum egyenrangú lehetsz, de nem irányíthatod Őket…

Nem igazán lehet Őket képezni, éppen ezért nem is igényelnek napi 8-10-12 órás együttlétet.

Egy pitbull vagy amastaff nagyon nagyon nem ilyen…

Szinte teljesen átlagos kutyák.

Van bennük egy minimális agresszió többlet más kutyák felé, de ennyi.

Simán lehet jó gazdája egy 17 éves ember ilyen állatoknak.

Én nagyon nem értem ezt a misztikumot ami ezeket a fajtákat körülveszi, amikor teljesen elterjedt, szinte átlagos “kommersz” kutyafajták ezek.

Van kismillió olyan ritka fajta amit tényleg ne tartson egy 17 éves lány, de egyik sem egy tipikus urbanizált lakás kutya, hanem olyanok amiket kb. nem is lehet városban tartani…

Mint mondjuk a karéliai medvekutya.

Pl. arra tényleg igaz egy csomó amastaffos sztereotípia, hogy pl. szét akar majd tépni minden kutyát akit meglát.

Az amastaffra ez egyáltalán nem igaz, ehhez nagyon erősen el kell rontani.

2022. febr. 8. 10:23
 29/44 anonim ***** válasza:
30%

Bullos gazdiként mondom, hogy azért kicsit túl van tolva ez "a bull nem átlagos kutya, rohadtul oda kell figyelni, különben megesz reggelire" szöveg.

A miénk egy menhelyről kamaszként mentett bull, mi egy kisgyerekes család vagyunk, két gyerekkel, a kicsi 1,5 éves volt, mikor hozzánk került a kutya. A tágabb család rosszul volt, hogy "harcikutyát" hozunk a gyerekek mellé, mindenki nyomta, hogy a macskát is megeszi majd, mert ezek utálnak minden más állatot stb. 2 éve él velünk a kutyus, a gyerekeinknek bármit lehetne vele csinálni, csak persze mi azért megtanítottuk, hogy ne nyúzzák. Az már meglevő cicánk mellé érkezett pár hónapja egy akkor 8 hetes picike macsek, a kutyával aludt első pillanattól, imádják egymást. Ezt a kutyát bármilyen másik állattal azonnal össze lehet engedni, szereti a gyerekeket, az agresszió szikrája sincs benne sehol, tele van megfelelni akarással és szeretettel. Most már a tágabb család is imádja, mert nagyon kedves, okos, jólnevelt kutya.

És amúgy az égvilágon semmit nem csináltam azon kívül, hogy itthon foglalkozom vele. Nem jártunk kutyaiskolába, nem találkozott trénerrel, nem futok vele 40 kilométert naponta. Csak tanítottam neki pár parancsot, azt gyakorolgatjuk, játszunk itthon minden nap, heti párszor sétálunk, és folyamatosan velünk van, mert benti kutya, az udvarra csak akkor megy ki, ha ő szeretne, sosem kötelező.

Nem azt mondom, hogy egy bullt nem lehet elcseszni, mert el lehet, és könnyebben, mint egy labradort. De azért az erős túlzás, hogy kötelező a kutyaiskola meg a sport amíg nem lóg a bele, mert különben agresszív vadállat lesz. Csak egy kutya, nem maga az ördög.

2022. febr. 8. 13:17
 30/44 anonim ***** válasza:
34%
29-es, inkább azt mondanám a ti esetetekre, hogy mázlitok volt, hogy egy mentett bullal így jártatok.
2022. febr. 8. 13:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!