Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Engednétek a 17 éves lányotokn...

Engednétek a 17 éves lányotoknak, hogy pitbullt / amstaffot vegyen?

Figyelt kérdés
Mindenképpen ilyen kutyát akar, képtelenség lebeszélni róla. Bírna vele?
2022. febr. 6. 05:34
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
80%

Pont ezt akartam írni, mint amit az utolsó.

Nyilván van egy-két kivétel, de az átlag bull, az nem egy málé heti 2-3 sétával beérem szobakutya. Ez az egy a nagyon ritka kivétel.

2022. febr. 8. 13:43
 32/44 anonim ***** válasza:
14%

Hát, nem tudom, van még az ismeretségi körömben 1-2 bull, azok max annyiban térnek el az enyémtől, hogy más állatokkal valóban nem felhőtlen a viszonyuk. De egyébként halál nyugisak, kedvesek, az embereket szeretik, napi otthoni játék, naponta-kétnaponta séta, és tök jól elvannak.

De egyébként nekem volt régen rotim is, arra is azt mondják, hogy hú, mennyit kell mozgatni, meg milyen kemény kutya, iskola kötelező stb. Hát, én annál se ezt tapasztaltam, az egyetlen, ami igaz volt, hogy rohadtul domináns más állatokkal. De pl. a családba kerülésekor már meglevő macskákat ő se piszkálta. Ő nem mentett volt, tk-s.

2022. febr. 8. 16:30
 33/44 anonim ***** válasza:
65%
"De egyébként halál nyugisak, kedvesek, az embereket szeretik" - Nem is azzal szokott gond lenni, hanem ha más állatokkal nem barátságos, kistestű kutyát prédának néz, akkor is le kell tudni állítani. Nekem van egy bullos ismerősöm a környéken, ő pici korától neveli a kutyáját, de mesélte, hogy már kicsiként következetesnek kellett lennie vele, mert bepróbálkozott.
2022. febr. 8. 16:44
 34/44 anonim ***** válasza:
29%
Hát, következetesnek kell lenni, az oké. De mondjuk nekem ez nem valami spéci dolog, hanem alap egy kutyával szemben. A mostani bullom mondjuk szerintem tényleg ilyen magától is, hogy mindenkit szeret, mert nem is próbált soha keménykedni. De a rotim anno mondjuk valóban rohadtul rühellt minden más kutyát, de következetességgel simán kordában lehetett tartani. Nem tudom, lehet ott van a probléma kulcsa, hogy másképp állnak az emberek a kutyákhoz. Én egy kutyától elvárom, hogy szót fogadjon, mindegy, hogy bull, tacskó, labrador, csivava, német juhász vagy épp roti, úgyhogy mindegyiket következetesen nevelem, eddig minden kutyám tudott is viselkedni. Szóval szerintem nem csak azt kell határozottan nevelni, amelyik hajlamosabb problémássá válni gyenge kézben, hanem mindet. Talán ezért nem érzem én azt, hogy nagyon másképp kell bánni egy keményebb kutyával.
2022. febr. 8. 17:21
 35/44 anonim ***** válasza:
27%
Csak nem mindegy, hogy egy csivava harap vagy egy bull. :-) Egy 17 évesnek meg még ott a továbbtanulás, vagy ha az nem, akkor álláskeresés érettségi után, illetve ha a család nagyon idegenkedik a fajtától, megint csak nem jó ötlet, hiszen nekik is foglalkozniuk kell a kutyával majd.
2022. febr. 8. 17:28
 36/44 anonim ***** válasza:
65%

Tudom, ebben egyetértek. A 20-as kommentet írtam korábban asszem, pont arról szólt, hogy egy 17 évesnek olyan kutyát engednék, ami nem baj, ha a nyakamon marad, mert mondjuk pár év múlva albiba költözik a pasijával, és oda nem viheti.

Ennek a családnak tényleg nem kell bull, mert a szülők idegenkednek tőle. A bullokkal, meg más keményebb fajtákkal kapcsolatos gondolataimat, ettől függetlenül írtam :)

2022. febr. 8. 19:24
 37/44 anonim ***** válasza:
79%

"Hát, nem tudom, van még az ismeretségi körömben 1-2 bull, azok max annyiban térnek el az enyémtől, hogy más állatokkal valóban nem felhőtlen a viszonyuk."

Max annyiban. Hát ez nem egy kis dolog, ha nekiáll rohamozni az utcán egy másik kutyát, tudni kell megállítani. Ez a baj.

2022. febr. 8. 21:40
 38/44 anonim ***** válasza:
17%

Imádtam a staffinkat.A szájából is kivehettem a legfinomabb falatot akkor se harapott volna meg soha.

Ha új állatot hoztunk a házhoz az sem jelentett problémát.

De!

Az utcán szájkosár kellett.Szocializáció ide vagy oda sokszor meggyűlt a bajunk a kiskutyákkal.Hiába akart ő eleinte barátkozni..tényleg,kedves kutya volt alapvetően.

Egyszer egy kis Yorkie orron kapta mert meg akarta ő is szagolni (oda engedte a gazdája,nem mi mentünk oda..),onnantól nagyon haragudott minden kis termetű kutyára.Ha bejött a házba nem volt baj.Ha szembe jött és már a szeme se állt jól félre kellett állni,mert amint megindult a kis s*ggdugasz indult a kutyánk is.Persze nem hagytuk,félre álltunk,leült,megvártuk ameddig arrébb vergődik magukat a kis bolhazsákok és mentünk tovább.

Nem lett volna bajom a kis testűekkel,de bakker jön szembe és már 50 méterrel odébb tépi a kis 6-8 kilójával a flexit hogy ő jön emberkedni.🙄

2022. febr. 8. 23:10
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel csak azt akartam mondani,hogy 17 éves ezt nem biztos,hogy hosszútávon tolerálni fogja.Mert ha az utcán gond van a kutyával nem mehet vele akár merre és egy Bull típusúnál mindig figyelni kell,hogy ki/mi jön szembe.
2022. febr. 8. 23:11
 40/44 anonim ***** válasza:
0%
Hahhh, pont tegnapi sztori (nekem már nem bullom van, de volt), vágjátok a Mónika Showból az idegbeteg Gabit? Na pont olyan arckifejezéssel őrjöngött Flexin a kis Fifi az út másik oldalán!!! (kajak igy hivták, nem viccelek :D, de majd kipukkadtam a röhögéstől), mondtam neki, szoljon rá, mert ha átengedem a kutyám, volt Fifi, nincs Fifi. Na, egy bull ezt nem tuti h tolerálná, és sajnos tele van a város idegbeteg Gabi-fifikkel :D
2022. febr. 9. 07:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!