Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rám bíztak gondozásra egy...

Rám bíztak gondozásra egy labradort, egészséges kan ?

Figyelt kérdés
de a tulaj em jelentkezik, nem elérhető, nem érdeklődik 3,5 hónapja. Szeretném a nevemre venni, azóta én gondoskodom róla, én tanítom, a házamban él. A jegyző, az állatorvos, az állatvédelmi hatóság is tanácstalan az ügyben. Hova kell fordulnom, hogy a chipjén én legyek a tulaj?

#Szíza
2022. jan. 26. 16:41
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%
De, ezek szerint meghaladja a kognitív képességeidet! Ugyanis a petvetdatában a chipszám mellett a származási lappal rendelkező kutyák törzskönyvi neve és törzskönyvi száma is fel van tüntetve! Onnan tudom, hogy kettő ilyen kutyám is van! Doki meg tudja nézni!!!!
2022. febr. 13. 16:12
 42/55 A kérdező kommentje:
Nem vagyok felelőtlen, az eb mindig tudja, hogy a boltba vagy a pizzériába megyek, ha a vendégek kinyitják a kaput és nem zárják be, csak akkor jön utánam, ha itthon vagyok, nem megy el. Az utcán pedig szájkosárral és vezetőszárral közlekedünk.
2022. febr. 13. 22:20
 43/55 anonim ***** válasza:
71%
Te fogyatékos vagy, szerintem…
2022. febr. 14. 06:35
 44/55 A kérdező kommentje:
Mem én engedem ki az utcára, a vendégek hagyják nyitva a kaput, és ha napközben kint van a kestben, akkor követ és megtalál. Márpedig a vendégek szívesen nyitva hagyják a kaput, mikor ide-oda mozognak. És az normális, hogy már vedli a téli bundáját? Naponta 2 lapát szőr pedig rövid szőrű, de ha kizárom a házból, nyüszít, mert velem akar lenni. Ha megjövök a boltból vagy a pizzériából, örömtáncot ad elő. Pedig ezek csak tíz perces kimaradások.
2022. febr. 18. 06:23
 45/55 anonim ***** válasza:
70%

"36/44 A kérdező kommentje:

Én meg azt fogom csinálni, hogy nyitva hagyom a kaput, úgyis kiemgy rajta "

Ezt te írtad, bogárka.

2022. febr. 18. 06:30
 46/55 A kérdező kommentje:
Már nem kell ezt csinálnom, a doki átírta, madárka. És ha kimegy, akkor tudja, hogy vagy a boltba vagy a pizzériába mentem, és engem keres, kicsirigó.
2022. febr. 19. 18:49
 47/55 anonim ***** válasza:
100%

Menthetetlen vagy. Màr elmondtuk, hogy a chip nem jelöl birtokviszonyt.

Ha a kutya gazdàja egyszer ugy dont, hogy kell neki vissza a kutya, es te nem adod, akkor bírósàgra adhat. Ha tudja bizonyítani, hogy övè a kutya (addig nem jutsz el èsszel, hogy megmond, van e szàrmazàsi lapja, Kicsirigó? Ez mi màr? Hülye vagy?), akkor annyi lesz, hogy a kutyàt köteles leszel visszaadni, öt meg kötelezok majd a te költsègeid megtèrítèsère. Ennyi. Az a kutya nem a tièd.

2022. febr. 19. 20:35
 48/55 A kérdező kommentje:
Ha a chip nem jelöl tulajdonviszonyt, és az ÁVTV szerint ha a tulaj nem jelentkezik 60 napig, akkor a doki hogy tudta átírni? Hogy találta meg a régi tulajt? Hogy jegyzett be, mint második tulajdonos? Nos?
2022. febr. 20. 06:26
 49/55 anonim ***** válasza:
100%
Amire hivatkozol az ÁVTV-ben, az talált kutyákra vonatkozik, nem arra, hogy rád bízott valaki egy kutyát, ennek van gazdája, te is tudod, az állatorvos is tudja. Ha a tulajnak kell majd a kutya, feljelenthet téged és a dokit is, és vissza kell kapnia a kutyát, ő meg kötelezhető, hogy a te költségeidet megtérítse. Jogilag te az ő lemondó nyilatkozata nélkül nem tarthatod meg a kutyát. Ha meg hagyod a kutyát az utcán lenni felügyelet nélkül, te is 6 számjegyű bírságra számíthatsz, ez is szigorúbb lett.
2022. febr. 20. 07:10
 50/55 A kérdező kommentje:
Dr. F. Nándor állatorvos az én nevemre állította ki az oltási könyvét,mint tulajdonos, a származásijának, törzskönyvének keddig utánanéz. Honnan tudta meg a chip leolvasása után, hogy ki a tulaj? Ha a chip nem bizonyít tulajdonjogot, akkor mi alapján tudja visszakövetelni az első tulaj? Igazolni tudom, hogy 90 napig kakilt rá, nem reagált semmire, egy neveletlen elhanyagolt kutyából faragtam egy neveltet. Tanúim vannak rá, az előző tulajnak elküldtem az oltási könyvét, arra is kakilt. Közben megeszik napi másfél kiló zabát, takarítani kell utána, sétáltatni napi egy órát, szájkosarat venni rá, kikefélni a szőrét, néha mosni utána az ágyneműt, kutyaólat építeni a jobb időkre, az előző gazdija egy kopott fotelt rakott ki a kertbe neki, télen-nyáron abban aludt.
2022. febr. 20. 13:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!