Engednétek a 17 éves lányotoknak, hogy pitbullt / amstaffot vegyen?
Pont ezt akartam írni, mint amit az utolsó.
Nyilván van egy-két kivétel, de az átlag bull, az nem egy málé heti 2-3 sétával beérem szobakutya. Ez az egy a nagyon ritka kivétel.
Hát, nem tudom, van még az ismeretségi körömben 1-2 bull, azok max annyiban térnek el az enyémtől, hogy más állatokkal valóban nem felhőtlen a viszonyuk. De egyébként halál nyugisak, kedvesek, az embereket szeretik, napi otthoni játék, naponta-kétnaponta séta, és tök jól elvannak.
De egyébként nekem volt régen rotim is, arra is azt mondják, hogy hú, mennyit kell mozgatni, meg milyen kemény kutya, iskola kötelező stb. Hát, én annál se ezt tapasztaltam, az egyetlen, ami igaz volt, hogy rohadtul domináns más állatokkal. De pl. a családba kerülésekor már meglevő macskákat ő se piszkálta. Ő nem mentett volt, tk-s.
Tudom, ebben egyetértek. A 20-as kommentet írtam korábban asszem, pont arról szólt, hogy egy 17 évesnek olyan kutyát engednék, ami nem baj, ha a nyakamon marad, mert mondjuk pár év múlva albiba költözik a pasijával, és oda nem viheti.
Ennek a családnak tényleg nem kell bull, mert a szülők idegenkednek tőle. A bullokkal, meg más keményebb fajtákkal kapcsolatos gondolataimat, ettől függetlenül írtam :)
"Hát, nem tudom, van még az ismeretségi körömben 1-2 bull, azok max annyiban térnek el az enyémtől, hogy más állatokkal valóban nem felhőtlen a viszonyuk."
Max annyiban. Hát ez nem egy kis dolog, ha nekiáll rohamozni az utcán egy másik kutyát, tudni kell megállítani. Ez a baj.
Imádtam a staffinkat.A szájából is kivehettem a legfinomabb falatot akkor se harapott volna meg soha.
Ha új állatot hoztunk a házhoz az sem jelentett problémát.
De!
Az utcán szájkosár kellett.Szocializáció ide vagy oda sokszor meggyűlt a bajunk a kiskutyákkal.Hiába akart ő eleinte barátkozni..tényleg,kedves kutya volt alapvetően.
Egyszer egy kis Yorkie orron kapta mert meg akarta ő is szagolni (oda engedte a gazdája,nem mi mentünk oda..),onnantól nagyon haragudott minden kis termetű kutyára.Ha bejött a házba nem volt baj.Ha szembe jött és már a szeme se állt jól félre kellett állni,mert amint megindult a kis s*ggdugasz indult a kutyánk is.Persze nem hagytuk,félre álltunk,leült,megvártuk ameddig arrébb vergődik magukat a kis bolhazsákok és mentünk tovább.
Nem lett volna bajom a kis testűekkel,de bakker jön szembe és már 50 méterrel odébb tépi a kis 6-8 kilójával a flexit hogy ő jön emberkedni.🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!